Евтина и ефикасна детоксикация с активен въглен премахва токсините от тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

activated-charcoal

Тежките метали и другите токсини вътре в тялото могат да причинят редица предотвратими болести и признаци на стареене.

Това означава, че ако в момента сте болни, вие би следвало да се опитате първо да проведете детоксикация, преди да пристъпите към по-обстойно лечение. Ще се удивите колко много може да направи прочистването на даден орган, както за имунната ви система, така и за хомеостазата (запазването на относителна стабилност на основните физиологични показатели на организма), двата най-важни компонента, които поддържат физическото и психическото ни здраве.

Признаците на стареене не означават непременно, че времето е основната причина, те по-скоро се коренят в количеството на токсините, натрупани през годините, които могат да направят така, че вътрешните ни органи да не работят както трябва и в крайна сметка да принудят най-големия ни орган т.е. кожата да отрази „стареенето” под формата на бръчки, прошарване на косата, а мозъкът да изпитва загуба на паметта и т.н..

Токсините от обработените храни с ниско качество, съдържащи ГМО и замърсяването на околната среда са реални проблеми. Важно е да помогнете на тялото си да ги елиминира и така да подсилите здравето на храносмилателната система и мозъка си. Хроничното излагане на токсини причинява увреждане на клетките, алергични реакции, отслабен имунитет и по-бързо стареене.

Редовното използване на активен въглен може да премахва нежеланите токсини от тялото като ви кара да чувствате тялото си обновено и по-жизнено – често само след няколко минути! Активният въглен помага за преминаването на нежеланите бактерии през организма по-бързо преди те да успеят да се разпространят и умножат, а това ви помага да се почувствате по-добре по-бързо. В допълнение, активният въглен изхвърля всички токсични тежки метали (като арсен, мед, живак и олово), складирани в тялото понякога в продължение на десетилетия.

Най-доброто дългосрочно изследване за ползите от детоксикацията с активен въглен бе проведено от професорите Дейвид О. Куни (Университета на Уайоминг) и Томас Т. Струсейкър (Университета Дюк). Двамата професори научиха, че маймуните на африканския остров Занзибар ядат въглен от изгорели дънери, за да прочистват телата си.

След като човешкото тяло се състои от поне 80% вода и 20% въглерод и други елементи, напълно естествено е да се използва както вода, така и въглерод за изхвърлянето на токсичните химикали от него.

Детоксикацията с вода действа чрез разреждане, спомагащо нормалната функция на черния дроб и бъбреците, насочена е да прочиства кръвта от вредни токсини.

Детоксикацията с въглерод действа като привлича токсините от всякаква среда, за предпочитане с известно ниво на влажност, което може да се подсили с пиенето на обилни количества вода.

Силата на въглерода може да бъде повишена хиляди пъти когато той се активира, като площта на ефективната му повърхност се увеличава чрез смилането му на прах.

Активирането на въглерода или повишаването на силата му чрез трансформирането на полярността му в отрицателна т.е. отрицателните въглеродни йони повишава ефективно действащата повърхност дори още повече, така че той да може да привлича толкова от положително заредените йони на тежките метали колкото е научно възможно.

Това се постига чрез смесване на вече смлян въглерод с 25% разтвор на калциев хлорид.

Сега като вече имате шанса да се прочуете с това, че знаете как сами да си приготвяте активен въглен, трябва да разберете колко ефикасен е той наистина в следната статия

Детоксикаторът във всяко спешно отделение

Как да правим детоксикация с активен въглен?

За целите на редовната детоксикация използвайте умерени количества активен въглен по една (1) лъжица активен въглен по два (2) пъти на ден в продължение на една седмица и следете резултата внимателно. Препоръчваме да редувате т.е. една седмица го правите и една седмица почивате в продължение на месец.

В крайна сметка единствено вие можете да определите точната доза, от която се нуждае тялото ви и която то може да толерира. Така че, ако искате да промените протокола, направете го като винаги използвате умерено количество.

Главоболията, гаденето и високата температура не са приятни признаци. Разхлабения стомах в повечето случаи е добре дошъл, понеже така токсините наистина се изхвърлят от тялото. Екскрементите с тъмен цвят са най-очаквани по време на процеса на детоксикация, докато изпражненията с червен цвят трябва внимателно да бъдат изследвани лабораторно

Както винаги, пийте обилни количества вода през целия ден за да улесните процеса на прочистване на организма, за мъжете се препоръчват по 3.7 литра, а за жените по 3.3 литра на ден. Можете да използвате и теглото на тялото си за отправна точка като пиете по .30 мл (1 унция) вода на всеки половин кг (.453 фунта) телесно тегло.

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

Противопоказания

Както вече споменахме, детоксикацията с активен въглен не трябва да продължава дълго.

Макар че активния въглен може да се използва при спешни ситуации, той не може да се използва при:

  • отравяне с киселина т.е. за снижаване на кислородните йони;
  • алкално отравяне или алкалоза, т.е. снижаване на водородните йони;
  • отравяне с петрол масла;

Отравяне с киселина 

За отравяне с киселина повишаването на pH нивото до леко над неутралното т.е. до 7.41 pH, като консумирате алкални соли като сода за хляб би следвало да свърши работа. Химическата реакция между содата за хляб и хидрохлорната киселина в стомаха освобождава кислородни йони, което повишава нивата на pH в тялото.

„Потенциалът на водорода” или pH, може също да бъде повишен чрез пряко добавяне на кислородни йони чрез озонова терапия. Озонът е кислород с три атома, който лесно се дели в стабилни диатомични кислородни молекули и в свободни кислородни атоми. Най-лесният начин да се направи това е като озонирате питейната вода 15 минути и изпиете незабавно озонираната вода.

Обилното изпотяване на дланите и стъпалата, причини, домашни лекове, терапии, съвети

Алкалоза

Обратното важи за алкалозата, състояние на тялото, при което има снижаване на концентрацията на водородни йони в артериалната кръвна плазма, като в този случай обилни количества цитрусов сок оправя ситуацията.

При респираторна алкалоза дишането през плик би следвало да повиши въглеродния двуокис в респираторната система. Да, както животните, така и растенията се нуждая наистина от определени количества въглерод и кислород, за да оцеляват.

Желанието за намаляването на въглерода на глобалистите следователно е не само погрешно, но и смъртоносно за живота на нашата планета. Необходимо е единствено постигането на правилния баланс между въглерода и кислорода, а не да стигаме до екстремни мерки без никаква научна основа. Помните споменатото по-горе съотношение от 80/20 на вода и въглерод, нали?

Отравяне с горива

Най-безопасният начин да се помогне на хора, погълнали някакво гориво е с помощта на разреждане с вода като се пият големи количества. Изнесете жертвата на открито в изправено положение с вдигната глава, за да осигурите път за лесно освобождаване на парите от субстанцията от стомаха към устата и така да улесните дишането.

Всички предложени домашни терапии, споменати дотук трябва да послужат единствено като първа помощ за повишаване шанса на жертвата да оцелее докато чакате пристигането на екипа на бърза помощ.

5 лесни начина на употреба на активен въглен

Споделянето на вашите мнения и опит като коментар по-долу винаги може да помогне на другите.

Източник:

http://myeclinik.com/low-cost-yet-effective-detoxification-via-1-week-activated-carbon-treatment/
Снимка: TradeIndia

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *