5 лесни начина на употреба на активен въглен

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Активният въглен от хранителен клас е невероятно полезна субстанция, която едновременно може да се поглъща и да се използва локално върху кожата или зъбите. С други думи, тя служи на тялото вътрешно и външно. Много линейки и спешни отделения дори го използват като антидот при пострадали от отравяне и при прием на свръхдоза лекарства. Наред с чесъна и ехинацеята, активният въглен би следвало да е сред лекарствата в домашната ви аптечка.

detox-activated-charcoal

Аз използвам шейкър с добре затваряща се капачка за смесването на поне 240 мл филтрирана и несъдържаща флуорид вода или дестилирана вода с поне една пълна супена лъжица хранителен клас активен въглен, като презумпцията е, че повече е по-добре. Капсулите са полезни в някои случаи, но прахчетата, макар че са по-трудни за употреба, защото цапат, са по-удобни при по-големи количества и за по-бързо усвояване.

Активният въглен действа като адсорбива (с д не с б) токсините. Въглеродните молекули привличат токсините и ги неутрализират с електронна връзка, след което ги охраняват докато те не напуснат организма с екскрементите. Някои хора твърдят, че човек може да детоксикира единствено онова, което е в стомашночревния тракт, но това твърдение е подвеждащо.

Вътрешната лигавица на тънките черва е покрита с милиони малки вили, мънички власинки, които усвояват хранителните вещества в кръвообръщението, което циркулира през цялото тяло със средна скорост от веднъж на всяка минута: по-бързо при физическа активност и по-бавно в състояние на покой. След покриването на изобилните мънички вили с активен въглен, в рамките на няколко минути кръвта циркулира през тях достатъчно често, за да успее въгленът да адсорбира много токсини от преминаващата кръв. Така той пречиства кръвта.

Още по темата: Прочетете: Детоксикаторът във всяко спешно отделение 

5 употреби на евтиния активен въглен, които всеки може да прилага

Спешен антидот за отрова или свръхдоза лекарство, особено ацетаминофен (Tylenol)

Препоръчват се масивни дози за справяне с прием на свръхдоза лекарство – така че начинът на използване е смесване с вода. Златното правило е количеството активен въглен да се равнява на 8 пъти количеството на отровата във вас, която той трябва да обезвреди. Понеже употребата на голямо количество активен въглен наведнъж е безвредна, някои препоръчват прием на 50 грама от тази много лека въгленова прах колкото се може по-бързо след натравянето (включително при натравяне с храна).

Избелване на зъбите

Просто вземете мокра четка за зъби и я натопете във въглен на прах или изсипете съдържанието на капсула върху мокра четка. Търкайте няколко минути и веднага почистете умивалника преди въглена да прилепне за него, след това изтъркайте езика си. Това помага също така за премахването на бактериалните токсини от устата, които причиняват развалянето на зъбите и лошия дъх.

Обща детоксикация

Д-р Ал Сиърс в Южна Флорида използва хранителен клас активен въглен на прах във вода и го препоръчва на пациентите, които лекува. Той предпочита смесването му с вода и пиенето на по 20-30 грама активен въглен на прах на ден (в дози, разпределени между храненията), разтворен във вода в продължение на период от 1-2 седмици. Други препоръчват по-кратък период. Аз правя такава детоксикация с около 10-15 грама, приемани сутрин на гладно в продължение на две седмици на път.

Газове, метеоризъм и подуване на стомаха

Тези проблеми могат да възникнат поради безброй причини и може би простото въздържание от определени храни ще ги излекува завинаги, но активният въглен на прах води до (палиативно) облекчаване на симптомите. Опитвайте се да го пиете един час преди или два часа след хранене. По една капсула от по един грам прах ще е достатъчна.

Ухапвания от насекоми и змии

Токсините от техните ухапвания причиняват възпаление, както и по-сериозни последици. При ухапвания от по-малки насекоми и пчели накиснете кърпа или марля в разтвор от активен въглен във вода и поставете върху мястото. За ухапвания от змия, направете това и също така изпийте силна доза активен въглен на прах.

Тази кратка статия за истините и неистините ще разсее част от дезинформацията относно хранителния клас активен въглен, която вече сте чели или чули.

от Пол Фаса

Бележка на Здрави всеки ден:

Безспорно, употребата на активен въглен носи много ползи за здравето. Те са така много и употребите му толкова разнообразни, че скоро ще публикуваме още статии за това нетоксично средство за поддържане на доброто здраве. Но трябва да споменем също така, че активният въглен е силна субстанция, която извлича от организма и витамини, ензими, хормони… и може да отслаби действието на приеманите от вас лекарства. Ето защо е добре да се консултирате с лекаря си или със специалист, преди да предприемете детоксикация с активен въглен, както и след детоксикацията ще е добре да се погрижите за възстановяването на полезните хранителни вещества в тялото си.
Източник:

http://naturalsociety.com/five-easy-ways-benefit-food-grade-activated-charcoal/

Снимка:www.scoopnest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *