Натурален лек при повишена киселинност на тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Нобеловият лауреат д-р Ото Х. Варбург откри, че истинската причина за рака е недостигът на кислород. Недостигът на кислород води до киселинност в човешкото тяло. Д-р Варбург също така откри, че раковите клетки са анаеробни (не дишат кислород) и не могат да оцеляват при наличието на високи нива кислород, както е при алкално състояние на тялото.

Natural cleaners. Vinegar, baking soda, salt and lemon.

Всички нормални клетки имат абсолютна необходимост от кислород, но раковите клетки могат да живеят без кислород – правило без изключение. Лишете дадена клетка от 35% от кислорода й за 48 часа и тя може да се превърне в ракова”.

Начинът ни на хранене играе жизнено важна роля за поддържането на правилни нива на pH в тялото. Балансът на pH е балансът на киселонност и алкалност на всички течности и клетките в тялото. Тялото ви трябва да балансира нивата на pH на кръвта до леко алкално ниво от 7.365 за да оцелява. За жалост, обичайният западен начин на хранене се състои основно от токсични и формиращи киселинност храни като обработени захари, рафинирани зърнени храни, генетично модифицирани организми и т.н. Това води до нездравословни pH. Небалансираното pH може да прекъсне клетъчните дейности и функции. Прекомерно киселинното pH може да доведе до много сериозни здравословни проблеми като рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, остеопороза и стомашни киселини. Ако поддържате тялото си в киселинно състояние в продължение на дълъг период от време, това може драстично да ускори стареенето. Робърт О. Янг в книгата си The pH Miracle казва, че повечето здравословни проблеми възникват от това че тялото е киселинно. Това се дължи  на факта, че паразитите, вредните бактерии, вирусите и свръхрастежа на кандида всички процъфтяват в киселинна среда. Но алкалната среда неутрализира бактериите и другите патогени.

Ето защо поддържането на pH баланс е един от важните начини за оптимизиране на здравето.

Домашен лек при киселинност на тялото

Съставки

1/3 ч.л. сода за хляб

2 с.л. прясно изстискан лимонов сок или органичен ябълков оцет

Метод

Смесете содата за хляб и лимоновия сок/оцета в чаша с вместимост 240мл (8 унции). Комбинацията киселина/основа незабавно започва да шуми. Продължете да добавяте сода за хляб докато шуменето спре и след това напълнете чашата с вода.

Изпийте водата наведнъж. Този домашен лек ще помогне за неутрализирането на pH-то в организма ви и ще създаде формираща алкалност среда в тялото. Той помога при стомашни киселини и намалява ацидозата.

Източник:

http://livingtraditionally.com/body-acidic-need-1/

Снимка: kenhphunu.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *