Щитовидният токсин навсякъде около нас

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

homemade soap 163733-425x355-natural-soap

Токсините в домовете и на работното ни място представляват сериозна заплаха за здравето. Изследване в Тайван показва, че химикал, който масово се използва в продукти, с които боравим всеки ден може да навреди на функцията на щитовидната жлеза.

Излагането ни на токсините, наречени перфлуоринирани химикали (PFCs), използвани за направата на килими (мокети), хартиени покрития, тъкани, незалепващи съдове за готвене и козметични продукти, може да забави функцията на щитовидната жлеза и да повиши вероятността за хипотироидизъм при жените.

Този щитовиден проблем може да причини напълняване, депресия, умора, усещане на кожата и косата като студени и сухи, нередовна менструация и запечен стомах.

Изследването показва, че жените с повишено ниво на един от PFC токсините, наречен перфлуорооктаноат (PFOA) в кръвта изпитват повишение на щитовидния хормон трийодотиронин (T3).

Учените също така откриха повишени нива на T3 и на щитовидния хормон тироксин (T4) при жени с по-високи концентрации на един PFC, наречен перфлуорохексан сулфонат (PFHxS) в кръвта.

Тези повишения на хормоните се случват без хипофизната жлеза да сигнализира на щитовидната да произвежда повече хормони. Хипофизната жлеза е естественият механизъм на тялото за регулиране на нивата на щитовидните хормони. Мъжете, излагани на по-високи количества PFHxS, обаче, имали по-ниски нива на хормона T4.

Хипотироидизма, открит от изследователите, се проявява когато щитовидната жлеза произвежда недостатъчно хормони.

„Макар че някои PFCs като PFOS, са принудително изведени от производствения процес от големите производители, тези разстройващи ендокринната система химикали не престават да будят загриженост, защото те остават в тялото за дълго”, казва изследователят Шиен-Ю Лин, от болницата Ен Чу Конг в Тайван. „Има твърде малко информация за възможните дългосрочни ефекти на тези химикали върху човешкото здраве”.

Можете да успеете да ограничите излагането си на PFCs като непрекъснато добре проветрявате дома си, не готвите в съдове с незалепващо покритие, избягвате химикали за предпазване на тъканите от петна и не използвате дрехи, третиране да не пропускат вода.

Карл Лоу

Вижте как да си направите безопасен сапун според вашите желания у дома тук

Източник: The Thyroid Toxin All Around Us, 2 April 2014

http://easyhealthoptions.com/detox-category/thyroid-toxin-around-us/

Снимка: crafts.lovetoknow.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *