Витамин помага в побеждаването на рака на гърдата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitaminD-cancer-breast-b-1-

Ракът на гърдата поразява плашещо голям брой жени. Но изследователите от Училището по медицина Сан Диего на Калифорнийския университет откриха, че има витамин който удвоява шансовете ви да оцелеете от заболяването.

Изследването им показва, че жените с най-високи количества витамин D в кръвта е два пъти по-вероятно да оцелеят от туморите си в сравнение с жените с по-малки количества от хранителното вещество.

„Метаболитите на витамин D повишават комуникацията между клетките като включват протеин, който блокира агресивното делене на клетките”, казва изследователят Седрик Ф. Гарланд. „Стига да има рецептори на витамин D, растежът на туморите се предотвратява и не му се позволява да разширява притока си на кръв. Рецепторите на витамин D не са загубени, преди туморът да не се развие много. Това е причината за по-доброто оцеляване при пациенти с високи нива на витамин D в кръвта”.

Жените с най-добри шансове за оцеляване в изследването имат средно ниво от по 30 нанограма на милилитър (ng/ml) 25-хидроксивитамин D в кръвта си. Средно пациентите с рак на гърдата имат едва 17 ng/ml.

„Няма непреодолима причина да се чакат още изследвания, за да се включат хранителни добавки с витамин D в стандартите лечебни режими след като безопасната доза витамин D, необходима за постигане на високи серумни нива над 30 нанограма на милилитър вече е установена”, газва Гарланд.

Той препоръчва вземането по 100 мкг витамин D на ден от храната или с хранителна добавка. Той също казва, че трябва да поискате личния ви лекар да измери нивото на витамин D в кръвта ви преди да повишите приема си на витамин D.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Vitamin That Helps You Beat Breast Cancer, 10 March 2014

http://easyhealthoptions.com/cancer/the-vitamin-that-helps-you-beat-breast-cancer/

Снимка: www.wesouthasians.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *