Храна достойна за бъбреците ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fatty fish

Кое е онова нещо, което е полезно за сърцето и може да поддържа и бъбреците ви в чудесно състояние? Рибата.

Точно така. Омега-3 мастните киселини в тлъстите риби (като сьомгата) не само поддържат сърцето ви здраво, но те изглежда също така предотвратяват рака на бъбреците. В изследване на жени, онези от тях, които ядели тлъсти риби доста редовно снижили риска си от рак на бъбреците с 44 процента.

Мега омега мастните киселини

Това не е измислица! Данни, събирани почти 15 години показват, че когато сьомгата и другите тлъсти риби (като сардината и херингата) редовно се появяват в чинията ви, вие може би казвате едно решително ‘чао’ на рака на бъбреците.

Изследователите подозират, че някои от омега-3 мастните киселини в рибата променят имунния отговор на раковите клетки по начин, който осуетява тяхното агресивно поведение. Но това непременно трябва да са тлъсти риби; в елегантните риби (като треската) съдържанието на омега-3 мастните киселини може да е с 20 до 30 пъти по-малко.

Тлъстите риби са също така богат източник на витамин D, който също играе защитна роля.

Яжте само здравословни мазнини и можете да изглеждате с 3.4 години по-млади.

 

Източник: Real Age, Food Fit for your Kidneys, August 2010

Снимка: www.holmagazin.hu

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Храна достойна за бъбреците ви

  1. Има и други източници на Омега-3, и то доста по-полезни, и най-вече безвредни, за разлика от "обогатените" с живак и други химически замърсители ,риби – най-вече в океанската сьомга , а и в промишлено отглежданата ..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *