Различен поглед към живота с йога

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cat upside down 60609_121133904707151_549862257_n

Понякога единственото, от което се нуждаем е промяна на гледната точка

Понякога ние се нуждаем само от страничен поглед към живота си, за да оценим онова което имаме. Някой може да се оплаква, че му се налага да отиде до магазина за покупки, но ако същият този човек попадне в село в Африка, където на хората им се налага да убиват животни, за да се хранят и да изминават километри, за да си набавят вода, тогава той наистина ще оцени какво има и ще е благодарен за многото възможности в магазина, които ни се предоставят тук.

Спомням си история, която чух като дете за поляк, който винаги носел един номер по-малки обувки, за да се чувства чудесно когато ги махне. Наивно поведение, но аз разбирам какво е имал предвид.

Освен пътешествията и носенето на по-малки обувки, няма по-добър начин за промяна на гледната точка от йогата. Йога ви кара да се вглъбявате и да се справяте с емоции и чувства, с които може никога по-рано да сте си имали работа. Йога е пътят на Аз-а, през Аз-а, към Аз-а. Изпълнението на упражнения посредством пози, наречени асани, поставя на изпитание характера ви. Това как реагирате или не, определя успеха на всяка асана. Научавайки се да изразяваме чувствата си, да отстъпваме и да сме благодарни за онова, което изживяваме – всичко се основава върху възприемането на нещата, върху това как избираме да гледаме на тях. В йога това трябва да се приема буквално. Опитайте се да гледате на живота с главата надолу или отстрани и вижте колко различно изглежда той. Понякога, променяйки физически ъгъла, от който гледате на нещата може да задейства вътрешната промяна на това как възприемате нещата.

Много хора се плашат да се изправят на ръцете си и да са с главата надолу, защото това е нещо различно. Точно както е в живота, промяната може да е плашеща. Опитайте се да не мислите твърде много, нито да се вземате твърде на сериозно. Мислете какви бяхте като деца и просто играйте.

Как да се изправим на ръцете си

Винаги започвайте упражнението за изправяне на ръце до стената. Прегънете тялото си и опрете длани в земята на няколко сантиметра от стената. Приближете стъпала към ръцете и се опитайте да поставите раменете си над китките. Стегнете ръцете си и опрете стабилно и десетте си пръста в земята. Като гледате между ръцете си вдигнете единия си крак нагоре. Свийте крака, който още е на земята и бавно изправете и него нагоре, докато и двата крака се опрат на стената. След като изправите краката си на стената, изпънете тялото и стъпалата си нагоре. Ръцете устойчиво придържат тялото.  Останете така няколко секунди и после бавно свалете единия си крак, след него другия и останете с тяло свито върху краката с колене на земята и ръце изпънати назад и докосващи стъпалата или поставени от двете страни на главата, поемете въздух няколко пъти преди да се изправите като не забравяте да се усмихвате :)

Обичам да обръщам нещата с краката нагоре, за да наблюдавам картините и ситуациите от различен ъгъл.- Ърсъс Уерли

 

Източник:

http://thegoldensecrets.org/2014/07/28/looking-at-life-from-a-different-perspective-with-yoga/

Снимка: plus.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *