Акнето в различни части на тялото сигнализира за различни заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Мястото на поява на акне по лицето и тялото говори за състоянието на здравето ни и по-конкретно, за това в коя система или орган има проблем.

acne-map

Телесна карта на акнето

Разчитането на признаците е лесно, приемете тялото като карта, а дефектите като знаци върху ландшафта.

Местата в различните зони отговарят на различни проблеми.

Интересно, нали? По-долу в текста се описва как да декодираме проблемите в основните части на тялото.

Зона 1: Хормони

Акне върху брадичката и врата сигнализира, че имате проблеми с надбъбречната жлеза, но причината за появата им може да е силен стрес, както и консумацията на твърде много захар.

Зони 2 и 3: Стрес

Появата на акне по раменете е признак, че сте претоварени и имунитетът ви е отслабен. Забавете малко крачка, намерете свободно време и се отпуснете!

Зона 4: Храносмилателна система

Акнето върху гърдите често е признак, че нещо не е наред с храносмилането или че прекалявате с нездравословни храни. Променете режима си на хранене и скоро акнето ще изчезне.

Зони 5  и 6: Нивото на витамини

Това е признак, че в организма ви има липса на витамини. По-добре е да не пиете витамини на таблетки, защото множество изследвания показват, че изкуствените витамини нямат същия ефект като витамините които си набавяме от плодовете и зеленчуците.

Прочетете също: Китайска карта на лицето разкрива с какво се бори тялото ви!

Зона 7: Нивото на кръвната захар

Когато акне се появява често върху стомаха, това се дължи на нивото на кръвната захар. Спрете да използвате бяла захар и бял хляб, яжте повече зеленчуци и плодове и акнето скоро ще изчезне.

Зона 8: Хигиена или предавани по полов път заболявания

Лошата хигиена може да е причина за появата на акне в тази зона, но още по-лошо е ако се появи върху зърно на гърдата, защото това е симптом за заболяване, предадено по полов път, особено ако има и сърбеж. Отидете на лекар!

Зони 9 и 10: Кожни проблеми или алергии

Акнето по бедрата или по горната част на краката често е реакция към козметични продукти или перилни препарати и препарати за чистене. В долната част на краката акне се появява често поради бръснене или депилиране. Внимавайте какъв вид продукти използвате.

Може също да ви хареса: Безпогрешният китайски биологичен часовник – открийте кой орган в тялото ви не работи добре

Зони 11 и 12: Нервна и храносмилателна система

Специалистите считат акнето в тези зони за сигнал, че храната ви съдържа много калорични хранителни вещества или че не си доспивате… което може да е причинено от претоварване на мозъка.

Зони 13 и 14: Храносмилателни проблеми

Акнето в тези зони на тялото е най-вече признак за храносмилателни проблеми т.е., че ядете нездравословни храни.

Кожата ви се опитва да си комуникира с вас в името на здравето на вътрешните ви органи. Ето защо следващият път когато по тялото ви се появи акне, погледнете картата на тялото и открийте какво в навиците си трябва да промените.

Вижте още статии за акнето:

Най-добрите лекове за акне инверса

14 лесни начина да премахнем пъпките за една нощ

5 естествени начина да премахнем акнето

Източници:

http://www.homehealthyrecipes.com/what-kind-of-diseases-do-the-acne-suggest-on-different-parts-of-the-body/

Снимка: ekpgim.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *