5 естествени начина да премахнем акнето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Natural-Acne-Treatment-2Един начин да се вдъхновяваме за по-здравословен начин на живот е да следваме някои от по-здравословните навици на предците си. Как са поддържали те своята красота и здрав външен вид? Те лекували проблеми като акнето много по-естествено без химикалите, които често се използват днес като бензоил пероксид и салицилова киселина. Опитайте дадените по-долу естествени лекове при акне и не само ще спестите пари от скъпи продукти, но и надявам се ще откриете, както направих аз, че има ефикасни начини за лечение на акнето, които не са токсични.

  1. Пилинг с кафява захар. Кафявата захар е едно от нещата, които първоначално ме вдъхновиха да спра да използвам токсичните продукти за акнето и вместо това да се обърна към по-естествени продукти. Ето метода. Първо си вземете горещ душ и след като порите ви са се отворили, започнете да търкате засегнатото място с кафява захар. Това помага за елиминирането на мъртвата кожа, мърсотията и мазнината, които запушват порите ви и едновременно с това омекотява кожата ви. Ще забележите промяна в акнето си на следващия ден – а кожата ви ще бъде копринено гладка. Този пилинг не трябва да се използва ежедневно, защото при него порите се отварят драматично и прекалената употреба може да причини свръхпроизводство на мазнини които могат да влошат акнето. Препоръчвам ви да използвате пилинга с кафява захар само 2 до 3 пъти на месец.
  2. Маска от белтъци. Може и да сте чули за нея или вече да сте я опитвали. Задачата на маската от белтъци е да премахне излишната мазнина от кожата. За маската са нужни 1 или 2 яйца. Първо разделете жълтъците от белтъците, сложете белтъците в купа и ги разбийте добре. След това просто разнесете белтъка върху лицето си и оставете 15 до 20 минути преди да изплакнете.
  3. Медено чудо. Много пилинги и маски използват мед заради антибактериалните му свойства. За премахването на отделни петна, поставете малко количество мед направо върху петното и го покрийте с лепенка, за да не се изтрие. Медът ще премахне петното или ще го направи много по-малко ЗА ЕДНА НОЩ! За изчистване на кожата използвайте меда като маска. Намажете лицето си с мед и оставете за час. На следващия ден ще се радвате на чудесни резултати.
  4. Маска от жълтъци. Както белтъците, така и жълтъците помагат в битката с акнето. Освен това жълтъците са заредени с витамин А, който съдържа ретиноиди, един от които е ретин-А. Ретин-А се използва в много козметични продукти, защото спомага за регулиране производството на кожни клетки, което от своя страна предпазва порите от запушване. 13-цис-ретинол също се съдържа във витамин А. Той спомага за регулирането на произвидството на мазнини и бактерии. За да направите маска от жълтици ще са ви нужни 1 до 2 яйца. Разделете жълтъка от белтъка, разбийте в купа и нанесете равномерно по цялото лице. Само след няколко минути жълтъкът се стяга. Оставете маската още 15 до 20 минути, след това изплакнете.
  5. Тонер от лимонов сок. Нивото киселина в лимоновия сок е доста високо, така че не трябва да го оставяте върху лицето си много дълго. За да използвате тонера, изтискайте пресен лимон в чаша или купа, после нанесете върху лицето с памук, оставете да действа 15 минути и отмийте. За това кратко време лимоновият сок изчиства излишната мазнина, мърсотията и мъртва кожа от лицето. Не използвайте лимонов сок твърде често – той е много силен и прекалената му употреба може да направи кожата ви много чувствителна. Най-добре го използвайте при тежка форма на акне, само когато е необходимо.

Надявам се че тези съвети ще ви помогнат да се преборите с акнето естествено. Те ще ви помогнат също да спестите пари от скъпите лечения за акне. Пробвайте ги!

Джон Риво Пуно

Източник: VERIALIVING, 5 Natural Ways to Treat Acne, 21 October 2012

Снимка: health101.net

Споделяйки тезата, че за акнето е много важно и какво ядем, наред с други фактори, ви предлагаме да прочетете още: Избягвайте тези два вида храни, справете се с акнето

Прочетете още по темата: 14 лесни начина да премахнем пъпките за една нощ 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *