Знаехте ли, че листата на авокадото предоставят невероятни ползи за здравето?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

avocado-leaves

След като ви показахме как да си отглеждате авокадово дръвче вкъщи, ред е да ви запознаем с множеството ползи за здравето от листата на това растение.

Обикновено консумираме плодовете на авокадото заради добре известните ни ползи от тях. Освен че са вкусни, плодовете съдържат множество полезни за тялото хранителни вещества. Много полезни за здравето са и семките на авокадото. Но не само плодовете и семките на това растение предоставят ползи за здравето ни, оказва се, че листата му също са изключително полезни за нас. Те съдържат изобилие от субстанции, които са полезни за тялото като флавонол, кверцетин, гликозиди, полифеноли, естрагол, алфа и бета пинин, цинеол, лимонин, серотонин, флавоноиди и т.н.

Как да отглеждаме авокадово дръвче и непрестанно да берем органично авокадо

Съединението флавонол в авокадото спомага механизма за защита на тялото от дегенеративни заболявания като остеоартрит. Това е причината ползите от листата на авокадото да ни предпазват и от преждевременно остаряване.

Листата на авокадото съдържат кверцетин, който действа като диуретик. Той ви помага да уринирате, за да изхвърляте отпадните продукти от метаболизма. Листата на авокадото също така съдържат полифенол и пинин, субстанции, които са способни да спират растежа на бактериите. Ето защо можете да предотвратите всяка инфекция посредством техния механизъм на действие.

Ето множество ползи за здравето от листата на авокадото:

Облекчават главоболието.

Съединенията кверцетин и пинин в листата на авокадото спират трансмитера на болка в мозъка, както и снижават всички други симптоми на болка.

Снижават болките в гърба.

Съдържанието на пинин в листата на авокадото снижават болката във всички части на тялото, особено в гърба и кръста.

Снижават тревожността и предпазват от безсъние.

Листата на авокадото снижават тревожността и предпазват от безсъние с помощта на серотонина, който съдържат. Серотонинът играе важна роля в регулирането на настроението, контролирането на апетита и съня. Освен това, лимонинът в тях снижава безпокойството.

Спомагат отслабването.

Една от чудесните ползи на листата на авокадото е че те спомагат отслабването. Лимонинът в тях действа като потиска апетита, така че човек контролира колко яде и се предпазва от напълняване.

Предпазват тялото от дегенеративни заболявания.

Съединението флавонол в листата на авокадото има механизъм да защитава тялото от дегенеративни заболявания като остеоартрит. Оттук и ползите им за предпазване от ранно стареене.

Ето какво ще се случи когато ядете авокадо всеки ден

Помагат в лечението на артрита.

Съединението кверцетин в листата на авокадото действа като противовъзпалително средство и помага за лечението на артрит.

Действат като диуретик.

Листата на авокадото съдържат кверцетин, който действа като диуретично средство. Те спомагат доброто уриниране за изхвърлянето на отпадните продукти от обмяната на веществата.

Спират растежа на бактериите.

Листата на авокадото съдържат полифеноли и пинин, субстанции, които спират растежа на бактериите. Можете да се възползвате от ползите им, за да се предпазвате от инфекции посредством техния механизъм на действие.

Облекчават пристъпите на астма.

Листата на авокадото съдържат пинин, съединение, което действа за облекчаване на пристъпите на астма посредством няколко механизма. Тази субстанция има бронходилататорно действие, снижава възпалението и повишава притока на въздух към белите дробове. Тези механизми помагат на листата на авокадото да лекуват и пристъпи на астма.

5 натурални лека за сухата кожа през зимата

Елиминират камъни в бъбреците.

Алкалоидите, флавоноидите и сапонините са субстанции, които разграждат камъните в бъбреците и подобряват функцията на бъбреците. Можете да си набавяте тези субстанции от листата на авокадото. За да извлечете тези ползи, просто следвайте следните лесни стъпки:

  • Измийте 5-8 листа на авокадо.
  • Сварете ги в 1 ч.ч. вода.
  • Изчакайте докато водата изври до половин чаена чаша.
  • Прецедете водата.
  • Пийте всяка сутрин и вечер в продължение на 10 дни до изхвърляне на камъните с урината.

Много са полезни при инфекции на уринарния тракт.

Чаят от листа от авокадо се използва за лечение на хипертония. Както и стабилизира кръвното налягане.

Лимонинът в листата на авокадо действат като натурален лек за стабилизиране на кръвното налягане и за предпазване от хипертония.

Помагат за предпазване от рак.

Съдържащите се в листата на авокадото пинин и лимонин предпазват от рак. Тези субстанции спират растежа на раковите клетки и действат като химио-предпазни агенти.

Мазнина в авокадото убива раковите стволови клетки

Поддържат кожата здрава.

Листата на авокадото съдържат антиоксиданти, които помагат за изчистване на кожата и порите. Това е чудесна полза за здрава кожа. За да я извлечете, начукайте млади листа на авокадо и ги нанесете върху кожата си за 5-10 минути, след това ги отмийте.

Намаляват отоците.

Действието на кверцетина в листата на авокадото снижава отоците в тялото посредством механизъм за намаляване до минимум на възпалителните субстанции. Можете да извлечете тези ползи от листата на авокадото като нанасяте начукани листа върху отеклото място за 4-5 часа и след това ги отмивате.

Помагат в лечението на диария.

Лимонинът в листата на авокадото също упражнява механизъм, който поддържа храносмилането в равновесие и подобрява чревната функция. Той помага в лечението на диария и при всякакви други храносмилателни проблеми.

Усилват млякото на кърмачките.

Листата на авокадото са полезни за кърмачките. Субстанцията естрагол усилва производството на мляко при кърмене, както и плодовете на растението.

Елиминират млечница

Млечницата, гъбична инфекция в устата и гърлото, причиняваща бели наслагвания,  може да се появи в резултат от бактерии или увреждане в устната кухина. Можете да я елиминирате с помощта на полифенолите в листата на авокадото. Просто сдъвчете няколко листа и след това ги сложете върху натрупалото се отлагане за 5-10 минути за да извлечете тези ползи.

Листата на авокадото действат като детоксикиращ агент.

Съединението флавонол в листата на авокадото прочиства кръвта от всякакви токсични субстанции и ги изхвърля от тялото с урината. Това е една от невероятните ползи за здравето от листата на авокадото като детоксикиращ агент.

Суперсемка спира процеса на стареенето и отблъсква грипа

Те могат да ви помогнат да лекувате диабет.

Листата на авокадото лекуват диабет заради съдържащите се в тях гликозиди. Гликозидите заместват захарта от която се нуждае тялото и ви предоставят нужното усещане, така че да ви спре да консумирате излишни калории от обичайната захар. Много са полезни в лечението на диабет.

Снижават нивото на холестерола.

Тези лековити листа снижават нивото на холестерола благодарения на съединението лимонин. Лимонинът ефективно снижава триглицеридите и общия холестерол.

Още ползи от листата на авокадото:

Много са полезни за облекчаване на кашлица и настинки.

Много са полезни срещу гадене и повръщане.

Листата от авокадо са полезни за снижаване на холестерола.

Борят се със запека.

Сварените листа от авокадо помагат за успокояване на нервите.

Облекчават зъбобол.

Облекчават стомашни проблеми.

Тези листа ви помагат да изхвърляте чревните червеи от тялото си.

Те помагат за регулиране на менструациите и облекчава симптомите на менопаузата.

Те са полезни срещу диспепсия.

Храната, която подсилва действието на витамините

Чай от листа на авокадо

Можете да си приготвяте отличен чай от листа на авокадо, който прави чудеса в лечението на настинка, грип, стомашни болки, артрит, пречиства бъбреците, има антибиотично, противовъзпалително, детоксикиращо и диуретично свойство, полезен е при подагра, лекува болки в кръста, високо кръвно налягане, зъбобол, добре се справя с диария и дори помага за регулиране на менструациите и за лечение на симптомите на менопауза. Хората в Южна Америка използват листата на авокадото за овкусяване на супи яхнии и при печене на меса на скара. Сега ще ви покажем как да си приготвяте най-полезния чай от листа на авокадо!

Как да си правим чай от листа на авокадо?

Необходими са ви:

  • 3 или 4 пресни листа от авокадо
  • 1 литър вода

Указания:

Оставете водата да заври и сложете листата в нея. Оставете водата да ври 5 минути и махнете чая от котлона. Оставете чая да престои 15 минути и като е достатъчно охладен се насладете на домашно приготвения си чай от листа на авокадо! Пийте по 1 чаена чаша от този чай на ден и много скоро ще почувствате подобрение на здравето си!

Източници:

http://www.homehealthyrecipes.com/did-you-know-the-leaves-from-an-avocado-could-provide-some-amazing-health-benefits/

https://drhealthbenefits.com/herbal/leaves/health-benefits-of-avocado-leaves

Снимка: Weekly Healthy Life

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *