Натриването на ставите с този лек ви отървава от болката след 15 минути

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cayene-arthritis

Ставите свързват костите и осигуряват устойчивост на тялото като в същото време ни помагат да се движим. Ако те са увредени или наранени по какъвто и да било начин, ставите причиняват силна болка. Основният източник на ставна болка са възпалителните заболявания като артрит, бурсит, мускулни болки или подагра.

Ставната болка може да е лека и да се проявява след определени дейности, или силна и сериозно да въздейства на способността ни да се движим и дори да ограничава движението ни, а при носенето на тежки неща тя може да е изключителни силна.

Добре е че има ефикасен и безопасен натурален лек срещу ставната болка – смес от лют червен пипер кайен и затоплен зехтин, който облекчава болката много бързо поради активната съставка в кайеновия пипер, наречена капсаицин – който има болкоуспокояващи и облекчаващи болката свойства.

Arthritis Research UK измери ефикасността на 22 спомагателни лекарства и откри, че капсаицинът е най-ефикасен при остеоартрит с 5 от 5 възможни точки. Изследователите също така определиха капсаицина като безопасен за здравето.

Кремове за мазане с капсаицин се продават без рецепта, но вие можете лесно да си приготвите масажно масло с капсаицин за лечението на засегнатите стави.

Лек за бързо облекчаване на ставните болки

Съставки

  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 2 супени лъжици лют червен пипер кайен на прах

Приготвяне

Добавете кайеновия пипер в леко затопления в тиган зехтин, разбийте добре до разтварянето на пипера, оставете лека да изстине и го сипете в стъклен буркан. Натривайте засегнатите стави с лека при пристън на болка и го оставяйте да действа 15 минути. Изплаквайте с топла вода. Ще почувствате облекчение още след първото нанасяне, но използвайте лека по 2-3 пъти на ден за най-добри резултати и докато болката отшуми.

Лекът действа заради капсаицина в него, който блокира невротрансмитер, наречен субстанция P, който изпраща сигнали за болка в мозъка. Когато капсаицинът блокира действието на този невротрансмитер, мозъкът не реагира, което означава, че не изпитвате и болка. Блокирайте важния невротрансмитер P и вече не изпитвайте болка, премахвайки я завинаги.

Забележка: Парещото усещане след нанасянето на сместа е очаквано. Ако имате чувствителна кожа, действайте внимателно и си слагайте ръкавици при нанасянето на лека. Избягвайте контакт с очите и никога не нанасяйте лека върху отворени рани.

Е сега вече няма да пропускате забавленията по време на празниците или което и да било мероприятие през годината поради ставни болки!

Още лекове за ставни болки:

Шипки срещу артрит, снижете болката си с 90 процента, започвайки от днес!

От първа ръка: Как излекувах ревматизма си, след като лекарите не успяха!

Най-добрият лек за артрит, ревматизъм и ставни проблеми

Източници:

http://www.healthylivinghouse.com/rubbing-this-oil-mix-on-you-joints-will-help-you-lose-the-pain-in-15-minutes/

http://www.remediesforme.com/natural-home-remedies-arthritis-joint-pain-relief/
Снимка: Home Remedies – blogger

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *