5 моментално облекчаващи ишиасната болка етерични масла

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sciatic-pain-oils

Най-дългият нерв в човешкото тяло, седалищният нерв, се простира от гръбначния стълб надолу до глезените и дори до стъпалата. Но той може да се възпали и това да доведе до силна болка, изтръпване и скованост.

Болката може също така да е в резултат от продължителни часове на седене, неправилна стойка на тялото, вдигане на тежести, стрес, натиск върху нерва и пролапсиран (смъкнат) диск в гръбначния стълб.

Въпреки това, много хора успешно облекчават тези симптоми с помощта на йога и стречинг.

Обаче, ако нямате много свободно време, непременно правете поне следното: легнете по гръб с колене, прибрани към гърдите или опрени на стол и отпуснете главата си върху възглавница. Повтаряйте това всяка вечер за 10 минути.

Етеричните масла и билките също са изключително полезни при ишиасна болка.

Те трябва да са разредени в масло носител като масло от жожоба, студено пресован зехтин, масло от сладък бадем, авокадово масло, кокосово масло или масло от гроздови семки.

Използвайте тази ефикасна смес, за да масажирате болезнените места. След масажа, поставяйте топла кърпа върху засегнатите места за отпускане на мускулите. Но непременно първо правете тест на малко местенце върху тялото си преди да нанасяте етеричното масло върху по-големи части от тялото, понеже тези масла могат да раздразнят чувствителната кожа.

Следните етерични масла са най-добрият ви избор в лечението на ишиасна болка:

  1. Етерично масло от римска лайка
  2. Лавандулово етерично масло
  3. Етерично масло от хвойна
  4. Етерично масло от пипер
  5. Синапено масло

Най-ефикасните 16 етерични масла при болка и как да ги използваме

Можете също така да опитате и следните натурални лекове за лечението на болката в седалищния нерв:

Смесете споменатите етерични масла и добавяйте във водата във ваната си по 10 капки, ако имате чувствителна кожа и по 15 капки, ако кожата ви е нормална.

Добавяйте свежи мащерка или риган във ваната

Чай от коприва

Чай от шафран

Сок или чай от целина

С помощта на тези натурални трикове и лекове скоро отново ще се наслаждавате на живот без болка!

Лесен трик действа по-ефикасно от лекарствата срещу артрит, ишиас и болки в гърба!

 

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/5-soothing-essential-oils-rub-sciatic-nerve-instant-pain-relief/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *