Направете бързия тест за щастие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Колко сте щастливи? За да дадете категоричен отговор на този въпрос, социолог от университета на Мериленд ви предлага да отговорите бързо на три въпроса. Отговорите ви помогнат да направите живота си по-приятен.

A dose of happiness[2]

Трите въпроса:

  • Бихте ли казали, че винаги се чувствате под пара, само понякога си мислите, че ви излиза душата или почти никога не действате през глава?
  • Колко често имате свободно време, в което не знаете какво да правите: повечето от времето, известна част от времето или никога?
  • Колко телевизия гледате?

Изследователят Джон Робинсън изучава щастието на хората от почти 40 години. Той е открил, че щастието се свързва с това как хората гледат на начина, по който използват времето си. Ако се чувствате винаги под пара, вие сте по-малко щастливи. Но ако мислите, че имате време на разположение, което не знаете как да използвате, това също снижава щастието. А ако гледате много телевизия, щастието ви се стопява.

Според проучванията на Робинсън, процентът американци, които се описват като хора, които ‘винаги са под пара’ всъщност е намалял между 2004 и 2010 година.

„Това наистина ме изненада”, казва той. „Особено при положение, че има толкова нови технологии, които поглъщат много време. Аз самият се затруднявам с използването им; направо ми се вдига кръвното”!

Нещо друго, което учудва Робинсън е случващото се когато се повдигне въпроса за щаститето. Според проучванията му, хората, които казват, че са най-щастливи, около 8 до 12 процента от американците, „казват, че те никога не се чувстват притиснати за време и, че не разполагат с време, в което да не знаят какво да правят”.

Телевизията, според Робинсън е унищожител на щастието.

„Колкото повече телевизия гледат хората, толкова по-малко щастливи са те”, казва Робинсън. „Мисля, че това е така, защото гледането на телевизия е дейност, която хората избират да вършат когато нямат какво друго да правят. Това вероятно дефинира видовете хора, които имат свободно време, с което не знаят какво да правят”.

„Мисля че това в голяма степен е свързано с контрола”, казва Робинсън. „Ако не се чувствате притиснати за време, това означава, че усещате известен контрол. Ако винаги се чувствате притиснати за време, в общи линии аз мисля, че има външни сили, които влияят на ничина, по който се чувствате.

„Същото се отнася и за свободното време, с което не знаете какво да правите. Ако животът ви е организиран така, че външните сили да са под контрол и не правите нищо, а само чакате нещата да се случват, това изглежда е комбинацията, която води към значително повишение на така мечтаното от хората щастие”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Take The Quick Happiness Quiz, 3 June 2013

Снимка: www.justanotherpixel.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *