Ледена терапия за красива кожа през лятото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Времето все още е горещо, така че защо да не се охлаждаме подобаващо с помощта на наситени с билки в кубчета лед? Добавяйте заредени с билки кубчета лед във водата си или ги използвайте върху кожата си, за да стягате порите, снижавате възпалението и да й придавате блясък.

herbs-in-ice-cubes

Как да правим кубчета лед с билки

Започнете като приготвите наситена с билки вода. Изберете билка, която обичате. Това може да е салвия, мащерка, джоджен/мента, лавандула… всяка билка, която предпочитате. Ако искате да приготвите кубчета лед с билки за масажиране на кожата, тогава лайка, лавандула, роза и невен имат впечатляваща репутация за вълшебното си въздействие върху кожата.

Още по темата: Няколко удивителни ползи от масажирането на лицето с ледени кубчета

Ако имате етерични масла от тези билки, тогава добавете 12 капки от предпочитаното от вас масло във филтрирана вода и воала, готови сте! Можете също така да използвате и сушени билки. Просто запарете ¼ ч.ч. от билката, като например сухи листенца от роза в 1 ¼ ч.ч. вода и след това прецедете и оставете водата да изстине. Можете да удвоите количеството в рецептата и да напълните бутилка с пулверизатор с билковата вода и да пръскате лицето си щом ви се прииска да се охладите или освежите.

Или използвайте билковата вода и смесете следните съставки:

  • 1 ч.ч. билкова вода
  • 1 ч.ч. филтрирана вода
  • ½ ч.ч. алое вера (по желание)

След като смесите всичко много добре, налейте течността в форми за лед. Замразете и се насладете на охлаждащото действие на прекрасните кубчета лед върху кожата! Кубчетата, съдържащи алое вера са особено ефикасни при изгаряне на слънце.

Масажирайте лицето си с кръгообразни движения на ледените кубчета за стягане на порите и за освежаване на тена. Бъдете креативни и се забавлявайте. Приготвянето на ледени кубчета с билки е толкова е лесно, приятно и полезно!

Даника Колинс

Можете да използвате ледено кубче и така: Оздравете и подмладете организма си с кубче лед на тила!

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-herb-infused-ice-cubes/

Снимка: casarei.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *