5 шокиращи източника на излагане на олово, естествени лекове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lead-poisoning

(NaturalHealth365) При разговор, с който и да било конвенционално обучен лекар, той ще ви каже, че последиците от отравяне с олово са необратими. Но това би било новина за д-р Чарлс Гант, лекар и педагог, който в продължение на повече от три десетилетия помага на много хора да се справят със здравословни проблеми, свързвани с отравяне с олово!

Отравяне с олово: Описание на план за естествено лечение на жертвите

Кризата с отравянията с олово във Флинт, Мичиган, привлече вниманието, както на обществеността, така и на политиците. Но за жалост, онова, което се случи във Флинт не е изолиран инцидент. Напротив, случилото се отразява случващото се в американските градове от десетилетия. Проблемът с отравянето с олово продължава да нараства, на практика незабелязано, но според д-р Чарлс Гант, има ефикасен план за лечение, който да премахне опустошителната вреда от този тежък метал върху здравето – стига този план да се прилагаше и да беше възприет и прилаган от по-голямата част от медицинската общност.

Едно е ясно: ако не се реши проблемът с натравянето с олово, то може да има опустошително въздействие върху психичното и физическо здраве на деца и възрастни. Оловото се свързва с разстройства на нервната система, забавяне на развитието на нервната система, когнитивни заболявания, снижена способност за учене и физическо влошаване на здравето. Отравянето с олово също така се свързва с проблеми с поведението, включително с агресия и насилие. То е особено опасно, защото след като веднъж влезе в организма на жертвата, оловото се разпространява в цялото тяло.

5 шокиращи източника на излагане на олово

1. Тръбите в дома ви: Макар че може и да не се изненадате, че в старата канализация има олово, сигурно ще се шокирате като разберете, че водопроводните практики в новите жилища могат да превърнат тръбите в дори още по-голям риск.

2. Задният ви двор: Старите люлки и къщи може да са боядисани с оловна боя отвън. Изкуствената трева, гумените покрития на детските площадки и самата оголена почва дори могат да са източници на заразяване.

3. Оловен прах: Частици от боята, толкова дребни, че се превръщат просто в носещ се във въздуха прах и това буди притеснение. Дори и при много ниски нива на излагане, оловото може да причини вреда.

4. Играчки: Вносните играчки могат да съдържат олово в боята, както и в самата пластмаса.

5. Ремонтите в дома: След като започнете с ремонт, поправки или боядисване в по-стар дом, частиците олово в боята могат да се разнесат във въздуха.

Въздействието на оловото е по-сериозно при момчетата, отколкото при момичетата, показва изследване

Последно изследване показва, че женските хормони естроген и естрадиол вероятно защитават мозъка от токсичното действие на оловото.То откри, че малките момченца с по-високи нива на олово в кръвта се справят по-зле на познавателни тестове от децата с по-ниски нива, докато това не се случвало с момичетата, които почти не били засегнати от химическия елемент.

Добрата новина е, че вредните последици от отравянето с олово могат да бъдат сведени до минимум и излекувани. Въоръжение с познания и стратегически план за действие, вие можете да насочвате семейството си да избягва дълготрайните последици от отравяне с тежки метали. Въпреки шокиращо големия брой рискове в околната среда, вие и хората които обичате не е необходимо да влизате в статистиката за отровилите се с олово.

Естествени лекове за справяне с отравяне с олово

Тук даваме някои хранителни вещества, които можете да включите в ежедневния си хранителен режим, за да изхвърляте вредните тежки метали от организма си по естествен начин:

DMSA – сукцимер – ди-меркапто-сукциновата киселина е нетоксичен орален хелиращ агент, одобрен за употреба при деца с оловна и живачна токсичност. DMSA се свързва с тежките метали и ги отстранява чрез кръвообращението и пикочния тракт;

Магнезиевия сулфат в английската сол (епсом солите);

Сярата е направо обесебена от токсичните тежки метали и от токсините – така че посещението на горещи басейни с вулканична минерална вода – или взимането на 30-45-минутна вана с няколко чаши английска сол във водата извлича оловото от органите към кръвта, и впоследстие тялото го изхвърля;

По отношение на стомашночревния тракт – можете да включите прием на:

1. Хлорела и спирулина;

2. Богати на сяра храни като чесън, магданоз, всички видове лук;

3. Добавките MSM (метил-сулфонил-метан) и  N-ацетил цистеин;

4. Хелиране с билката кориандър; както и

5. Лечения с енергия

Темата е обширна и важна, така че още информация можете да намерите в статиите:

Суперхраната спирулина в битка с тежките метали

Ненатрапчива детоксикация от ваксините за ДЕЦА и ВЪЗРАСТНИ: Премахва тежките метали и другите токсини

5 стъпки за премахване на живака и на другите токсични замърсители от тялото

Детоксикиращо прочистване със сода за хляб

Магданоз и кориандър, рецепти за детоксикация;

както и в множество още статии в сайта Здрави всеки ден с помощта на търсачката. Просто напишете „тежки метали” и ще попаднете на още много лекове при натравяне с тежки метали.

Разбира се, ние ще продължим да пишем по темата.

Здрави всеки ден

Източници:

http://www.naturalhealth365.com/lead-poisoning-toxic-metal-1768.html

http://www.medicalnewstoday.com/articles/306601.php?page=3

Снимка: vienyhocungdung.vn

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *