Детоксикиращо прочистване със сода за хляб

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

detox-foot-soak-baking-soda

Содата за хляб (сода бикарбонат) защитава имиджа на опаковката си (Arm & Hammer) от край време; тя е върховното ежедневно лекарство от тежка категория, което всеки лекар и родител би следвало да използва, за да тушира токсичното отравяне от катастрофата в Мексиканския залив. Комбинирането й с други мощни и основни естествени субстанции като магнезиевия хлорид, селена и йода ни осигурява най-добрия шанс да неутрализираме токсичната буря, която продължава да се натрупва в района на Мексиканския залив.

Содата бикарбонат е номер едно нещото във всеки протокол за лечение при излагане на вредни химикали, идващи от инцидент с разлив на петрол. Правителството (на САЩ) трябва да съдейства в преките доставки на сода бикарбонат в района. Милиони килограми незабавно трябва да се разпръснат и натрупат там, тъй като доставките в местните супермаркети няма да са достатъчни за дълго когато обществото разбере как да прави детоксикация. Най-доброто лечение след като човек забележи неприятния мирис, вкус или симптоми, наподобяващи тези при грип е да скочи във вана с разтворени в нея голямо количество сода бикарбонат и магнезиеви соли.

Така силни са защитните, предпазващи и неутрализиращи свойства на содата бикарбонат, че тя се използва дори при излагане на радиация за предпазване на бъбреците и на другите тъкани. В свят, който вече е прекалено изложен на уран и живак, содата бикарбонат става дори още по-важна, защото живакът и урановият оксид атакуват пряко ядрата и митохондриите на клетките.

Пероралното приемане на сода бикарбонат като детоксикиращо средство намалява силата на уврежданията на бъбреците, предизвиквани от урана. Освен това содата е ефикасна срещу всички тежки метали, както и срещу другите токсични химикали, включително химиотерапевтичните вещества, които са силно смъртоносни дори и в ниски дози. Тъй като изразходваните уранови оръжия бяха използвани още от началото на Първата война в Персийския залив, Съединените щати замърсиха света с уранов оксид и това се отразява все повече в резултатите от провежданите от лекарите изследвания. При положение, че урановият оксид има полуживот от няколко милиарда години е по-добре да сме готови да свикваме да се справяме с токсичните ефекти и да помагаме на тялото си по-лесно да се пречиства от него през бъбреците.

Какво прави содата бикарбонат всъщност? Содата бикарбонат е като усърден чистач, който премахва нанесените щети и изхвърля отровите. В тази си роля на „чистач” тя защитава тъканите и оставя алкален слой или следа след себе си, за да подсигури, че всичко остава защитено. В медицината, натриевият бикарбонат действа едновременно като чистач и охрана като се е доказала през десетилетията си на вярна служба и може да се използва, за да осигурява защита в случаи на хора, поразени от радиационна токсичност.

Натриевият бикарбонат е толкова полезен и силен, че в Националната лаборатория Лос Аламос в Ню Мексико, изследователят Дон Йорк използва сода за хляб, за да пречиства заразена с уран почва. Натриевият бикарбонат се свързва с урана, отделяйки го от пръста; до момента Йорк извлича по цели 92 процента от урана в замърсени проби почва.

Блейс У. ЛеБланк, бивш химик изследовател към Министерството на селското стопанство на САЩ, е идентифицирал токсичния вторичен продукт хидроксиметилфурфурал (HMF) във високо фруктозния царевичен сироп, с който се хранят медоносните пчели, като потенциален виновник за измирането на колониите на пчелите. ЛеБланк има решение за свеждането до минимум на HMF токсичността: Като се добавят основи (като натриев бикарбонат, варовик, поташ или сода каустик) към високо фруктозния царевичен сироп, pH-то се повишава и нивата HMF спадат.

Натриевият бикарбонат безопасно премахва боя, грес, петрол и остатъци от дим като така намалява излагането на работниците на вредни химикали и елиминира повечето от опасните отпадъци, свързвани с други почистващи вещества. „Натриевият бикарбонат може да почиства в райони, където други субстанции представляват рискове от пожар, защото содата за хляб е естествен гасител на огъня”, казва Кенет Колбърт, генерален директор на компанията производител на сода бикарбонат Arm & Hammer. Това е причината, поради която тя се използва в онкологичните центрове за контролиране на разливи на химиотерапевтични вещества и всъщност се използва венозно, за да предпазва пациентите от опасната токсичност от химиотерапията.

Натриевият бикарбонат се открива в различни места в света под формата на минерални депозити. Употребите на това натурално пречистващо вещество са безброй. То може да се използва за лечение на болести, както и за почистване на редица разнообразни домакински вещи. Натриевият бикарбонат често се съдържа в почистващи препарати за дома и в перилните препарати, заради способността му да премахва прахта и мърсотията и ефикасността му в елиминирането на неприятните миризми. Не е за чудене, че този магически прах е най-ефикасният начин за почистване на изцапани с бензин дрехи.

Бикарбонатни и магнезиеви лечебни вани за спешните случаи

Казано просто, няма нищо по-добро от това преди лягане човек да си всеме гореща вана, в която има магнезиев хлорид и сода бикарбонат. Тези вани са раят на земята за хората, които страдат от безсъние и неспокойни крайници. Същото се отнася и за онова, което наричам магнезиев масаж, при който човек втрива магнезиево олио директно в тялото си. Оказва се, че тези видове ежедневни лечения могат да се подсилят до точка, в която се превръщат в истинско лечение. При спешни случаи могат да се използват половин до два и половина килограма сода бикарбонат (за деца много по-малко), стига това количество да е балансирано с магнезиеви соли от сол от Мъртво море, Епсом соли и магнезиев хлорид на кристали за баня (също в количества от половин до два и половина килограма).

Същността е в това, че ако чувствате, който и да било от симптомите, съобщени при злополуката в района на Мексиканския залив, то трябва незабавно да предприемете детоксикиращо прочистване с натриев бикарбонат, ако искате да неутрализирате опасната токсичност. Правителството на Съединените щати трябва да предприеме действия в световен мащаб, за да осигури на жителите на Мексиканския залив тонове сода бикарбонат и магнезиеви соли. Трябва да се подсигури и глина, както за вътрешно, така и за външно прочистване. Същото се отнася и за глутатионовите супозитории (свещички), които също трябва да се използват незабавно при появата на симптомите, както и трябва да се осигурят големи количества спирулина, която да се пие редовно. Ключът към избягването на дългосрочни вреди е да се помогне на тялото да се справи с химическата атака още в момента, в който човек усети неприятна миризма, неприятен вкус или грипоподобни симптоми.

Източник:

http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/detox-cleanse

Снимка: www.bodydetoxzone.com

Прочетете още по темата:

Магнезий в действие, 4 рецепти

Содата за хляб: Най-добрият приятел на всеки болен от рак пациент

Содата за хляб – кошмарът на фармацевтичната индустрия

Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *