Содата за хляб – кошмарът на фармацевтичната индустрия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

uses-of-baking-soda

Според резултат, отчетен в заключенията на редица изследвания, ракът е млечна киселина, която се формира когато определен вид гъбички или мухъл живеят в среда, лишена от кислород. Открито беше също така, че преминаването на много висока концентрация от молекули на кислорода през раковите клетки може да ги разруши напълно.

Наистина е много трудно човек да разбере как субстанция, така обикновена като натриевия бикарбонат (сода за хляб) предлага много повече ползи от повечето фармацевтични лекарства, които струват луди пари. Има обаче невероятни доказателства, които показват, че содата бикарбонат наистина може да лекува много сериозни заболявания като рак и диабет. Практикуващите лекари също биват съветвани да я използват, тъй като тя предлага изключителни ползи.

Содата бикарбонат, трябва да отбележим, е много изчерпателно изследвана субстанция, която се използва от няколко години дори от онколози. Токсичността на химиотерапията и на лъчетерапията е такава, че може да унищожи жизнено важни органи в тялото като черния дроб и бъбреците, следователно, содата бикарбонат обикновени се дава периодично на пациенти за предотвратяване на тази възможност.

В целия свят множество хора добавят сода бикарбонат към водата, която пият с намерението да се излекуват от клинична ацидоза и от други болестни състояния. Добре известен факт е, че содата бикарбонат с други натурални субстанции като йод и магнезиев хлорид произвежда смес, която е истинско чудо в медицинския свят.

Основен проблем по отношение на човешката физиология е липсата на бикарбонатни йони. Това води до намаляване на pH стойностите в кръвта. Ензимите са фундаментална част от биохимичните реакции и те силно се влияят от pH нивата. Те действат най-добре в среда, която не е киселинна. Фактът, че клетките функционират по-добре в леко алкална среда потвърждава ефикасността на содата за хляб.

Хранителният режим играе много важна роля в поддържането на pH нивата на кръвта в приемливи граници. За жалост съвременният начин на хранене насърчава снижаването на pH нивото и го прави киселинно. Клетъчните дейности и функции са драстично затруднени когато има  последователен дисбаланс в pH стойността. Клетките започват да се израждат когато pH стойностите са киселинни и това води до тежки здравословни проблеми като рак, гастрит, остоепороза, диабет и сърдечни заболявания, за да споменем само няколко.

Содата бикарбонат помага за пренасянето на кислород тъй като разширява кръвоносните съдове и освобождава кислород в клетъчните тъкани и по този начин повишава стойността на pH. Когато стойността на pH на урината е висока, няма кристализиране на отпадните продукти в уринарния тракт.

Известен е фактът, че пикочната киселина причинява подагра, камъни в бъбреците, диабет и сърдечни заболявания. Токсичното съединение алкосан се формира от гъбички в киселинна среда и доказано причинява различни видове рак и диабет. Пиенето на сода за хляб предпазва от сериозни заболявания като артрит, подагра, инфлуенца. Този способ помага също на панкреаса да изпълнява адекватно функциите си, които включват производството на инсулин и бикарбонатни йони.

Няма значение дали човек страда от ужасно заболяване като сърдечно заболяване или рак, или дори от грип, когато се пие комбинацията от сода бикарбонат и магнезиев хлорид, тя предоставя лечение, което е както естествено, така и безопасно. Тези съединения действат, за ефикасното прочистване на тъканите, клетките и органите от всички токсини и киселини.

Содата бикарбонат наистина е чудесна естествена субстанция и кошмар за фармацевтичната индустрия.

Джоана Оушън

Източник:

http://www.bodymindsoulspirit.com/baking-soda-the-nightmare-of-the-pharmaceutical-industry/ 

Снимка: anewwe.org

Очаквайте поредица от статии за мощните лечебни свойства на содата за хляб.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Не се самолекувайте на база на тази статия, нито на която и да било друга статия в сайта – статиите са информативни! При желание да използвате информацията, дадена по-горе, непременно се консултирайте с личния си лекар или със специалист.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *