Страдате от киселини? Опитайте екстракт от портокалови кори

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Киселините в стомаха са едно от неприятните страдания, които поразяват всекиго от време на време – а за хората с гастроезофагиална рефлуксна болест (ГЕРБ) това може да е ежедневен проблем. Лекарствата в аптеките предлагат известно облекчение, но не всяко лекарство действа еднакво на всеки човек, а може да има и странични ефекти.

Хубавото е, че природата обикновено предлага свое решение, и този случай не е изключение.

orange peel extract

Екстракт от портокалови кори

Опитвайки се да избягват продължителната употреба на инхибитори на протонната помпа, изследователите потърсиха естествени алтернативи и изследваха действието на екстракта от портокалови кори при симптоми на ГЕРБ. Екстрактът от портокалови кори, познат също като Д-лимонин, се използва много като аромат и за подсилване на вкуса на храни и сходни продукти. Ето защо изследователите решиха да изучат по-отблизо и неговите укрепващи здравето свойства.

Екстрактът от портокалови кори научно се свързва с разтварянето на холестероловите камъни в жлъчката и също така се смята, че има предотвратяващи рака свойства. А що се отнася до това защо действа като лекарство против киселини, съществуват няколко теории, но до този момент няма ясно установен процес.

Следват няколко от теориите:

  • Понеже е по-лек от водата, екстрактът от кора на портокал се смята, че се носи по повърхността на стомашните сокове, където има неутрализиращ ефект.
  • Подсилва процеса на перисталтика в хранопровода, която е естественият начин за преминаването на храната през хранопровода по посока към стомаха.
  • Понеже се свързва с леки повишавания на хълцането, това може да послужи като начин за пренасянето на екстракта от портокалови кори нагоре в хранопровода, където той може да покрие лигавицата и да я предпази от киселинно увреждане.
  • Казва се, че той стимулира по-бързото изхвърляне на храната и соковете от стомаха, оставяйки им по-малко време за създаването на условия за рефлукс.
  • Накрая, той може също така да създава бариера, която предпазва стомаха и хранопровода от бактериални инфекции като H.pylori.

Научно доказан успех

Клинично изследване бе проведено от Роджър Уилет, МД, специалист вътрешни болести в Хюстън, Тексас, с цел изпитание на действието на екстракта от портокалови кори за премахване на симптомите на киселини в стомаха. В първата фаза на това изпитание в две части, 19 участника са помолени да опишат сериозността и честотата на киселините си. След това им казват да ядат по 1000 милиграма Д-лимонин или ежедневно или през ден.

В рамките на две седмици, 89 процента от участниците съобщават почти пълното изчезване на симптомите си. Сериозността на киселините пада от 8.3 в началния момент на между 1 или 2 в крайния момент.

По време на втората фаза на двойно сляпото изследване, група от 22 участника на случаен принцип получавали или по 1000 милиграма Д-лимонин или плацебо. В края на период от 20 дни, в групата, която пиела Д-лимонин 75 процента от участниците съобщили, че симптомите им на киселини са спаднали до не повече от 2 по скалата за сила на симптомите. В сравнение, само 20 процента от взималите плацебо участници намерили облекчение от киселините.

Участниците, които почувствали облекчение с Д-лимонин, продължили да нямат киселини повече от две седмици след изследването. Някои участници дори твърдели, че облекчението им продължило до шест месеца. Никой от участниците не съобщил за неблагоприятни последици.

Предупреждение: Д-лимонин не трябва да се приема от бременни или кърмещи, нито от хора с язви. Както е с всеки нов метод на лечение, най-добре е първо да се консултирате с лекаря си преди да започнете да взимате нова хранителна добавка или лекарство.

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/suffering-heartburn-try-orange-peel-extract/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N150225

Снимка: www.ummaland.com

 

Прочетете още по темата:

Съединения в мандарините предпазват от дълъг списък хронични заболявания

Храните, които се борят с инсулта

8 тайни на портокала, телеграфно

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *