8 тайни на портокала, телеграфно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

oranges pic266

Портокалът отдавна е известен не само благодарение на прекрасните си вкусови качества, но и заради лечебните си свойства. Защо да включим портокалите в храната си:

1. Повишават имунитета

2. Подобряват апетита

3. Снижават умората

4. Намаляват подпухването

5. Допринасят за бързото заздравяване на раните

6. Нормализират обмяната на веществата, като помагат в борбата със затлъстяването, както и като подобряват работата на храносмилателната система (подсилвайки двигателната функция на дебелото черво и намалявайки гнилостните процеси в него)

7. Помагат в борбата с хипертонията и атеросклерозата (намаляват пропускливостта на стените на кръвоносните съдове)

8. Ефикасни са при лечението на подагра, хронични заболявания на жлъчния мехур, както и за профилактика и лечение на хиповитаминоза

Портокаловият сок в чист вид се пие за комплексно лечение на злокачествени тумори, гастрит и колит, анемия, хипертония, атеросклероза, скорбут, затлъстяване, инфекциозни и простудни заболявания. Той също така е ефикасен при нарушена функция на черния дроб и жлъчните пътища, оток, запек, метеоризъм, нефролитиаза, повишено кървене на венците и други видове кървене, в лечението на кожни заболявания.

Отварата от кората на портокал се използва за лечение на ревматизъм и при сърдечна недостатъчност.

Източник:

http://www.gippokratlechit.com/publications/detail.php?ID=60912

Снимка: www.voronezh.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *