Храните, които се борят с инсулта

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

oranges

Инсулт убива по един американец на всеки четири минути. Но изследователи във Франция откриха, че някои храни значително снижават риска от този опасен убиец.

Изследването на хора, получили мозъчен хеморагичен инсулт, при който кръвоносен съд се пръска в мозъка показа, че недостатъчното количество витамин С в тялото прави човек по-уязвим на опасните инсулти.

Изследователите препоръчват яденето на повече храни като портокали, горски плодове, броколи, карфиол и папая, които са добър източник на витамин С.

„Нашите резултати показват, че недостигът на витамин С трябва са се счита за рисков фактор за този тежък вид инсулт, също като другите рискови фактори в нашето изследване – високото кръвно налягане, пиенето на алкохол и наднорменото тегло”,   казва изследователят д-р Стефани Вание от Университетската болница Поншаю в Рен, Франция. „Необходими са още изследвания, за да се разбере как точно витамин С помага в снижаването на риска от инсулт. Например, витаминът може да регулира кръвното налягане”.

Вание отбелязва, че витамин С помага на тялото също така да произвежда колаген, протеин в състава на костите, кожата и тъканите.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Foods That Fight Stroke, 20 February 2014

http://easyhealthoptions.com/brain-health/the-foods-that-fight-stroke/

Снимка: www.hurriyetaile.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *