Предпазва ли марихуаната имунните клетки от HIV увреждане

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

med marijuana

Идиотизмът на ограничаването на изследванията на лечебните употреби на марихуаната отново излезе на светло тази седмица, когато изследователи публикуваха изследване, показващо, че тетрахидроканабинолът (THC), психоактивното съединение в марихуаната, може да е способно да помага на тялото да се защитава от вируса на HIV.

В изследване с маймуни, изследователите от Центъра по здравни науки на Луизианския държавен университет, Ню Орлийнс, показват, че лечението с THC предпазва имунните клетки в храносмилателния тракт. THC също така се показа, че снижава възпалението (при животните) и че потенциално спира HIV да не излиза извън чревния тракт и да не навлиза в кръвотока.

Не се знае дали THC има способността да предоставя същия предпазен ефект и за хората. Но трудното получаване на разрешение и финансиране за такъв вид тестове върху хора забавя изследванията.

Както казва Аманда Риман, Директор по политиките на Съюза за лекарствена политика в Калифорния пред вестник The Daily Beast, нашите правила срещу изследванията с марихуана спъват усилията за измерването на ефикасността на THC при хората: „Сигурна съм, че стотиците хиляди хора, които живеят с HIV не биха се съгласили с ограниченията. Мисля, че те биха казали „ей, ако действа при маймуните, нека го опитаме”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Marijuana May Protect Immune Cells From HIV Damage, 19 February 2014

http://easyhealthoptions.com/news/marijuana-may-protect-immune-cells-from-hiv-damage/

Снимка: www.growroom.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *