Естествено премахване на чревни паразити, най-добрите 14 храни и билки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

paraziti

Не е напълно нереалистично да приемете, че имате паразити. Независимо какво мислят много хора, паразитите имат много форми и размери и са здравословен проблем, който се простира далеч извън границите на бедните страни с лошо здравеопазване. Скорошни изследвания на Центъра за контрол на заболяванията представят шокиращи данни за това колко разпространени са паразитните организми в САЩ.

Паразитите обикновено са микроскопични и най-често се разпространят с водата и храната. В доклад на ЦКЗ се казва, че няколко милиона американци са заразени с паразитни инфекции. От тях повече от 300000 имат трипанозома крузи, гостоприемникът, който причинява болестта на Чагас, водеща до живот, изпълнен с усложнения в сърцето и мозъка. Американските болници се натъкват на около 1000 случая на тения (taenia solium) всяка година. Токсоплазмоза гондии, също известна като „паразита в котешките екскременти”, заразява около 60 милион американци само за една година.

Естествени лекове при паразити в тялото

Самият брой на тези паразити е достатъчно обезпокоителен, без да вземаме предвид вредата, която те нанасят. Паразитните инфекции могат да се окажат продължаваща цял живот битка, която води до слепота, сърдечна недостатъчност, припадъци, а в някои случаи, смърт.

Прочетете още статията Паразити в тялото, 10 признака и какво да правим

Притеснението не е задължително, понеже майката природа ни осигурява спокойствие с естествени лекове, с които да преборим паразитите. Включвайки някои от тези храни в хранителния си режим, можете да направите тялото си не така привлекателен гостоприемник за множеството съществуващи паразити. Що се отнася до билките, пийте ги под наблюдението на лекар.

1. Чесън – Бидейки може би най-подходящата за използване за различни цели храна в списъка, чесънът е също така мощна билка с лечебни свойства. Той е особено полезен за изхвърлянето на паразити като гиардия и нематоди.

2. Лук – Лукът съдържа съединения, които имат противопаразитно действие. Сокът от лук е много ефикасен за справяне с чревните червеи, особено с глисти и тения. Пийте по 2 ч.л. сок от лук по два пъти на ден в продължение на 2 седмици.

3. Студено пресовано кокосово масло – кокосовите орехи са храна, заредена с хранителни ползи благодарение на естествените наситени мазнини в тях. Именно тези мазнини придават на студено пресованото кокосово масло способността за изхвърлянето на паразитите от тялото. То детоксикира организма и предпазва от развитието на метил (Distomum hepaticum) и гиардия. Много хора добавят маслото в смутита и други напитки, но то може да се използва в много различни рецепти. Прочетете още за многото ползи за здравето, предоставяни от кокосовото масло тук.

4. Тиквени семки – Изследванията показват, че тиквените семки имат естествено противоглистно действие в храносмилателната система, което означава, че те лекуват чревните паразити. Те не убиват червеите, но помагат на тялото да ги изхвърля. Паразитите биват парализирани от съединенията в тиквените семки и не могат да се прикрепват, за да избягнат изхвърлянето си по време на храносмилането. Това е един от най-лесните начини да си пиете лекарствата против паразити и всъщност е съвсем лесно да си ги печете във фурната.

5. Семена от папая – Според Мерилендския медицинския център и списанието Asian Pacific Journal of Tropical medicine, семената на папаята са чудесни за премахването на паразитите в тялото. Скорошно изследване показва, че хората, които пият семена на папая с мед прочистват изпражненията си от паразити в 23 от 30 случая. Семената имат особен, леко лютив вкус. Те могат да се ядат самостоятелно или можете да поръсвате с тях салати и други ястия, точно както добавяте тиквените семки. Хората, които не се боят от пикантния им вкус могат да ги опитат в смути. Още за семената от папая срещу паразити.

6. Ананас – Този вкусен плод съдържа храносмилателния ензим бромелаин, който помага за лечението на някои паразитни инфекции като тения. Още за ананасите прочетете тук

7. Бадеми – Според изследване, публикувано в списанието The Journal of Ethnopharmacology, бадемите имат противопаразитно действие, което помага за облекчаване на раздразнението в червата и противодейства на растежа на паразитите в червата. Това действие може би е свързано с високата концентрация на мастни киселини в бадемите.

8. Пелин Пелинът е често срещано декоративно растение, което е известно като съставка в абсента. То също така има много видове здравословни употреби. Освен че подсилва храносмилането, помага при проблеми с жлъчката, занижен сексуален нагон и загуба на апетит, пелинът забележително се бори с различните видове нематоди и с други видове паразитни червеи. Той обикновено се пие под формата на чай или като тинктура, но силно се препоръчва да не се поглъща под формата на етерично масло.

9. Алое Тази билка е добре известна с важните си лечебни свойства при всякакви симптоми от изгаряния до измръзване. Тя може също така да се използва заради прочистващите си ефекти за спомагане изхвърлянето на упорити паразити. Тя се продава в много различни форми, сред които най-популярни са сок, гел, на прах и таблетки. При употреба при бременни жени и малки деца трябва да се внимава и първо да се консултира лекар преди да се пие алое.

10. Хеноподий – Тази билка расте в Централна и Южна Америка и се използва, както в кухнята, така и като лекарство. Първоначално, местните племена я използвали за премахване на метеоризъм и на паразити като тения и анкилостома. Листата на растението трябва да се смелят и накиснат в чай, с който да бъдат погълнати. Не използвайте семената, понеже те съдържат големи количества токсично етерично масло.

11. Мъжки папрат Трябва да се внимава с пиенето на това растение заради потенциалната му токсичност, но в правилните количества, то може да един от най-ефикасните лекове срещу паразити в света на билките. Повечето здравни експерти препоръчват да се консултирате с лекар преди да използвате мъжки папрат за паразити като тения, защото тази билка е потенциално смъртоносна, ако се използва неправилно.

12. Нар Не става дума пряко за плода, макар че кората на плода може също да се използва с лечебни цели. Кората на дървото нар често се използва при болести, свързани с храносмилането като диария и дизентерия. Способността му да изхвърля чревните паразити със стипцивите си свойства добавя към вече обширния списък от лечебни приложения на растението. Както е при много от изброените тук билки, трябва да се консултирате с лекар и да внимавате с дозите за избягване на повръщане. Според д-р Ан Луиз Гитълман, сокът от нар също така може да се използва заради противопаразитното му действие, но ще ви е необходимо доста голямо количество от до четири чаши на ден за периоди от по четири или пет дни.

13. Масло от риган Това масло е ефикасен и удобен начин за лечение на паразити. Просто капнете няколко капки в чаша вода и пийте до три пъти в рамките на един ден. Много хора смесват маслото от риган с лимонов сок, за да си осигурят витамини и приятен вкус. (Следвайте указанията на ароматерапевт или на опаковката – някои етерични масла са много силни и не са предназначени са пиене!)

14. Тинктура от черен орех Има много документация за способността на черния орех да изхвърля и убива паразитите. Слабителният ефект на билката помага за прочистването на тялото от паразити, докато други съединения в нея се счита, че убиват паразитите като обогатяват кръвта с кислород. Препоръчва се избягването на сърцевината на черния орех, а бременните или болните трябва напълно да го избягват. Понеже това е силен лек, той трябва да се приема под указанията на холистичен лекар.

Източник:

http://www.healthyandnaturalworld.com/foods-and-herbs-to-kill-intestinal-parasites/

Снимка: plus.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *