Семена от папая срещу паразити

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Benefit-of-eating-papayas

Чревните паразити са далеч по-често срещан проблем, отколкото повечето хора предполагат. Те също така са пословично трудни за диагнозиране поради голямото разнообразие на симптомите, произтичащи от паразитна инфекция.

Някои, но в никакъв случай не всички от тези симптоми включват: подуване на стомаха и прекомерни газове, честа диария, синдром на дразнимото черво, изключително силна умора, нарастващ брой алергии и отслабен общ имунитет с липса на енергия и редовно боледуване.

Тиквените семки са традиционно лечение за отърваване от човешките глисти, но семената на папаята също са се доказали като много ефикасни.

Семената на плода папая имат антихелминтни и антиамебни свойства, което означава, че те убиват глистите и другите паразити в храносмилателната система.

Изследване от 2007 година на 60 нигерийски деца със сериозни доказателства за чревни паразити показа 75% изчистване на инфекцията само в рамките на седем дни. Това става след приемането на доза от по 20 мл екстракт от семена на папая. Изследователите казват “… семената на папаята са ефикасни в лечението на чревните глисти при хората и то без значителни странични ефекти”.

Използване на семена от папая като лечение при паразити

 Има три основни разлики между използването на семената на папаята за здравето на храносмилателната система и използването им срещу паразити. Първата е в използваното количество, което ще е значително по-голямо във втория случай. Втората е, че те се взимат на празен стомах, а не след обилно ядене. И третата е, че те са последвани от естествено лаксативно средство, за да сме сигурни, че изхвърляме възможно най-много паразити.

Тъй като дъвченето на супена лъжица семена от папая рано сутрин не е най-приятният начин за започване на деня, ето рецептата за шейк със семена от папая за убиване на паразитите, която измислих. Тя съдържа няколко други мощни противопаразитни храни, за да атакуваме проклетниците от няколко различни ъгли.

Дозата семена от папая е доста висока, така че силно се препоръчва да сте предварително свикнали с приемането им, в продължение на поне една седмица преди да използвате големите количества, описани по-долу. Освен това, статията ‘Странични ефекти и предупрежения за ензимите на папаята’ е особено важна що се отнася до семената на плода папая.

Рецепта за убиващ паразитите шейк от семена на папая

  •  Започнете с пълна супена лъжица пресни семена от папая. Гребнете ги направо от плода и го сложете наред с чаша истинско неовкусено с живи био-култури кисело мляко (не овкусените видове) или кокосова вода в мощен блендер, който ще може да нареже семената.

Ако блендерът не може да се справи, можете първо да счукате семената в хаванче или дори на дъска за рязане в дебел пластмасов плик с тежък буркан или чукче. Не е необходимо да са напълно смлени, но е важно да са натрошени, защото така ще действат по-добре, отколкото ако са цели и черупките им са незасегнати.

  • Добавете в блендера половин малка папая или четвърт голяма, нарязана на парчета. Идеалният плод е онзи, който тъкмо става от зелен жълт, като е в по-голямата си част все още зелен на цвят. Такава папая съдържа полезни нива храносмилателни ензими, като в същото всреме е сладка и с добър вкус.

Най-добрите плодове са големите и по-популярни плодове папая от Мексико и Южна Америка, а не по-малките хавайски плодове, които може да съдържат ГМО. Папаята също така не се счита за плод с високо съдържание на пестициди, така че ако средствата ви са ограничени, не е необходимо да купувате органични плодове.

  • Наред със семената от папая, плодът и киселото мляко, добавете четвърт чаша сурови тиквени семки в блендера. Тиквените семки са много ефикасни за парализирането на глистите в тънките черва и допринасят за ефикасното действие на семената от папая.
  • Добавете около една трета от средно голям ананас. Ананасите са богати на храносмилателни ензими като бромелаина, който има противопаразитно действие и подобрява чревната среда. Освен това е и много вкусен.

Нарежете го достатъчно на ситно, за да може да го смели блендера но не го белете. Кората на ананаса не само съдържа много фибри, но и именно в тях е най-голямото количество бромелаин.

Качествен блендер ще се справи доста добре. А ако е останало някое парченце, струва си да го сдъвчете и погълнете.

  • Сушеният кокос е друга съставка, известна с това, че добре пречиства от паразити. Сложете две супени лъжици с връх. Ако можете да намерите пресен кокосов орех, прибавянето на кокосова вода в шейка вместо киселото мляко, а изяждането на колкото се може повече от месото на кокосовия орех веднага след това ще е дори още по-ефикасно.
  • И накрая, добавете пълна супена лъжица органично, студено пресовано кокосово масло. Лауриновата киселина в кокосовите орехи се превръща в съединението монолаурин в храносмилателния тракт, което помага за прочистването на тялото от протозеа, кръгли червеи и паразити гиардия.
  • По избор можете допълнително да добавите шест или повече семена от карамфил в шейка. Смята се, че карамфилът е особено добър в изчистването на яйцата на паразитите и може да е по-ефикасен в комбинация с храносмилателните ензими в този шейк за пробиването на защитната обвивка, покриваща яйцата на глистите.

Това ще промени вкуса донякъде, но този вкус е остатъчен, а не толкова силен, колкото ако ги ядете само тях. Както и със семената на папаята, останалите съставки наистина маскират силния вкус.

Карамфила трябва да се добави едновременно със семената на папаята, за да ги смелят перките на блендера добре. Също така, те са най-полезни когато са пресни, органични и незаразени с радиация.

След като прибавите всичко, смелете съставките добре до получаването на хомогенна смес. Ако е много гъста, добавете още малко кисело мляко или кокосова вода.

Изпийте цялото количество наведнъж ако можете. Сладостта на папаята и на ананаса ще прикрие евентуалната горчивина на семената или кората. Този щейк със сигурност е по-вкусен от което и да било друго лечение за паразити, което съм опитвал.

Време и продължителност на лечението със семена от папая

 Най-доброто време да се пие този противопаразитен шейк е рано сутрин на празен стомах преди да сте яли.

Тъй като някои от паразитите се счита, че се парализират от лечението, а не са направо убити, също така е полезно след това да изпиете естествено слабително, което да изхвърли паразитите и другите проклетници преди те да успеят да се съвземат.

Аюрведическата трифала на прах е един от малкото наистина полезни лаксативни средства за използване от време на време. Можете да я приготвите едновременно с шейка и да я оставите да отлежи няколко часа, за да повишите ефикасността й.

Като дори още по-силно слабително средство можете да пиете естествено рициново масло Имайте предвид, че то наистина действа и не бих го пил, ако ще излизам в следващите няколко часа.

Някои хора съобщават за болки в стомаха когато пият рициново масло и то не трябва да се използва от хора със заболяване на хранопровода или от бременни. Ако решите да пиете рициново масло, препоръчителната доза е супена лъжица или две (аз бих започнал с една), приблизително два часа след като изпиете шейка и преди да ядете отново.

Може би ще искате след това да пийнете малка чашка цитрусов сок (аз използвам сок от лимони), за да си оправите вкуса в устата, но рициновото масло наистина действа и изчисти възможно най-добре. Не го пийте повече от 5 последователни дни и може би е по-добре да го пиете само на първия ден от лечението, а през останалите дни пийте трифала, която е с по-меко действие.

Без да навлизаме в твърде много подробности, понякога е възможно да се видят доказателства за това дали семената на папаята и другите съставки са си свършили работата в тоалетната. Много паразити обаче са твърде малки или са се скупчили при изхвълянето.

Така че не се безпокойте твърде много дали ги виждате или не. Има голяма вероятност тази комбинация на съставките да затрудни много живота на чревните ви гости.

Далеч по-важно след първоначалното прочистване е намаляването на всички симптоми, които имате и подобряването на изхождането. Това ще доведе до естествено повишаване на нивата на енергията и до подобряване на цялостното здраве.

Знайте обаче, че е твърде вероятно да изпитате временно влошаване на симптомите, когато започнете каквото и да било вътрешно пречистване за първи път. Това се нарича криза на оздравяването. При това лечение със семена от папая вие трябва обикновено да се чувствате значително по-добре след посещението в тоалетната. Винаги вярвайте на онова, което тялото ви подсказва, обаче, и се консултирайте с вещ лекар, ако симптомите продължават твърде дълго и се влошават.

Ако направите шейка три или дори четири последователни сутрини ще е добре за начало на лечението. Много от нас трябва да ходим на работа през седмицата обаче и трифала в по-големи дози, и особено рициновото масло, са много ефикасни.

Вземайки всичко това предвид, пиенето на шейка в събота и неделя сутринта през два последователни уикенда трябва да е също толкова ефикасно. Предупреждавам ви, не трябва да пиете нито едно слабително повече от пет последователни дни (в по-ниски дози трифала става за по-дълго пиене).

Може да е също добра идея да повторите лечението след около две седмици от момента, в който приключите първия път, и после отново след две седмици след това, дори и да се чувствате много по-добре. Причината за това е да има съвпадение с циклите на възпроизводство на често срещани паразити като тении, анкилостоми и острици.

Често е възможно прочистването да е ефикасно в премахването на възрастните паразити и глисти, но не и преди те да снесат яйцата си, които се счита, че са дори по-трудни за премахване. С повтарянето на лечението три пъти в рамките на 6 седмици има много по-добра възможност за прекъсване на този цикъл на размножаване. Някои източници дори препоръчват продължаването на лечението до 3 месеца, за да сте напълно сигурни, че сте се справили с всички паразити в различните цикли от живота им.

Източник: Superfood Profiles, How to Use Papaya Seeds for Parasites; http://superfoodprofiles.com/papaya-seeds-parasites

Снимка: http://foodnightlifeblog.buzzintown.com/2013/06/24/health-benefits-of-summer-and-monsoon-fruits/

Очаквайте още лекове срещу паразитите скоро.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *