Методът Take 5 не ви позволява да задържате тревогите в себе си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Д-р Марк Хаймън съветва и насърчава своите пациенти да релаксират, използвайки неговия метод Take 5. Този метод помага за пренастройването на нервната ви система, така че да можете бързо да се отпускате и по този начин да елиминирате стреса.

just-breathe

Изпълнението му е много лесно:

Седнете с изправен гръб, сложете длан върху корема си и поемете дълбоко въздух през носа докато броите до пет. На пет направете пауза и започнете бавно да издишате въздуха, като отново броите до пет. Направете пауза отново и изпълнете вдишването и издишването и така общо пет пъти с почивки между вдишванията и издишванията.

Правете това упражнение за релаксация и настройване на тялото по пет пъти на ден – например, след събуждане, преди всяко хранене и преди лягане. И което е най-хубавото, можете незабелязано да го правите навсякъде.

А ето какво споделя благодарна пациентка: „Усетих отпускането незабавно. Наскоро моят лекар ми каза, че трябва да престана да си позволявам да задържам тревожност в себе си. Чувствам се така добре, че нямам търпение да използвам техниката Take 5 винаги, когато ми е необходимо, да я превърна в част от живота си”.

Прочетете още за дишането:

Храните, които поддържат дишането

Невероятно лесен трик алкализира pH баланса в тялото

За дишането, древните и младостта

 

Източник:

http://danielplan.com/blogs/dp/dp-dr-mark-hyman-shares-his-take-5-method/

Снимка: Zativo

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *