Екстракти от праскови, нектарини и сливи унищожават клетките на рака на гърдата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

peaches and plums

При това изобилие на праскови, сливи и нектарини, ето и обещаната статия за тези мощни плодове:

(NaturalNews) Дори най-агресивните видове ракови клетки при рак на гърдата се предават при лечение с екстракти от праскови и сливи. Това е резултатът от извлеченото от плодове естествено лекарство, изпробвано в лабораторията AgriLife Research Lab в Тексас, което води до измирането на раковите клетки, като здравите клетки остават напълно непокътнати.

„Именно това е търсеният ефект, защото при сегашното лечение на рака с химиотерапия, тези субстанции (химиотерапевтичните лекарства) убиват всички клетки наред, така че са наистина опасни за тялото”, казва селекционерът на растения и учен д-р Дейвид Бърн от лабораторията AgriLife Research, в съобщение за пресата. „Тук се натъкваме на петкратна разлика в токсичната наситеност. Екстрактите могат да се използват на нива, на които да убиват раковите клетки – най-агресивните – без да убиват нормалните, здрави клетки”.

И така, какво може да има в прасковите и сливите (така наречените костилкови плодове заради големите си семена), което унищожава дори най-смъртоносните ракови клетки при рак на гърдата? В изследването им, публикувано в списанието Journal of Agriculture and Food Chemistry , д-р Бърн и колегата му, изследователя на храните, д-р Луис Сиснерос-Зеваьос, с когото работят в AgriLife, достигат до заключението, че две фенолни съединения причиняват смъртта на раковите клетки.

Фенолите са органични съединения, съдържащи се в плодовете. Леко киселинни, фенолите се свързват с цвета, мириса и вкуса на конкретни плодове. В изявление за медиите д-р Сиснерос-Зеваьос обясни, че два специфични фенолни компонента в съединенията – известни като хлорогенна и неохлорогенна киселина – са били тези, които са убивали раковите клетки при рак на гърдата в изследването на AgriLife. Макар че те много често се съдържат в различните плодове, все пак костилковите плодове като сливите и прасковите са особено богати на този вид феноли.

В допълнение към успешното им изследване, което показва, че фенолите в костилковите плодове убиват раковите клетки при рак на гърдата, изследователският екип откри също така, че изследвания с животни предоставят дори още доказателства, че тези плодови екстракти имат силни противоракови свойства. Съединенията предотвратявали растежа на рака в животните, подложени на плодовите лечения.

Както от NaturalNews вече сме съобщавали, изследователите са насочили всичките си усилия към това да докажат как множество фитонутриенти в храните всъщност мощно се борят против рака на гърдата. Например, учените от Раковия център на университета на Мичиган наскоро откриха, че естествено съединение в броколи и кълновете на броколи има забележителната способност да се прицелва в раковите стволови клетки – конкретните клетки, отговорни за подхранване растежа на раковите тумори на гърдата.  Освен това, учени от университета на Мисури откриха, че куркуминът, популярна подправка в Индия, извличан от корен на растението куркума, снижава риска от рак на гърдата при жени, изложени на хормонозаместваща терапия.

Но да се върнем за малко отново на костилковите плодове, защото полезните им свойства още не са свършили. Оказва се, че те помагат и в предпазването от диабет

Изследването на лабораторията AgriLife показа, че някои фенолни съединения в костилковите плодове могат да помогнат и за предпазване от свързания със затлъстяването диабет (тип 2). Този вид диабет, свързан със затлъстяването, днес преобладава в Съединените щати, като засяга около 30% от населението на страната.  Затлъстяването винаги е било рисков фактор за развиване на диабет. Наред със затлъстяването, често се развива заболяването метаболитен синдром, при което тялото не използва инсулина както трябва и следователно нивата на кръвната захар стават твърде високи. Ако не се вземат мерки, това заболяване след време може да се развие в диабет тип 2.

Интересното е, че фенолните съединения в прасковите, нектарините и сливите ефикасно променят различни видове клетки, които спомагат за предотвратяването на свързаното с или причиняващото диабет затлъстяване. Първо, те свиват размера на мастните клетки; второ, помагат на макрофагите (клетките, които събират и изхвърлят мъртвите клетки) да си вършат работата по-ефикасно; и трето, помагат за укрепването на клетките, които изграждат лигавицата на съдовете като по този начин спомагат кръвообръщението.

Те също така помагат за снижаване окисляването на LDL или „вредния” холестерол, който може да доведе до опасно отлагане на плаки по артериите.  Като извършват тези задачи, тези съединения помагат за снижаване на възпалението и на сърдечносъдовите  заболявания. Тези са две проблемни усложнения на здравето често са свързвани с метаболитния синдром и/или диабета.

Вземайки предвид заключенията от това значимо ново изследване ще е мъдро да включвате повече костилкови плодове в режима си на хранене – поне по 2-3 порции на ден – за да отблъсквате заболяванията. Трябва също така да знаете, че затлъстяването е рисков фактор за развиването, както на рак на гърдата, така и на диабет тип 2. Поддържането на нормално здравословно тегло може в голяма степен да ви помогне да избегнете тези две сериозни заболявания.

Източници:

http://www.naturalnews.com/028947_breast_cancer_plum.html

http://www.naturalnews.com/028947_breast_cancer_plum.html#ixzz37YwssZRi

Снимка: www.backwoodshome.com

Прочетете още по темата:

Мъхест плод спира рака на гърдата

Екстракт от ябълки се справя с раковите клетки по-добре от химиотерапията

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Яденето на праскови не заменя назначеното ви лечение. Тази статия е информативна и не е предназначена за самолекуване. Винаги се консултирайте с личния си лекар или със специалист, преди да предприемете каквито и да било стъпки на самолечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *