Яжте здравословни храни, за да е здраво сърце ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Един от най-лесните начини да поемете по правилния път за осигуряване на здравословна дейност на сърцето си е да елиминирате бялото брашно, рафинираната захар и хидрираните мазнини завинаги и да ядете полезни храни с високо съдържание на микрохранителни вещества, които в същото време имат ниско съдържание на калории. Трябва да избягвате пакетираните в кутии, консерви, бутилки или други опаковки, обработени и овкусени храни като кракери, бисквитки, пудинг, газирани напитки, пастети за сандвичи, плодови закуски, зърнени или тестени храни, пакетирани готови за затопляне в микровълнова печка, комбинирани ястия и замразени пици.

healthy salad

Всъщност, придържайте се към следния списък на храни, които да избягвате и на здравословни, но и вкусни алтернативи, на които можете да се наслаждавате…

Избягвайте тези храни

Здравословни алтернативи

Рафинирана захар във всякакъв вид Плодове, стафиди, фурми,  суканат, стевия, ксилитол, агаве
Бял хляб Билкова/зеленчукова/пълнозърнеста тортиля, пълнозърнест хляб
Бял ориз Кафяв ориз, пшеница, тритикале (кръстоска между пшеница и ръж), просо, ечемик, ръж
Обработени меса Отглеждани на свобода пуйки, пилета или студеноводни океански риби
Обработени сирена Козе сирене, фета, шевре, синьо сирене
Пастьоризирани млечни продукти Оризово мляко, бадемово мляко, соево мляко, сурово краве или козе мляко
Сокове в бутилки и консервни кутии Прясно изтискани плодови сокове, вода с прясно изтискан  лимон
Хидрирани (съдържащи транс мазнини) храни като бургери и пържени картофи Салати с пиле или риба на скара, пресни плодове, задушени или сурови зеленчуци, печени картофи със сметана

Ще се учудите колко лесно е да преминете от опасните за сърцето храни към онези, които са полезни за сърцето… и колко по-добре ще се чувствате по пътя към доброто здраве.

Източник: Internet: Consume Healthy Foods for a Healthy Heart, November, 2010

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, променяте, нито да използвате статиите и материалите в сайта Здрави всеки ден за каквато и да е публична или търговска цел. Можете да споделяте тази статия във вида, в който е, както е взета от нашия сайт като упоменете, че тя първо е публикувана в zdravivsekiden.com.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *