5 начина за предотвратяване на артритна болка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

get-active-arthritis-400x400

Ако вече страдате от артрит, добре знаете за какво говоря …

Не можете да се наведете и да вдигнете ключовете, които сте изпуснали, нито да гушкате внучето си… Викате някой да дойде в кухнята и да отвори буркана със сос за спагетите, защото вие не можете… Не отивате на екскурзия, понеже мислите, че няма да можете да ходите много …

Но кое е най-лошото от всичко? Смазващата болка.

И като че ли това не е достатъчно неприятно, лекарствата с рецепта предлагат малко помощ—и то с ужасяващи странични ефекти. Какво ще кажете за потенциални припадъци…кръвоизливи от ректума… белодробни инфекции… изключително силна умора… импотентност… сърдечна недостатъчност? Не ви харесват? Нито пък на нас.

Ето защо днес ви представяме пет напълно естествени, напълно безопасни алтернативи за облекчаване на страданията ви.

1. Кръстоцветни зеленчуци:

Съединение в тези зеленчуци може да спомогне за предпазване от остеоартрит. Нарича се сулфорафан. И всъщност пази хрущяла в ставите.

В изследване, по-високият прием на тези зеленчуци доведе до над 35 процента по-нисък риск от развиване на ревматоиден артрит.

Някои от най-добрите източници са броколи, карфиол и къдраво зеле „кейл”.

2. Витамин D3:

Може би вече знаете, че витамин D3 е особено важен за поддържане здравето на костите. Но той е също толкова ефикасен и за предпазването ви от артрит. Засилването на болката при ревматоиден артрит се свързва с по-ниски нива на витамин D3 в кръвта.

Същото изследване, което подчертава важността на кръстоцветните зеленчуци за предпазване от артрит, също така откри, че жените с по-висок прием на този витамин снижават риска си с около 30 процента. Ако искате да добавите повече витамин D3 към храната си, яжте повече гъби, яйца и студеноводна риба.

3. Дяволски нокът:

Може би името ви звучи плашещо. Но страничните ефекти са направо облекчаващи. Тази билка се бори с болката и възпалението. И е особено ефикасна в предотвратяването на артритните болки.

Изследване откри, че дяволският нокът е също толкова ефикасен колкото са популярните лекарства с рецепта. Но с една ключова разлика… Хората, които пият дяволски нокът нямат толкова много странични ефекти, нито се нуждаят от толкова много болкоуспокояващи.

Около 700 мг са достатъчни за предпазване от болката. Можете да закупите дяволски нокът под формата на хранителна добавка или да използвате корен от билката, за да си варите чай.

4. Масло от крил:

Приемането на достатъчно омега-3 мазнини с храната може да снижи рисковете ви да развиете артрит с времето. А маслото от крил е най-добрият избор. Ето защо…

Триста мг масло от крил може да снижи възпалението с почти 20 процента само за една седмица. Но това масло не само снижава възпалението, то също така намалява и артритната болка с около 24 процента.

Масло от крил се продава в почти всяка дрогерия. Но ние винаги препоръчваме закупуването му от магазините за здравословни храни. И непременно се уверете, че маслото е от качествен източник, който съдържа също и следващото естествено решение за артрита.

5. Астазантин:

Това вещество е 65 пъти по-силно от витамин С що се отнася до изхвърлянето на причиняващите възпаление свободни радикали от тялото.

Изследванията показват, че 4 мг астазантин дневно снижават възпалението с 26 процента за осем седмици. Именно това съединение прави маслото от крил така ефикасно в предотвратяването и лечението на артрита.

Заключението? Ако искате да се предпазите от всички форми на артрит тези пет решения могат да ви помогнат. А ако вече страдате от заболяването… те могат да облекчат болката.

 

Източник:

http://institutefornaturalhealing.com/2013/11/5-ways-to-prevent-arthritis-pain/

Снимка: amac.us

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *