Шумящи „освежаващи тоалетната бомби”

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

toilet-bombs-in-jar-portrait

Днешната публикация се занимава със сериозен проблем, който е изпитание у дома – поддържането на тоалетните свежи между дните за чистене. ;-) Какво ще кажете за случаите когато ненадейно ви дойдат гости и нямате време да почистите тоалетната, така добре както ви се иска? Или тоалетната ви просто се нуждае от малко любов преди да дойде деня за чистене? На помощ идват тези напълно естествени, супер подходящи „тоалетни бомби”!

Тези таблетки са направени с използването на 3 обикновени съставки, които имат естествени почистващи и освежаващи свойства:

  • Сода за хляб – мек абразив, който неутрализира киселините и дезодорира.
  • Лимонена киселина – помага за разтварянето на петната от твърда вода и осигурява „шумящ” ефект когато реагира със содата за хляб и с етеричните масла.
  • Етерични масла: лавандулово, лимонено и ментово – помагат за елиминирането на микробите и бактериите и оставят след себе си свежо и чисто ухание.

Просто пуснете една таблетка в тоалетната чиния и гледайте как тя се разтваря с пенлив шум, оставяйки свежест и чистата!

Шумящи бомби за тоалетната

  • 1 ⅓ ч.ч. сода за хляб
  • ½ ч.ч. лимонена киселина
  • 1 ч.л. вода
  • 30 капки лавандулово етерично масло
  • 30 капки ментово етерично масло
  • 30 капки лимонено етерично масло

Смесете содата за хляб с лимонената киселина в малка купа. Следващата стъпка е да добавите водата и етеричните масла. За да сведете до минимум пенливото действие, използвайте малка бутилка с пулверизатор, която пръска течността на фина мъгла.

(Oчаквайте още хитри рецепти и съвети за поддържане чистотата на дома.)

Лекичко пръскайте и бъркайте сухата смес докато добавите всички масла. Изпробвайте сместа като стиснете част от нея в дланта си. Ако съставките не се слепват много добре, добавете още малко вода в пулверизатора и я намокрете още малко, но само докато сместа се слепва чудесно, образувайки отделни късове в ръката ви.

След това изсипете сместа в силиконова форма за лед по ваш избор и притиснете силно всяко кубче. Оставете бомбичките да съхнат няколко часа, след това ги извадете внимателно от формата и ги сложете в стъклен контейнер – те са готови за използване!

Бонус употреба!

Освен, че бързо освежават тоалетната чиния, тези шумящи бомби са полезни и за страдащите от алергия, защото съдържат върховната триада от побеждаващите алергиите масла – лимонено, лавандулово и ментово (ЛЛМ). Ако имате особено тежък ден поради алергия, сложете една от „бомбите” в купа с гореща, вдигаща пара вода. Надвесете лицето си над купата и покрийте главата си с голяма хавлия и напълно се  възползвайте от полезната, облекчаваща пара в продължение на 5-10 минути. (Малък съвет: ментата може лекичко да щи-пе, така че е най-добре да си държите очите затворени!) Това лечение с пара ще успокои раздразнената кожа около очите и носа ви, ще отпуши дихателните ви пътища и ще намали конгестията.

Джили

Източник:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2014/10/fizzy-cleaning-toilet-bombs.html?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=onegoodthing&utm_content=%5B%5Brssitem_title%5D%5D

Снимка: www.onegoodthingbyjillee.com

Прочетете още по темата:

Рецепти за дома, колата и удобството

13 натурални начина за непрекъсната свежест у дома

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *