Петте най-добри естествени лека за белези от акне

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

След статията Премахнете белезите от акне с храна продължаваме с още лекове за красива кожа без белези от акне.

1. Масло от шипково семе

Запознайте се с най-добрия си приятел завинаги за пресни зачервявания, белези и тъмни петна: маслото от шипково семе.

Маслото от шипково семе се извлича от шипкови семена на диви рози в Чили. Това натурално масло подобрява текстурата и вида на кожата, защото то съдържа витамин С и есенциални мастни киселини, две хранителни вещества, които спомагат изграждането на здрави кожни клетки и стимулират производството на колаген.

Колагенът е необходим за снижаването на хипер пигментацията, заглажда дълбоките белези от акне и възстановява кожната тъкан за завяхване на червенината и тъмните петна.

Но онова, което наистина прави маслото от шипково семе суперхрана за кожата е хранително вещество, което се съдържа в него, наречено ретинова киселина.

Ретиновата киселина е форма на витамин А, антиоксидантен витамин. Когато се нанася върху кожата, ретиновата киселина помага за регенерирането на кожните клетки, снижава свръх пигментацията и намалява появата на тъмни петна. Изследвания показват, че ретиновата киселина може също така да стимулира формирането на колаген, особено при хората с кожа, увредена от светлината.

Шипки срещу артрит, снижете болката си с 90 процента, започвайки от днес!

Когато нанасяте масло от шипки върху кожата, тя го усвоява веднага и започва да регенерира клетките.

Готиното относно ретиновата киселина е, че кожата я усвоява и използва незабавно. Трябва да отбележим, че други форми на витамин А като бета-каротин трябва да преминат през поредица от процеси, за да се преобразят в ретинова киселина и да осигурят ползи за кожата.

И накрая, маслото от шипки противодейства на комедоните, което означава, че то не запушва порите и не допринася за бъдещата поява на пъпки. Маслото от шипково семе е безопасно за употреба върху мазна кожа, защото то е сухо масло, което означава, че то незабавно се усвоява от кожата и така кожата ви не се чувства мазна. Поради тази причина то повече прилича на серум за кожата, отколкото на масло.

Как да използваме маслото от шипково семе: Маслото от шипково семе е най-добре да се нанася вечер след почистване и ексфолиране на кожата. Макар че попива добре в кожата, то също така се усеща мазно, ако бъде нанесено под фон дьо тен.

2. Масло от конопено семе

Макар че няма изследвания, проведени с конопено масло върху кожата, множество сайтове за естествена грижа за кожата включват конопеното масло като едно от най-добрите лекове за страдащите от акне.

Маслото от конопено семе е един от най-богатите растителни източници на линолова киселина, есенциална мастна киселина, която помага за изграждането на здрави кожни клетки, които са необходими за туширането на тъмни петна и белези. Понеже са естествено противовъзпалителни, омега-3 мастните киселини, когато се нанасят върху кожата, снижават отичането, раздразнението и зачервяването при появата на пъпки.

Конопеното масло има противовъзпалителни свойства и помага за облекчаването на отоци и възпаления.

Маслото от конопено семе противодейства на формирането на комедони, което означава, че то няма да запуши порите ви, нито да спомогне за появата на нови пъпки и е безопасно за ежедневна употреба.

Нека не забравяме, че маслото от конопено семе е също така пълноценна храна, която се вписва добре в много рецепти—и че здравата кожа е резултат и от начина ви на хранене. Така че, добавяйте масло от конопено семе върху салатите си, както и в смутитата си!

Най-голямото откритие в медицината: Този човек излекува 5000 души с конопено масло

Как да използваме маслото от конопено семе: За подобряване на вида и текстурата на кожата е най-добре да използвате конопеното масло като овлажнител, масажирайки го в кожата след почистването и ексфолирането й. За най-добри резултати го използвайте всеки ден.

Важна забележка:

Маслото от конопено семе е деликатно масло, което може бързо да граняса, ако го излагате на топлина или светлина. Ето защо, маслото от конопено семе трябва винаги да се държи в бутилки от тъмно стъкло и в хладилника. Когато използвате масло от конопено семе, за да поддържате красотата на кожата си, използвайте само в малки количества според нуждите си.

3. Масло от жожоба

Маслото от жожоба се извлича от семената на растението жожоба. Макар че има действието на масло, маслото от жожоба е всъщност восъчен естер, което го прави не-мазно „сухо” масло, което бързо попива в кожата.

Маслото от жожоба се казва, че е ефикасно в заличаването на леки белези и на зачервяване при акне, защото то съдържа витамин Е, антиоксидантен витамин, спомагащ за регенерирането на кожните клетки и стимулиращ заздравяването на раните и белезите.

То също така се добавя в много противодействащи на акнето лечебни формули, заради антибактериалното му действие, а това може да спомогне за предпазването на кожата от причиняващите акне бактерии в порите на кожата.

Освен това, маслото от жожоба се счита за най-близката до човешкия себум растителна субстанция, която създава механизъм за обратна връзка като регулира производството на себум (секретът, който произвеждат мастните жлези, разположени в дермата на кожа) от тялото. Може би вече знаете, че прекомерното производство на себум е основната причина за появата на акне.

Маслото от жожоба има антибактериални свойства, съдържа витамин Е и регулира производството на себум: с други думи то е идеалният лек срещу появата на акне.

Макар че са необходими още изследвания, които да подкрепят това твърдение, то все пак си струва да опитате маслото от жожоба. Като противодействащо на формирането на комедони масло, маслото от жожоба не запушва порите и контролира бъдещата поява на акне като регулира производството на мазнини и убива бактериите.

Макар че маслото от жожоба е безопасен естествен лек за акне, съществуват няколко предпазни мерки, с които да се съобразяваме когато го добавяме в арсенала си за грижа за кожата.

Макар че някои хора изпитват само ползи от използването на масло от жожоба, други преминават през „пречистваща” фаза, при която антибактериалните свойства на маслото от жожоба пречистват запушените пори и изхвърлят формиралата се от бактериите гной. Първоначално това може да причини появата на пъпки с бели връхчета или на дребни пъпчици. Обаче, това е просто пречистващото действие на маслото от жожоба. След няколко седмици на ежедневна употреба, много хора признават, че маслото от жожоба премахва много от запушените пори.

Най-ефикасните 16 етерични масла при болка и как да ги използваме

Как да използваме маслото от жожоба: Просто капнете няколко капки масло от жожоба върху пръстите си и го втрийте в кожата на лицето си, след като предварително сте го почистили и ексфолирали.

Важни забележки:

Няколко капки масло от жожоба вършат много работа. Ако се прекали, то може да причини появата на пъпки, привличайки повече мърсотия в порите.

Маслото от жожоба се смята за сухо масло, защото се усвоява от кожата много бързо. Обаче, някои хора предпочитат да добавят няколко капки маслото от жожоба в гел от алое вера за получаването на овлажняващ, облекчаващ и противодействащ на появата на акнето лек.

Качеството е важно що се отнася до маслото от жожоба. Много варианти на маслото от жожоба са силно преработени, рафинирани и съдържат други химикали, които всъщност допринасят за появата на акне. Неорганичното масло от жожоба може да съдържа пестициди, които могат допълнително да наранят кожата. Поради тази причина, истинското масло от жожоба е изключението в настоящия списък от естествени лекове за белези от акне, което струва повече от 10 долара. Маслото от жожоба с високо качество, което е органично, студено пресовано и нерафинирано (или точният вид, който ще помогне на кожата ви) обичайно струва между 25 и 30 долара. Обикновено, по-големите опаковки масло от жожоба, които струват по 10 или по-малко долара показват, че то не е рафинирано, нито пък органично, дори и на етикета да пише „чисто”.

Рициново масло, най-добрият естествен лифтинг на лицето в 4 стъпки

4. Ексфолирайте кожата със сода за хляб

Содата за хляб има естествено ексфолиращо действие и спомага за заличаването на белезите от акне и на хипер пигментацията като премахва мъртвите клетки и регенерира слой от нови кожни клетки.

Содата за хляб е ефикасна и за препятстването на бъдеща поява на акне, защото спомага за премахването на мърсотията и мазнината под кожата, които причиняват появата на пъпки.

Ексфолирането със сода за хляб преди нанасяне на овлажнител или масло (като масло от шипково семе или масло от коноп) също така ще спомогне за отварянето на порите, което позволява съответното масло да бъде усвоено по-добре.

Как да ексфолираме със сода за хляб: Смесете добре 2 супени лъжици сода за хляб с 1 супена лъжица вода в малка купа до получаването на паста. Масажирайте леко лицето с кръгообразни движения няколко минути като се фокусирате върху местата, които са най-засегнати от тъмни петна и белези. Изплакнете с топла вода, повтаряйте процедурата по 2-3 пъти на седмица.

Важни забележки:

Важно е да изберете сода за хляб, която не съдържа алуминий, за да избегнете ненужното влизане в контакт с кожата на вредни химикали.

Избягвайте да ексфолирате местата на наранена кожа, защото така можете да причините зачервяване и раздразнение.

Впечатляващо разкритие: Комбинацията сода за хляб и кокосово масло убива рака

5. Лимонов сок

Прясно изстисканият лимонов сок често се използва като естествен лек за заличаване на белезите от акне, защото той действа като естествено избелващо средство. Лимоните също така са богати на витамин С, антиоксидантен витамин, който помага за подобряване здравето на кожните клетки. Лимоновият сок помага и за препятстване появата на акне, понеже е естествено антимикробно средство.

Как да използваме лимонов сок: Най-добре е да нанасяме прясно изстискан лимонов сок върху засегнатите места след ексфолирането им с памуче. Можете да оставите лимоновия сок да действа през нощта или да го изплакнете след час. Понеже лимоновият сок е силно киселинен, той трябва да се нанася единствено върху места, засегнати от тъмни петна или белези, и да не се нанася върху наранена кожа.

Ако имате чувствителна кожа, разреждането на лимоновия сок с вода ще доведе до по-лекото му действие.

И накрая, лимоновият сок изсушава кожата, така че е най-добре това натурално лечение да се провежда с нанасянето на овлажняващо масло след това, като масло от коноп, например.

Лимоновият сок може също така да се смесва със сода за хляб, масло от шипково семе и други естествени съставки за направата на домашни рецепти за препятстване появата на пъпки и за лечение на белези от акне.

19 невероятни неща които етеричното масло от лимон прави

Важни забележки:

Избягвайте слънцето. Лимоновият сок може да повиши фоточувствителността на кожата и да ви направи уязвими на увреждане от слънцето след нанасяне. Поради тази причина е най-добре да избягвате напълно слънцето в дните, в които използвате лимонов сок. Ако това не е възможно, непременно нанасяйте слънцезащитно средство.

Лимонът може да е твърде силно избелващо средство за по-мургава кожа. Препоръчва се да направите тест върху кожата, за да видите как реагира тя, преди да го използвате като естествено лечение за заличаване на белезите си от акне.

Прочетете още:

Конопен протеин: жизненоважни хранителни вещества и ползи

Маска от сода за хляб срещу торбички и тъмни кръгове под очите и отекли клепачи, рецепта

Чудотворна рецепта лекува болките в коляното, гъбичките и напуканата кожа

Колоидно сребро за здраве, 9 полезни ежедневни употреби

Кокосовото масло, 25 невероятни ежедневни употреби

Най-доброто изцяло естествено слънцезащитно средство

Меден плод спира стареенето на кожата

Пикногенол за всичко, от върха на главата до върха на пръстите

Източник:

https://blog.paleohacks.com/how-to-get-rid-of-acne-scars/

Снимка: Clipping Path Service

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *