Маска от сода за хляб срещу торбички и тъмни кръгове под очите и отекли клепачи, рецепта

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Може да не сте взели предвид, че содата за хляб може да се използва и за козметични цели, така че като го осъзнаете, можете да заредите домашната си аптечка с още една опаковка, тази на магическата субстанция.

eye-mask-baking-soda„Едва през 1846 година д-р Остин Чърч и Джон Дуайт започват да произвеждат и продават съединението, което днес ни е известно като сода за хляб. Към шейсетте години на деветнадесети век содата за хляб вече се включва в готварски книги, но все още е основно позната като съставка при готвене. През двайсетте години на двадесети век обаче разностранността на содата за хляб вече е нараснала, а през трийсетте години на двадесети век тя вече широко се рекламира като доказано лечебно вещество”.

Що се отнася до козметиката, содата за хляб може да е идеален заместител на скъпите ви продукти за грижа за кожата, които не са ефикасни, съдържат много химикали и могат да имат странични ефекти. Содата за хляб решава проблеми с акне и обриви.

Показваме ви как да си правите и използвате маска за лицето със сода за хляб.

Козметичните продукти съдържат сода за хляб, наред с други съставки. Но вие можете да приготвяте маска със сода за хляб, която е напълно натурална и без химикали. Тя премахва подпухването на клепачите, както и тъмните кръгове и торбичките под очите.

Маска от сода за хляб

Съставки:

1 супена лъжица сода за хляб

1 чаена чаша органичен чай от лайка

Указания:

Смесете содата за хляб с хладък чай от лайка и напоете памучета с течността. Поставете ги под очите и ги оставете за 15 минути. След това можете да си измиете лицето и да нанесете етерично масло като кокосовото. Използвайте тази маска редовно, за да елиминирате проблемите и да подмладите кожата си.

Източник:

http://www.healthyandnaturalhouse.com/baking-soda-mask-against-eye-bags-dark-circles-and-swollen-eyelids-recipe/
Снимка: Pictaram

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *