Пикногенол за всичко, от върха на главата до върха на пръстите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tree of life

ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА, която всеки и навсякъде трябва да взима: Този легендарен екстракт от „Дървото на живота” може да помогне да ви поддържа В ЦЪФТЯЩО ЗДРАВЕ… без значение какви оплаквания имате!

През всичките ми години, отдадени на опровергаването на традиционната медицинска догма и разработването на най-простите – най-ефективни – естествени подходи към оптималното здраве, никога не съм се натъквал на друго толкова СЪВЪРШЕНО вещество като пикногенола.

Всъщност винаги съм казвал… че ако попадна на пуст остров, бих искал да имам пикногенол в джоба си. Ето колко мощено е то.

На практика няма по-лесен начин да постигнете такова огромно въздействие върху всеки аспект от здравето си. Пикногенолът помага от върха на главата до върха на пръстите на краката.

И никога не бихте се досетили за източника…

Пикногенол се набавя от един от най-старите и обикновени материали…

Кора на дърво, представете си!

Но преди да започнете да дялкате кората на стария клен в задния двор, почакайте една секунда! Не говоря за която и да било кора на дърво. Не, тази е изключително уникална. Пикногенолът се извлича от определен вид бор, който расте само на югозападния бряг на Франция в Гаскония.

Откакто учените започнаха да го изследват по-подробно преди повече от 60 години, вече са публикувани над 220 изследвания за ползите от пиктогенола—показвайки неговите антиоксидантни свойста, способността му да поддържа кръвната захар в здравословни граници, въздействието му върху сърдечносъдовото здраве и правилното кръвообръщение и много, МНОГО още.

Казано с прости думи, всеки и навсякъде трябва да пие пикногенол.

Историята на пикногенола всъщност датира от преди стотици години…

И първата й глава прилича на сцена в началото на някой от приключенските романи на Ридиард Киплинг, които може да сте чели като…

Люта зима е когато капитан Жак Картие плава надолу по река Сейнт Чарлс точно преди провинция Квебек (в Канада). Ненадейно студената вода се превръща в леден блок и корабът на Картие засяда в реката с целия си екипаж от 110 души.

Хванати в капана на ледовете, моряците търсят спасение от пронизващите ледени ветрове дълбоко в корпуса на кораба. И тогава, един по един, членовете на екипажа се предават пред мистериозна болест, а Картие се страхува, че никой няма да оцелее достатъчно дълго, за да види пролетното топене на ледовете.

Накрая, шаман от племето на ирокезите стига до заседналата експедиция и им показва как да варят лечебен чай от игличките и кората на местен бор, който те наричали Annedda.

Екипажът чудодейно се възстановил от болестта, която днес е известна като скорбут, а Картие кръщава повторно животоспасяващата ела Arborvitae—или  „Дървото на живота”.

Даваме бързо напред 475 години до днешния ден… и легендарното Дърво на живота отново предоставя обнадеждаващи резултати.

Всъщност, когато този екстракт е открит за първи път преди повече от 60 години, изследователите се впускат бързо да изследват многото му потенциални ползи. И то със сигурност не ги разочарова.

Най-накрая те доказват, че екстракът от кора на бор съдържа смес от плодови киселини и проантоцианидини.

Проантоцианидините са клас биофлаваноиди. В природата са открити около 250 биофлаваноида. Проантоцианидините са наречени на синия цвят, който придават на растенията („циано” означава тъмно синьо, на италиански).

Пикногенолът съдържа концентрирани проантоцианидини, съдържащи основно процианидини и фенолни киселини. Общото количество процианидини е стандартизирано. И в резултат на това осигурява растящ списък от потенциални ползи за здравето… започвайки с ролята му на супер антиоксидант.

Най-разностранното хранително вещество в природата

Пикногенолът действа в няколко насоки. Първата и най-важна е, че той е мощен антиоксидант. Това означава, че той предпазва тялото от увреждането на свободните радикали и от опустошителния процес на стареенето.

В ежедневието тялото непрекъснато се бори със свободните радикали. Тези химически нестабилни радикали увреждат клетките като ги окисляват, подобно на ръждясването на металите когато са изложени на въздуха. Ето защо, свободните радикали са опасни и учените смятат продължителното излагане на свободни радикали за основна причина за стареенето.

Като супер антиоксидант пикногенолът се счита, че противодейства на тази опасност по два начина:

 1. Стимулира антиоксидантната ни ситема и я прави по-силна
 2. Улавя свободните радикали в кръвта.

Тази двойна защита прави пикногенола уникален.

Той също така спомага производството на ендотелния азотен оксид и е доказал, че улеснява разширяването на кръвоносните съдове.

И помага в предпазването на колагена от деградиране, а колагенът е особено важен за здравословният тен на лицето.

Изследователите непрекъснато проучват многото ползи от пикногенола. Но откритото от тях до сега е обещаваща и достатъчна причина да го пием всеки ден. Ето само част от тях…

 • Защита от увреждането на свободните радикали
 • Поддържа и отпуска стените на кръвоносните съдове
 • Стимулира здравословното кръвообръщение
 • Предпазва от оксидативния стрес
 • Подсилва имунната система
 • Стимулира здравословен възпалителен отговор
 • Помага за снижаването на симптомите, свързвани с менопаузата
 • Поддържа кожата гладка и с младежки тен
 • Поддържа малките капиляри в очите
 • Стимулира ясното мислене и запазването на паметта
 • Улеснява нагаждането на тялото към смяната на сезоните
 • Поддържа здравословното дишане
 • Поддържа здравословни нива на кръвната захар
 • Помага за поддържане функцията на бъбреците

При цялата тази информация и факти от повече от 200 изследвания за ползите на пиктогенола, не е трудно човек да реши да приема пикногенол ежедневно.

Източник:

https://www.logicalhealthalternatives.com/p/Pycnogenol_50_mg.htm?pg=EORHQ3AY

Снимка: www.futura-sciences.com

Прочетете още за пикногенола:

Бръчките победени с безопасен природен екстракт

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *