МАТАНГИ МУДРА

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Жест за постигане на вътрешна хармония и царска власт

ЗАЩО: Това е една от мудрите на чакрата на слънчевия сплит. Тя стимулира дейността на прилежащите към слънчевия сплит органи: сърце, стомах, черен дроб, дванадесетопръстник, жлъчен мехур, далак, панкреас, бъбреци. Матанги мудра стимулира дишането в областта на стомаха.

mitangi_m5kd7iHjf71qftwxfo1_500

Матанги мудра създава вътрешна топлина, като по този начин намалява летаргията и повишава енергията. Мудрата влива усещане за увереност и лична сила – създавайки яснота в нашата посока. Изправените средни пръсти символизират ясна посока на пътя на живота ви, както и решимост за преодоляване на пречките, на които можете да се натъкнете.

Някои от многото ползи от матанги мудра включват:

  • Подобрява храносмилането
  • Култивира самоуважението и решимостта
  • Подхранва кръвообръщението и лимфната система в долната част на тялото
  • Отваря и балансира чакрата Манипура

КОГА: При всички видове напрежение. Успокоява напрегнатото сърце; премахва спазмите и чувството за тежест в стомаха; премахва дифузните болки и схващания на челюстта и др. Дарява спокойствие, тишина и мир.

ЗНАЧЕНИЕ: Матанги означава „Богиня на трансформацията”. Връзката с чакрата Манипура – която е искрящото бижу в средата на тялото или пъпа (третата чакра) – укрепва способността ни изцяло да възприемаме и осмисляме случващото се в живота ни, оставяйки пътя чист за нас да се движим напред с лекота и увереност.

При изпълнението й, забележете как дъхът е привлечен към слънчевия сплит и усетете меката пречистваща топлина, която се натрупва там, докато държите ръцете си в тази мудра. Позволете на енергията да проникне в цялото ви същество – изгаряйки всички натрупали се емоции, спомени или гняв, което ще ви позволи да продължите живота си с изобилстваща енергия. Знайте мястото, където се намират волята и силата ви – и се чувствайте вдъхновени от собствената си мощ – от собствения си потенциал.

ЗАБЕЛЕЖКА:  Тази мудра не се препоръчва за хора с киселини или свръх активно храносмилане, защото тя създава твърде много топлина в храносмилателната система – по-добре е те да използват по-щадяща мудра.

КАК: Пръстите се сплитат пред Слънчевия сплит. Средните пръсти се докосват с върховете си. Вниманието е насочено към дишането в областта на стомаха.

Афирмация (позитивно утвърждение)  Отдавам енергията си и усещам как тя се излъчва от центъра на моето същество

Кратка афирмация  АЗ МОГА

КОЛКО: При нужда, или 3 пъти дневно по 4 минути.
Източници:

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

http://avani-yoga.co.uk/matangi-mudra-manipura-chakra/

Снимка: www.theguardian.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *