Осем съвета за естествено облекчаване на киселините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Киселините представляват парещо усещане в областта на гърдите точно зад гръдната кост. Болката обикновено се появява след ядене и може да продължи няколко минути или часове наред.

acidreflux

В много случаи киселините биват причинявани, без ние да го знаем, от лошо подбрани храни, което разбира се означава, че те могат да бъдат избегнати просто чрез промяна в хранителните навици.

Всъщност, много страдащи от киселини хора забелязват значително подобрение на симптомите след като преминат на предотвратяваща киселините диета.

Следват осем лесни за спазване съвета за храненето, които могат да ви помогнат завинаги да избегнете неудобството и болката от киселините:

1. Хранителни фибри. Яжте колкото се може повече богати на фибри храни, за да подпомагате храносмилателния процес. Такива са зеленчуците, плодовете и зърнените храни, например, кафявият ориз, овесените ядки или трици, пълнозърнестият хляб, направен от пълнозърнесто брашно.

2. Яжте много пресни плодове като ябълки, банани и круши, защото всички те са полезни за храносмилането. Избягвайте да ядете цитрусови или кисели плодове (например, портокали, грейпфрути), защото те могат да предизвикат киселини.

3. Яжте сурови или леко сготвени зеленчуци. При готвенето много от важните ензими и хранителни вещества в зеленчуците биват унищожени.

4. Пийте обилно количество филтрирана вода. Водата е много важна за доброто храносмилане, така че поддържайте тялото си добре хидратирано, особено ако сте повишили съдържанието на фибри в ежедневната си храна, за да избягвате нередовното изхождане или паренето от киселините.

5. Взимайте подпомагащи храносмилането ензими с храната. Храносмилателните ензими ще помогнат на тялото ви при смилането на храната. След като стомахът ви няма да се претоварва, той ще произвежда по-малко киселини за обработката на храната, която поглъщате, и това ще предотврати получаването на киселини.

6. Вземайте хранителна добавка с пробиотици (например, Lactobacillus acidophilus). Тези полезни бактерии ще спомогнат за смилането на храната и ще генерират производството на ензима лактаза, който спомага разграждането на лактозата (млечната захар). Непоносимостта към лактозата често причинява паренето зад гръдната кост.

7. Избягвайте богатите на мазнини тлъсти храни. Яжте само нетлъсто месо, махайте кожата и тлъстините на пилешкото, пуешкото, агнешкото и говеждото. Тлъстините са трудни за смилане и карат стомаха ви да произвежда допълнителна киселина, която да се опита да ги смели. Избягвайте пържените във фритюрници картофи.

8. Намалете количеството захар в храната си, включително фруктозата и захарозата. Твърде многото захар, особено под формата на сладкиши като поничките, шоколадите, бонбоните и тортите спомага за ненормално бързото формиране на гъбички и може да доведе до кандида, която също може да причини киселини.

Ако редовно имате киселини, не разчитайте на лекарствата, изписани с рецепта или на антиацидите без рецепта за успокояване на болезнените симптоми. Вместо това предотвратете проблемите си преди те да са се появили като преминете на съсипващ киселините хранителен режим, като спазвате горните съвети.

Източник: Internet, 8 Tips for relieving heartburn pain naturally by David Chin, 26 July 2011

Снимка: cbproblog.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *