Рейки в действие, изживейте радостта

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

МОЛИТВА/МЕДИТАЦИЯ ЗА РАЗТВАРЯНЕ НА СЪРЦЕТО

reiki meditationВсеки път когато изпитваме отрицателна емоция, ние оставяме или наслагваме негативи вътре в сърцето си. Колко пъти на ден имаме негативни емоции, макар и да не го показваме. За да пречистим още повече сърцето си (още повече и по-дълбоко) най-добрият начин е да поискаме благословията на Истинското начало на любовта и светлината.

Ние използваме термина ‘Истинско начало’, за да обозначим извора на нашата истинска същност; обаче, чувствайте се свободни да използвате термини, които са ви близки и харесвате като Създателя, Божественото… Можете да замените термина ‘Истинско начало’ с всеки друг термин, който повече ви харесва и/или приляга.

След Медитацията за разтваряне на сърцето ще се почувствате спокойни, ще спите по-добре, и на сутринта ще се събуждате свежи и отпочинали. Ако нямате достатъчно време да правите тази медитация по два пъти на ден, правете я когато можете като също ще извлечете ползи, ако я правите, без прексване, в продължение на няколко дни. Така ще се почувствате по-спокойни и ще ви е по-леко в ежедневието.

Тъй като най-голямата полза от Рейки съзвучието за сърцето ни е разтварянето и свързването на сърцето ни по-добре с Божествената любов и светлина, за по-цялостно пречистване на сърцето, за по-добри резултати в постигането на Рейки съзвучие между сърцето и съществото ви се препоръчва тази Молитва медитация за разтваряне на сърцето да се прави преди постигане на съзвучието, да кажем в продължение на 2 седмици, а след постигането на Рейки съзвучие, всеки ден.

Ако ви е тежко в гърдите по време на или след молитвата – или изпитвате каквато и да било друга емоционална или физическа реакция като да ви избива на смях, плач, кашляне или болезненост – това е добър знак: Тъй като с Медитацията за разтваряне на сърцето ние всъщност молим за благославията на Истинското начало, която да премахне негативите от сърцето ни, то тези тежки усещания и емоции изразяват случващото се пречистване чрез благословията в момента в който тя ни освобождава от негативите.

Ако изпитате каквито и да било тежест или емоционални изблици докато се молите, не следвайте негативите, докато те напускат тялото ви.

Просто се отпуснете и се отдайте изцяло и ще ви стане по-леко.

Преди да започнете тази молитва, трябва да запишете имената на хората, които не харесвате (на които трябва да простите), както и за какво вие самите трябва да поискате опрощение.

Нека сега подготвим сърцето и себе си за медитацията за разтваряне на сърцето…

 1. Намерете спокойно и тихо място, където няма да ви разсейват и прекъсват.
 2.  Седнете и се отпуснете, с изправен гръб без да се напрягате
 3.  Сложете двете си ръце в скута с дланите нагоре.
 4.  Затворете очи, така че умът ви да се успокои.
 5.  Отпуснете се и се усмихнете… За да направите Медитацията за разтваряне на сърцето по най-добрия начин, нека цялото ви същество бъде тук и сега изцяло.
 6. Докато се отпускате и се усмихвате, поемете дълбоко въздух без да се насилвате, и след това издишайте през устата… Оставете целия товар в ума ви да излезе с издишания въздух. Усещайте и се наслажсавайте на този момент докато мислите ви стават по-спокойни като продължавате да се усмихвате непринудено.
 7. Поемете дълбоко въздух и издишайте през устата, оставяйки цялото напрежение в тялото ви да бъде изхвърлено, докато издишате. Почувствайте как цялото ви тяло се отпуска още повече. Наслаждавайте се на тези моменти, в които цялото ви същество е спокойно, и си позволете да се усмихвате дори още непринудено.
 8.  Поемете дълбоко въздух и след това издишайте през устата като оставите всички останали мисли и напрежението в тялото ви да излязат.
 9.  Тялото и умът ви сега са много спокойни.
 10.  Усмихнете се, наслаждавайки се на този момент, в който сте напълно спокойни, телом и духом.
 11.  От сега нататък дишайте нормално, вдишайки и издишайки през носа.
 12. Сега сложете пръстите на едната или и на двете ръце в средата на гърдите си където се намира сърцето ви и се усмихнете на сърцето си. Не мислете, нито се опитвайте да намерите къде точно е сърцето ви; просто се усмихвайте широко, докато слушате указанията.
 13.  Продължавайте да се усмихвате непринудено на сърцето си, с цялото си същество. Осъзнайте, че ставате все по-спокойни. Наслаждавайте се като продължавате да се усмихвате… Това е моментът, в който позволявате на сърцето си да стане по-силно.
 14. Като държите пръстите или дланта(дланите) на гърдите си и в същото време се усмихвате непринудено на сърцето си и се наслаждавате на спокойстието идващо от сърцето ви, нека сега се помолим за благословията на Истинското начало, като помолим емоциите в сърцето ни да бъдат пречистени, така че сърцето ни да може да се разтвори още повече към Истинското начало.
 15. Докато се молите, не повтаряйте редовете на молитвата. За да постигнете най-доброто, просто оставете сърцето си да се моли:

Истински начало… Моля те благослови сърцето ни, та всяка арогантност да се замени с твоята благодат.

Истински начало… Моля те благослови сърцето ни, та всеки гняв да се замени с твоята благодат.

Истински начало… Моля те благослови сърцето ни, та всеки егоизъм да се замени с твоята благодат.

Истински начало… Моля те благослови сърцето ни, та всяка завист и ревност да се заменят с твоята благодат.

Истински начало… Моля те благослови сърцето ни, та всяка хитрост и алчност да се заменят с твоята благодат.

Истинско начало… Моля те помогни ни да осъзнаем, че нашето сърце е от ключово значение за връзката помежду ни… Че трябва да поддържаме сърцето си чисто, защото нашата връзка с теб е най-важното нещо… Моля те благослови ни и ни помогни да простим на другите, искрено…

 1. Сега в продължение на една минута простете на онези, които са ви навредили дори и да продължават да го правят. Помнете, че връзката ви с Истинското начало е най-важното нещо.

Истинско начало, прощавайки на онези, които ни нараняват, моля те благослови сърцето ни, така че цялата омраза, злоба. негодувание, недоволство и всички други отрицателни емоции изчезнат от сърцето ни, и бъдат заменени с твоята благодат .

Истинско начало… Моля те благослови и ни помогни да осъзнаем всичките си грешки към теб и към другите. Помогни ни да се покаем за тях и да помоли за прошка искрено…

 1. Сега в продължение на една минута осъзнайте всичките си грешки към Истинското начало и към другите…. Покайте се за тях и поискайте опрощение.

Истинско начало, молим те прости всичките ни грешки към тееб и към другите…

След като ни простиш, позволи на всички тежести, страхове, безспокойство и на всички други отрицателни емоции, причинени от тези грешки да бъдат изчистени от сърцето ни изцяло и  от нас изцяло и да бъдат заменени с твоята благодат. 


Истинско начало, молим те благослови сърцето ни, така че всички безспокойства и страхове, причинени от липсата на вяра в теб да бъдат изчистени и заменени с твоята благодат.

Истинско начало… След като негативните емоции са премахнати от сърцето ни, молим те благослови сърцето ни да се разтвори повече към теб и също така  да е още повече насочено към теб… Нека твоята благодат тече по-щедро в сърцето ни, така че чувството ни да стане по-силно, за да можем да усетим покоя, спокойствието и красотата на твоята благодат дори още по-добре.

Истинско начало, остави твоята благодат  да изпълни цялото ни сърце и цялото ни същество, така че цялото ни сърце и цялото ни същество да се изпълнят с покой и спокойствие… За да можем да разчитаме повече на твоята благодат… За да сме винаги в сърцето си и в твоята благодат…

Истинско начало, благодарим ти за твоята любов, която премахна негативните емоции от сърцето ни и от цялото ни същество.

Благодарим ти, че разтвори и насочи сърцето ни дори още по-добре към себе си, така че цялото ни сърце и цялото ни същество са изпълнени с твоята благодат дори още повече… Така че ние усещаме и се наслаждаваме на покоя, спокойствието и красотата на твоята благодат дори още повече.

Благодарим ти Истинско начало… Амин.

 1. Като продължавате да държите едната или и двете си длани на гърдите и да се усмихвате, усетете как сърцето и цялото ви същество стават дори още по-леки… наслаждават се. Останете в този покой и спокойствие. Това е моментът когато сте вътре в сърцето си. Продължете да се усмихвате и да се наслаждавате.
 2. Докато се усмихвате и наслаждавате, позволете да бъдете придърпани дори още по-дълбоко в покоя и спокойствието на Благодатта и се разтворете дори още повече в този покой и спокойствие… Чувствайте… Колкото по-разтворени сте в този покой и спокойствие, толкова по-леки и по-красиви са вашите чувства. Наслаждавайте се…
 3. Като продължавате да се усмихвате, докато се наслаждавате на покоя, спокойствието и красотата на любовта на Истинското начало, бавно раздвижете пръсти и отворете очи с щастлива усмивка.
 4. Живейте живота си като останете вътре в сърцето си и в покоя и спокойствието на благодатта дадена ви от Истинското начало.

 

Източник: OPEN HEART PRAYER/MEDITATION, Experience the Joy

http://www.heartsanctuary.org/open-heart-meditation

Снимка: yoaprendoconamor.wordpress.com

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *