Под имела: Как билката под която се целуваме лекува рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mistletoe-Susan S

Имелът отдавна се използва за коледна украса — но знаехте ли за лековитите му качества, като не най-маловажното от тях е способността му да лекува рак?

Имелът е полупаразитно растение, което расте върху ябълкови дървета, дъб и други широколистни дървета в Европа, Азия, Америка и Корея. През зимата то ражда бели лепкави плодчета.  Имелът традиционно е известен с това, че под него влюбените се целуват понеже е обичайно ако двама застанат под имел да се целунат, практика идваща от скандинавската легенда за Балдер, богът на мира, който бил убит със стрела от имел. Той бил съживен по искане на боговете и богините и след това имелът бил даден на богинята на любовта, която да го пази. Оттогава всеки, който мине под имел трябва да получи целувка, за да покаже, че растението е емблема на любовта, а не на омразата.

Европейските сортове имел отдавна се използват за лечение на рак, възпалителни заболявания и СПИН. Листата, клонките и плодовете се използват за направата на екстракти от имел като най-известният сред тях се нарича Искадор, чиято ефикасност срещу рак е известна от много години. Макар че растението имел и плодчетата му се считат за отровни за хората, малко са сериозните странични ефекти, свързвани с употребата на екстрактите от имел.

Билката, която целува рака за сбогом

Австрийският учен и философ Рудолф Щайнер, основател както на Обществото за ракови изследвания, така и на изследването на антроположката медицина, пръв предложи използването на екстракти от имел за лечението на рак през 1920 година.

Забелязано е, че при пациентите с рак имелът причинява незабавно увеличаване на макрофагите, което обичайно е последвано от ремисия на рака. Това може да се дължи на факта, че имелът има имуностимулиращи свойства. Нивата на имуномодулиращите агенти като цитокините, например, значително се повишават с употребата на имел. В имела също така има компоненти, които убиват раковите клетки или ги поставят в зимен сън.

Артемизинин & желязо убиват 98% от раковите клетки за 16 часа

В клиниките на Щайнер екстрактът от имел Искадор (произвеждан от Weleda AG), се използва като част от интегративна програма срещу рака, с която се вземат предвид емоционалните, психологически и духовни аспекти на индивида, страдащ от рак. Екстрактите от имел се продават под няколко други марки, като Helixor, Eurixor, и Isorel, повечето от които се предлагат в Европа.

Един от най-известните защитници на имела е актрисата Сюзан Самерс, която разкри през 2001 година, когато бе диагнозирана с рак на гърдата, че избира естественото лечение да бъде инжектирана с Iscador. Тя твърди, че е победила рака, използвайки екстракт от имел — и продължава да е здрава до ден днешен.

Ракът намери своя криптонит в… лайката

В Съединените щати екстрактите от имел се предписват от лекар. Обаче, американските лекари не ги използват, нито предписват често, като тези екстракти са позволени за употреба от състрадание, което се отнася до разширен достъп извън клиничната пътека на изпитателен лечебен продукт (т.е. такъв, който не е бил одобрен от FDA). Лекарите в Съединените щати могат да поръчват екстракти от имел за пациентите си направо от европейски производители.

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/under-the-mistletoe-how-this-kissing-herb-cures-cancer/

Снимка: Holidappy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *