Артемизинин & желязо убиват 98% от раковите клетки за 16 часа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вече сме писали за артемизинина, но днешната статия е за откритие, което отива гигантска крачка напред и прави билката непобедима срещу рака на гърдата. Уверете се сами:

artemisinine

Малко позната китайска билка (Artemisia Annua) в комбинация с желязо прави чудеса.

Според изследвания, публикувани в брой на списанието Life Science, артемизининът – съединение производно от растението пелин или по-точно Artemisia Annua, използвано в китайската медицина – убива 98% от раковите клетки при рак на гърдата за по-малко от 16 часа. Билката, използвана сама води до 28% редукция на раковите клетки при рак на гърдата, но в комбинация с желязо, сладкият пелин успява да премахне рака почти изцяло. Освен това, експериментът не наврежда на нормалните клетки при това лечение.

Артемизинина се е използвал в миналото като мощна билка против малария, но днес е доказано, че тя също така бори и рака. Когато на участници в публикуваното изследване давали хранителна добавка с желязо, което често се натрупва в тъканта на гърдите, но най-вече в раковите клетки, артемизининът успял селективно да се цели в „лошите” клетки и да оставя „добрите” клетки на мира.

„Взети заедно, нашите резултати показват, че унищожаването от страна на артемизинина на експресията на транскрипционния фактор E2F1 е посредник в спирането на клетъчния цикъл при рака на гърдата при хората и представлява особено важна транскрипционна пътека, чрез която артемизининът контролира репродуктивния растеж на човешките ракови клетки”.

И още един цитат от друг източник, перифразиращ горния :

“Общо взето, нашите резултати показват, че артемизининът спира транскрипционния фактор ‘E2F1′ и взема участие в унищожаването на клетките при рак на белите дробове, което означава че той предоставя транскрипционна (копираща) пътека, чрез която артемизининът контролира репродуктивния растеж на раковите клетки”, се казва в заключението на изследванията, проведени в лаборатория за изследване на рака в Калифорнийския университет.

Желязото се натрупва в раковите клетки поради специални рецептори, които им помагат да се делят, наречени трансферин рецептори. Нормалните клетки вероятно също имат тези рецептори, но в раковите клетки те са в по-голямо изобилие и по този начин могат да бъдат нацелвани от комбинацията желязо-артемизинин с двойно по-голяма сила на удара.

Правени са вече много експерименти, които доказват, че това производно от сладкия пелин ефикасно премахва заболяванията при наличието на желязо. Екстрактът се използва от хиляди години в Китай за лечение на малария. Маларийният паразит не може да живее в присъствието на артемизинин, защото той е богат на желязо, а лечението действа също толкова добре и при раковите клетки. Биоинженерите Хенри Лай и Нарендра Синг от Вашингтонския университет в Сиатъл, бяха учените, които първи направиха откритието. Това е пореден пример на природна билка, причиняваща апоптоза на ракови клетки.

Макар че екстрактът от сладък пелин е малко труден за набавяне на сносна цена за безброй години, той вече е на път да започне да бъде произвеждан масово от биотехнологични компании. Ще бъде ли резултатът положителен и обещаващ?

„Пълната катастрофа с веригата на доставки на това животоспасяващо лекарство се дължи изключително на летливостта му”, казва Джак Нюмън, главен научен директор на базираната в Калифорния биотехнологична фирма Amyris. „Когато започнахме да обсъждаме изследването”, казва Нюмън, „ние решихме, че вероятността то да сработи някога е 1000 към 1”.

Но поради големият интерес към артемизинина, френската фармацевтична компания Sanofi се очаква да произвежда от 50 до 60 тона артемизинин всяка година в стремеж да задоволява търсенето на световния пазар.

Източници:

http://naturalsociety.com/artemesinin-iron-causes-98-reduction-breast-cancer/

http://www.bbncommunity.com/amazing-herb-kills-98-cancer-cells-just-16-hours/

Снимка: www.bbncommunity.com

Прочетете още по темата:

Ракът победен за пореден път от съединение в пелина

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

10 thoughts on “Артемизинин & желязо убиват 98% от раковите клетки за 16 часа

  1. Вече го има и в България – казва се ТРИАКТАЛ и е произведено у нас , засега може да се поръча само от уеб сайта на производителя , скоро ще е и в аптеките .
    ето линк:
    http://triactal.com/bg/

  2. Хора, рядко пиша коментари, но за този продукт се налага, защото смятям, че би помогнал на много хора, както помогна на моето семейство. Знам, че сме свикнали всички да ни лъжат, за да ни вземат парите и сме толкова скептични, че понякога подминаваме продукти, които наистина са ефективни. Заставам с името си зад този продук и ако някой желае може да ми пише на лично съобщение за повече информация, нека го направи. Знам какво е да си в безизходно положение и знам какво е да се надяваш на чудо. За нас в къщи, чудото се казва Триактал.

  3. Здравейте, моля за малко информация за продукта, тъй като имам известни притеснения относно евентуални странични реакции. Ще ви бъда много благодарна и признателна ако ми ражкажете как ви е помогнал. Предварително благодаря. e-mail: [email protected]

  4. Не бъркайте Артемизинин с извлек от пелин. В растението концентрацията на артемизинин е много ниска. Има ли някой с положителен отзив от артемизинин за онкозаболяване на практика?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *