Артемизинин & желязо убиват 98% от раковите клетки за 16 часа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вече сме писали за артемизинина, но днешната статия е за откритие, което отива гигантска крачка напред и прави билката непобедима срещу рака на гърдата. Уверете се сами:

artemisinine

Малко позната китайска билка (Artemisia Annua) в комбинация с желязо прави чудеса.

Според изследвания, публикувани в брой на списанието Life Science, артемизининът – съединение производно от растението пелин или по-точно Artemisia Annua, използвано в китайската медицина – убива 98% от раковите клетки при рак на гърдата за по-малко от 16 часа. Билката, използвана сама води до 28% редукция на раковите клетки при рак на гърдата, но в комбинация с желязо, сладкият пелин успява да премахне рака почти изцяло. Освен това, експериментът не наврежда на нормалните клетки при това лечение.

Артемизинина се е използвал в миналото като мощна билка против малария, но днес е доказано, че тя също така бори и рака. Когато на участници в публикуваното изследване давали хранителна добавка с желязо, което често се натрупва в тъканта на гърдите, но най-вече в раковите клетки, артемизининът успял селективно да се цели в „лошите” клетки и да оставя „добрите” клетки на мира.

„Взети заедно, нашите резултати показват, че унищожаването от страна на артемизинина на експресията на транскрипционния фактор E2F1 е посредник в спирането на клетъчния цикъл при рака на гърдата при хората и представлява особено важна транскрипционна пътека, чрез която артемизининът контролира репродуктивния растеж на човешките ракови клетки”.

И още един цитат от друг източник, перифразиращ горния :

“Общо взето, нашите резултати показват, че артемизининът спира транскрипционния фактор ‘E2F1′ и взема участие в унищожаването на клетките при рак на белите дробове, което означава че той предоставя транскрипционна (копираща) пътека, чрез която артемизининът контролира репродуктивния растеж на раковите клетки”, се казва в заключението на изследванията, проведени в лаборатория за изследване на рака в Калифорнийския университет.

Желязото се натрупва в раковите клетки поради специални рецептори, които им помагат да се делят, наречени трансферин рецептори. Нормалните клетки вероятно също имат тези рецептори, но в раковите клетки те са в по-голямо изобилие и по този начин могат да бъдат нацелвани от комбинацията желязо-артемизинин с двойно по-голяма сила на удара.

Правени са вече много експерименти, които доказват, че това производно от сладкия пелин ефикасно премахва заболяванията при наличието на желязо. Екстрактът се използва от хиляди години в Китай за лечение на малария. Маларийният паразит не може да живее в присъствието на артемизинин, защото той е богат на желязо, а лечението действа също толкова добре и при раковите клетки. Биоинженерите Хенри Лай и Нарендра Синг от Вашингтонския университет в Сиатъл, бяха учените, които първи направиха откритието. Това е пореден пример на природна билка, причиняваща апоптоза на ракови клетки.

Макар че екстрактът от сладък пелин е малко труден за набавяне на сносна цена за безброй години, той вече е на път да започне да бъде произвеждан масово от биотехнологични компании. Ще бъде ли резултатът положителен и обещаващ?

„Пълната катастрофа с веригата на доставки на това животоспасяващо лекарство се дължи изключително на летливостта му”, казва Джак Нюмън, главен научен директор на базираната в Калифорния биотехнологична фирма Amyris. „Когато започнахме да обсъждаме изследването”, казва Нюмън, „ние решихме, че вероятността то да сработи някога е 1000 към 1”.

Но поради големият интерес към артемизинина, френската фармацевтична компания Sanofi се очаква да произвежда от 50 до 60 тона артемизинин всяка година в стремеж да задоволява търсенето на световния пазар.

Източници:

http://naturalsociety.com/artemesinin-iron-causes-98-reduction-breast-cancer/

http://www.bbncommunity.com/amazing-herb-kills-98-cancer-cells-just-16-hours/

Снимка: www.bbncommunity.com

Прочетете още по темата:

Ракът победен за пореден път от съединение в пелина

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *