Ракът победен за пореден път от съединение в пелина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

wormwoodНово сензационно откритие за здравето показва, че смесването на кислород под високо налягане с естественото лекарство ‘артемизинин’ може да предостави нов начин за убиване на раковите клетки. Изследователите откриха, че комбинацията би могла да снижи растежа на раковите клетки с 38%. А за хората, болни от рак това представлява голяма доза надежда за здравето им.

Артемизининът е съединение, извличано от пелин и широко се използва за лекуването на малария. В средата на 90те години на двайсти век изследователите започнаха да изпробват действието му върху рака. Ново изследване откри, че средата от чист кислород при налягане, надвишаващо три пъти нормалното налягане на въздуха значително засилва ефективността на артемизинина.

В новото изследване, използването само на артемизинин или само на кислород под високо налягане върху човешки клетки на левкемия снижава растежа на раковите клетки с 15%. А използването им в комбинация допълнително снижава растежа на тези клетки до 38%, което е повече от 50% увеличение на ефективността на артемизинина. Това очевидно представлява много по-голям лечебен ефект като при това той се проявява само след 48 часа. След по-дълги периоди изследователите казват, че резултатите могат да са още по-мащабни.

Счита се, че историята на използването на артемизинина в медицината започва още преди хиляди години в древен Китай. Съвременното му използване е в лечението на малария в Азия и Африка. Но през последните няколко десетилетия учените откриха, че артемизининът си взаимодейства с желязото в клетките и формира свободен радикал. Тази силно реактивна частица може да унищожи клетката. Това обикновено е нещо лошо за нас, но когато клетките са ракови, резултатът очевидно е доста положителен.

Бързо делящите се ракови клетки също се нуждаят от желязо, за да обазуват ново ДНК. Изследователите считат, че те също така представляват мишена за артемизинина. Това естествено лекарство е евтино и представлява потенциално доста обещаващ лек срещу рака. Според изследователите артемизининът е 100 пъти по-прецизен като лечение от химеотерапията, която в основни линии се изразява в ‘бомбардирането’ на една цяла част от тялото с надеждата да убие раковите клетки в нея.

Идеята да се използва кислород е свързана с това, че високите нива ще засилят действието на артемизинина, защото кислородът спомага за формирането на свободни радикали. През 2010 година един изследовател постави петри съд с човешки ракови кллетки в камера с кислород под високо налягане за два дни. Това доведе до нови резултати, които биха могли да доведат до нови виждания за това как хипербарните камери могат да направят лечението на рака по-ефективно.

д-р Виктор Марконе

Още за лечението на рака с кислород очаквайте наскоро.

Източник: Healthier Talk, The Newest Cancer Fighter Revealed, 15 April 2011

Снимка: bigteaparty.com

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Ракът победен за пореден път от съединение в пелина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *