3 неочаквани чудодейни лека за ставни болки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

??????????

Според Центъра за контрол на заболяванията (на САЩ) към 2030 година се очаква 25% от населението на страната да бъде диагнозирано с артрит. Това са 67 милиона възрастни (пак в САЩ) в сравнение с 52-та милиона диагнозирани през 2012 година. Също към 2030 година се очаква 37% от диагнозираните да имат обяснени с артрита ограничения в дейността.

Макар че ранното диагнозиране може да помогне на някои хора да имат по-добро качество на живот, болката и сковаността при артрит въздействат отрицателно на повечето от страдащите от артрит. Всъщност, изследване, публикувано през 2011 година в списанието Arthritis Care & Research откри, че стойностите за физическо и психическо здраве са неизменно два до три пъти по-ниски при пациенти с артрит, отколкото при хората, нестрадащи от това заболяване.

Важна статия за ставните болки: Недостигът на този витамин често е причина за агонизращи болки в гърба и ставите

Някои важни заключения от изследването:

  • 1 от 4-ма възрастни с артрит оценяват здравето си като „сносно” или „лошо”.
  • Хората с артрит съобщават, че се чувстват физически зле средно поне 7 дни на месец.
  • Хората с артрит също така съобщават, че се чувстват депресирани средно поне 5 дни на месец.
  • Много казват, че лошото здраве им пречи да участват в ежедневните дейности, дори да ходят на работа.

3 чудодейни за здравето на ставите вещества

Ако дотук сте съгласни с всичко казано по-горе, то тогава вие или някой ваш близък страда от ставни болки, свързани с артрит и търси естествени начини за облекчаване на болката и сковаността. Това е чудесно. Защото някои фармацевтични лекарства имат своите ужасни странични ефекти, така че винаги е най-добре да възприемем естествен подход към здравето и лечението си.

Имайки всичко това предвид, ето три чудодейни съставки за здравето на ставите:

Бор

Изследвания показаха, че химическият елемент бор предоставя безопасно и ефикасно лечение като облекчава някои форми на артритни болки с 95% или повече. Освен ролята му в облекчаването на артрита, химическият елемент бор играе много важна роля за интегрирането на калция в костите и хрущялите, което е жизнено важно с напредването на възрастта дори и за хората, които никога не се разболяват от артрит. Отслабването на костите, което е в резултат на това, че костите стават все по-порести, е един от най-сериозните аспекти на стареенето. Борът може да ви предпази от тази последица на стареенето.

Още за този минерал: Най-важният минерал, който вероятно ви липсва 

Колаген

Когато мислите за колагена, вие мислите за „нещото”, което прави кожата ви да изглежда стегната и млада, а не стара и провиснала, нали? Макар че колагенът наистина играе важна роля в подновяването на кожните клетки, той играе също толкова важна роля и за развитието и поддържането на костите и ставите.

Колагенът може да възвърне еластичността на ставите и да спомогне облекчаването на симптомите на артрита като снижава възпалението. Изследвания показват ползите от приема на колаген като хранителна добавка за ставните болките и сковаността на ставите.

През 2002 година, изследователи в Медицинския център на Университета Крейтън откриха, че като цяло болката и сковаността на ставите се снижават когато жените взимали хранителни добавки с колаген. През 2009 година, изследователи от изследователския център InterHealth Research Center откриха, че пиенето на колаген като хранителна добавка е по-ефикасно от пиенето на глюкозамин и кондроитин за артритната болка.

Още за колагена: Как да повишим колагена в тялото си и да обичаме кожата си

Селен

Изследователите в центъра Chapel Hill Thurston Arthritis Center на Университета на Северна Каролина изследват остеоартрита от 15 години, особено ефектите на болестта върху коленете. Едно от нещата, които те откриха е особено важната роля, която играе селенът за здравето на костите.

Те откриха, че при всяка допълнителна една десета част на милион селен в телата на участниците в изследването имало 15-20% снижаване в риска им от остеоартрит на коляното. Хората, които имали по-малко селен от нормалното в организма си имали по-висок риск от развиване на остеоартрит в едното или и в двете колена. В основни линии, сериозността на артрита при тях била пряко свързана с това колко ниски били нивата им на селен.

Още за селена: Селенът спасява здравето ви, пет начина

„Много сме развълнувани относно тези заключения, защото никой никога не беше измервал селена в тялото по този начин във връзка а остеоартрит”, казва ръководителят на изследването д-р Джоун Джордан от УСК. „Резултатите ни показват, че може да сме способни да предпазваме от или да забавяме развитието на остеоартрита в коленете и вероятно в други стави при някои хора, ако те си набавят достатъчно селен. Това е важно, защото болестта, която прави ходенето болезнено е водещата причина за ограничаване на активността сред възрастните в развитите страни”.

Джордан и екипът й откриха пряка връзка между недостига на селен и остеоартрита, това е съвсем ясно. Онова, което не е толкова ясно е защо при американците недостигът на това жизнено важно хранително вещество става все по-голям.

За да открием отговора, ние трябва само да погледнем вредния начин на хранене на повечето американци и да осъзнаем факта, че много плодове и зеленчуци се отглеждат в почва, обедняла откъм селен и други важни хранителни вещества. Това може би ще обясни защо диагнозите на остеоартрит се увеличават в страната.

Сега вече знаете за три много важни естествени съставки, които трябва да включвате в храната си или да пиете като хранителни добавки, ако искате да се предпазвате от ставни болки и скованост и да се наслаждавате на живота максимално.

Определено ще искате да прочетете и следните статии, за още три хранителни вещества, справящи се с възпалението и артрита Във втората част дава още 3 лековити билки – босвелия, куркума и джинджифил:

Древна билка разгръща мощните си способности

99 причини защо куркумата е най-полезната подправка въобще изобщо

Компрес от този корен облекчава артритните болки

 

Източник:

http://primalsourcenews.com/3-miracle-ingredients-for-joint-health/

Снимка: www.saudagarkurma.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *