Митът за антидепресантите и как да се справяме с депресията

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

antidepressants-herbs

Антидепресантите … сякаш са манна небесна за милиони хора. Но те наистина ли вършат работа или става дума за плацебо ефект? Нови доказателства клонят към факта, че всъщност те нямат изобщо никакво действие!

Едно е сигурно… търговията с тези лекарства е огромна. Около 10 процента от американците днес пият антидепресанти по рецепта. И има много критика по отношение на лекарите и на лекотата и бързината, с която те ни натикват антидепресанти за подобряване на настроението.

Реално лечение на проблема или нагласа – плацебо или лекарство

Дори експертите поставят под съмнение дали изследванията, които уж показват, че антидепресантите помагат на настроението всъщност демонстрират резултати, на които може да се разчита. Изследванията обикновено показват, че когато хората пият захарно хапче, което смятат за лекарство (така нареченото плацебо), това помага на депресията им също толкова, колкото и истинско лекарство.

Прочетете още по темата: Пет естествени алтернативи на антидепресантите и Чудодейната билка родеола удължава живота

А изследователи от Училището по медицина Файнбърг на Северозападния университет днес казват, че цялата идея зад тези лекарства е неясна и вероятно лъжлива.

Ето трудността: Създаването на повечето продавани на пазара антидепресанти се основава на теорията, че депресията се причинява от дисбаланс на химически вещества. На това, че невротрансмитерите в мозъка някак не работят както трябва.

Но в лабораторни тестове, Ива Редей от Северозападния университет откри, че антидепресантите може и да лекуват стреса, но те не лекуват депресия. И когато антидепресантите повишат нивото на невротрансмитерите ви, те лекуват резултат от депресия – не причината, поради която сте депресирани.

„Лекарствата от край време са насочени към последицата, не към причината”, казва Редей. „Ето защо им отнема толкова дълго, за да подействат, както и защо не са ефикасни за толкова много хора”.

Лекувайте причината, не последиците

Именно затова много изследователи казват, че човек трябва да е физически активен като една от основните защити срещу емоционални затруднения.

Ако искате да достигнете до някои от основните причини на депресията, на помощ може да дойде използването на психотерапия за обсъждане на проблемните емоции.

Прочетете още по темата: Умерени(!) физически упражнения борят депресията

Преди това, обаче, трябва да позволите на тялото си да откликва по-добре на тъмната страна на депресията. Д-р Майкъл Кътлър препоръчва:

 

  • Упражнения и йога. Упражненията могат да направят чудеса за справяне със симптомите на депресията. „Те са основна част от ежедневието ми и ме поддържат емоционално балансиран и весел”. Но не се уповавайте само на моята дума. Изследване, проведено от Катедрата по психиатрия в Югозападния медицински център на Университета на Тексас, Далас, показва как упражненията могат да извадят хората от дълбока депресия.
  • Пиене на екстракт от жълт кантарион по 300 мг три пъти на ден.
  • Пиене на тилчец за подобряване действието на жълтия кантарион.
  • Хранителни добавки с L-триптофан – от 1500 мг до 3000 мг по два пъти на ден между храненията.
  • Пиене на 5-HTP (хидроксил триптофан): 100-250 мг по два пъти дневно.
  • Пиене на SAMe (S-аденозил метионин): 400 до 800 мг по два пъти дневно, като се започне с ниска доза.

Карл Лоу

Източник:

http://easyhealthoptions.com/antidepressants-work-doesnt/

Снимка: www.webmd.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *