Пет естествени алтернативи на антидепресантите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sjwort1

Лекарите изписват по около 200 милиона рецепти всяка година. Това са най-изписваните с рецепта лекарства в САЩ.

Но седемдесет и пет процента от хората, които ги взимат продължават да страдат от поне пет различни симптома на депресия. Мислите за самоубийство са един от тях. Не благодаря.

Можете да се борите с депресията с естествени средства и да получите по-добри резултати. Ето пет естествени хранителни добавки, които да подобрят настроението ви.

1. Жълт кантарион: Древните гърци са първите, които използват билката като лекарство. Това става преди повече от 2000 години. И те наистина правят откритие. Жълтият кантарион е също толкова ефикасен, колкото са някои от селективните инхибитори за обратното захващане (реасорбцията) на серотонина или SSRI. Около 70 процента от хората, които пият жълт кантарион изпитват облекчение на симптомите си на депресия.

2. Фолиева киселина: Също позната като витамин B9, фолиевата киселина се съдържа в храни като говежди черен дроб, броколи, аспержи и авокадо. Проблемът е, че може би не получавате достатъчно фолиева киселина само от храната, която ядете.

Хората с депресия имат по-ниски нива на фолиева киселина в кръвта. Вземането на хранителна добавка покачва тези нива, особено при жените. Недостатъчните количества е също така по-вероятно да направят антидепресантите, които взимате, по-малко ефикасни. 

3. 5-хидрокситриптофан (5-HTP): Може би това вещество ви е известно като чудесен начин за облекчаване на главоболието. То ви помага да произвеждате повече серотонин и ендорфини. Именно това е нещото, което прави 5-HTP толкова ефикасен в битката с депресията.

Антидепресантите в семейството на лекарствата Prozac не действат много по-добре от 5-HTP. И разбира се, 5-HTP не причинява страничните ефекти на тези лекарства.

4. Пробиотици: Пробиотичните бактерии в тялото ви не само убиват нахлуващите вредни организми. Стомашните бактерии произвеждат 95 от серотонина в тялото ви. Затова наричат стомаха „втори мозък”.

Някои изследователи отиват още по-далече и дори наричат някои от тези бактерии „психобиотици”. Те произвеждат серотонин. Пробиотиците също така снижават количеството възпалителни цитокини в кръвта. Това са токсини, които преминават през кръвно-мозъчната бариера и влошават депресията.

5. S-Аденозилметионин (SAMe): може и да не сте чували за това производно на аминокиселина вещество. Но то се съдържа във всяка клетка на тялото ви. Италиански учени изследователи го откриха през петдесетте години на миналия век. Ако то е недостатъчни количества в тялото, това може внезапно да изкриви функцията на невротрансмитерите.

Когато се използва за лечение на депресия, SAMe е също толкова ефикасен, колкото са антидепресантите с рецепта. Ключовата разлика е, че хората, които го пият го понасят много по-добре. То има по-малко странични ефекти. Ако имате недостиг на фолиева киселина, най-вероятно имате и недостиг на SAMe.

Понякога е необходимо малко повече от положително отношение към света, за да се измъкнете от депресията. Но антидепресантите не трябва да са първата ви крачка. Те са твърде рискови. Вместо това, опитайте тези пет натурални решения, за да се преборите с депресията.

Източник: Institute for Natural Healing, Health Watch, Five Natural Alternatives to Antidepressants, 21 February 2014

http://institutefornaturalhealing.com/2014/02/five-natural-alternatives-to-antidepressants/

Снимка: blogs.discovermagazine.com 

Прочетете още по темата: Серотонин срещу болка: всичко отново е в мярката

Хомеопатия и депресия

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *