Чудодейната билка родиола удължава живота!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Rhodiola

Знаете ли… 

… че билковият екстракт от родиола не само подобрява физическата и умствена работоспособност и облекчава стреса и умората, но увеличава и продължителността на живота с 24%?
Билковият екстракт от родиола, също познат като арктически или златен корен, идва от арктическите области на Европа и Азия и от векове се използва като традиционно лекарство против умора… депресия… лоша концентрация и памет… и като тонизираща напитка за подсилване на физическата и умствена работоспособност и стимулира нервната система.
А сега дори още по-добра новина: Резултатите от последните изследвания показват, че родиолата е също така в състояние да удължава продължителността на живота.

    Свалете стреса с родиола

Научните изследвания потвърждават, че родиолата облекчава стреса, умората и леката до умерена депресия и е най-вероятно ефикасна в справянето с общото тревожно разстройство.
През 2008 г. Калифорнийския университет в Лос Анжелис проведе изпитание с хора на които дават родиола в продължение на десет седмици; изследването показа значително подобрение на симптомите на безспокойство на пациентите. Изследване от 2007 година, публикувано в списанието Nordic Journal of Psychiatrys от своя страна показа, че хората с лека до умерена депресия, които взимат родиола проявяват по-малко симптоми от пациентите, които взимат плацебо.
Множество изследвания показват, че родиолата действа по-бързо от конвенционалните антидепресанти, често пъти в рамките на по-малко от седмица!

     Родиолата ви кара да се чувствате във върхова форма ‘като рок звезда’

Изследванията показват, че родиолата значително подобрява умствената и физическа работоспособност.
Преглед от 2002 година на мащабни изследвания с хора и животни, публикуван в HerbalGram (списанието на Американския ботанически съвет – American Botanical Council) показва, че радиолата помага за предотвратяването на умората, стреса и разрушителните последици от лишаването от кислород.  Доказателствата показват също, че антиоксидантните свойства на родиолата служат да подсилят функцията на имунната система и укрепват издържливостта.
Преглед от 2011 година на 11 плацебо контролирани изследвания с хора показва, че родиолата подобрява физическата издържливост, умствената работоспособност и психичното здраве.

    Родиола удължава живота?

Най-последното и вълнуващо изследване на родиолата накара научната общност да зашуми. Това изследване беше проведено от изследователи на Калифорнийския университет Ървин, които успяха да удължат живота на мухите винарки с около 24% използвайки екстракт от родиола.
„Това показва, че родиолата може да действа дори при хора, които вече са дълголетни и здрави. Това е съвсем различно от ресвератрола, който изглежда действа само при прекаляващи с храната или болни хора”, обяснява Махтаб Джадари, асистент по фармацевтични науки.
Освен за удължаване продължителността на живота на множество щамове, както мъжки, така и женски мушици винарки, родиолата също така предотвратява отслабването на физическата работоспособност при стареещите мушици и удължава живота на по-възрастнте мушици.

Изследователите от Калифорнийския университет Ървин в момента изследват потенциала на растението да помага на стволовите клетки да растат, да лекуват болестта на Алцхаймер и да убиват раковите клетки.

     Предварителните изследвания потвърждават, че родиолата може да има противоракови свойства. Лабораторните изследвания показват, че салидрозидът (активно съединение в родиолата) може да защитава нервите и предпазва от рак. Той може също да предпазва здравето на сърцето при пациетни с рак на гърдата лекувани с химиотерапевтичното лекарство епирубицин. 

Даника Колинс

Източник: Underground Health Reporter, Rhodiola Miracle Herb

Снимка: mr-ginseng.com 

Още за чудото, наречено родиола очаквайте наскоро.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “Чудодейната билка родиола удължава живота!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *