Умиращ от рак се излекува с канабис

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cannabis

(NaturalNews) Стан и Барб Ратнър вече са били поваляни от рак по-рано през живота си. Барб е преодоляла два пъти рак на гърдата с ортодоксални лечения и със собствената си версия на визуализация. А Стан успява да се отърве от неходжкинов лимфом след шест месечно лечение. Но сега (2011 г.) те са по-възрастни и изглежда това е краят за Стан.

Стан Ратнър, пенсиониран зъболекар и собственик на складове, е диагнозиран с метастазирал в мозъка рак на белите дробове. Диагнозата го изненадва.

Той мисли, че е пипнал грип заради хроничната си кашлица. Той наближава 80те и понасянето на ортодоксалните лечения за рак сега ще е по-трудно от преди.

Този път радиацията и химиотерапията напълно го изтощават. Той вече едва пише, а краткосрочната му памет съвсем я няма. Той е отслабнал неимоверно много, има атрофия на мускулите, безсъние и липса на енергия, причинени от  страничните ефекти на ортодоксалното лечение на рака в съчетание с кахексията (изтощение) присъща за рака.

След поредица от неуспешни лечения, състоянието му се влошава в пневмония от възпалението от лъчевата терапия и той е хоспитализиран и поставен на постоянно командно дишане. Казват му, че е време да отиде в хоспис.

Обикновено хосписите са предназначени за хора, които се очаква че имат шест месеца или по-малко живот. Но лекарите на Стан му казват че ще почине след две седмици.

Изненадващ ход предложен от дъщерята и зета на Стан

И Барб и Стан са използвали алтернативни техники в ограничена степен като допълнение към ортодоксалните си лечения. Но онова което дъщерята на Стан, Корин, предлага след проучване на съпруга й Джон е канабис.


За щастие семейство Ратнер живеят в северна Калифорния, първият щат, който узакони марихуаната за лечебни цели.

Разбира се, тази марихуана не е за пушене. Именно в Калифорния много изследвания извличат другите канабиноиди от растението канабис с лечебна цел за разлика от съединението THC (тетрахидроканабинол), психотропния елемент в марихуаната, който води до надрусване.

Селскостопански изследвания на конопа създават разнообразни сортове, предлагащи различен състав от канабиноиди, както и различни начини за извличане на ползите от растението.

Човешко тяло е изпълнено с рецептори, известни като ендоканабиноидна система, които очакват канабиноидите на канабиса, включително и THC, да проникнат и да излекуват всичко, което се нуждае да бъде излекувано и приведено в хармония.

Разбира се, това беше в голяма степен неизвестно, преди вратите за медицинската марихуана да се отворят в някои щати и изследванията отидоха по-далеч от фазата на ‘надрусването’. Жалко че маслото от коноп или канабис на Рик Симсън бе пренебрегнато от раковата индустрия преди няколко години.

Джон и Корин откриват капсули канабис с кокосово масло, които Стан може лесно да взима. Скоро след като започва да ги пие той вече спи и яде само след няколко дни и вече не се нуждае от обдишване.

Той започва да се чувства по-енергичен и обнадежден. После започва да се движи с помощно приспособление. Промяната в състоянието му е невероятно бърза.

През януари 2013 в резултатите от ядрено магнитния резонанс на Стан четем: „Няма данни за рецидивираща болест”. Ракът в белите дробове и мозъка е изчезнал напълно. Стан все още взима по-малки количества капсули с канабис за профилактика.

Вижте историята на Стан, разказана (на английски) от семейството му : (http://www.youtube.com).

Пол Фаса

Източник: Pushing 80 and given two weeks to live, dying patient cures by cannabis, 20 November 2013; http://www.naturalnews.com/042978_cannabis_cancer_cure_terminal_patient.html

Снимка: www.canstockphoto.com

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

3 thoughts on “Умиращ от рак се излекува с канабис

  1. Естествено, че не се продават. Растението канабис и една от набедените му психоактивни съставки THC е в Списък 1 – в-ва без приложение в хуманитарната и ветеринарната медицина, наравно с хероина.
    Опитват се да прокарат патентования Сативекс – лекарство чист екстракт от коноп, което обаче съдържа само една от десетките (а може би дори стотици?) съставки, които предизвикват апоптоза в раковите клетки. Съответно този патентован екстракт не може да се сравнява с естествено приготвения екстракт от цялото растение, съдържащ THC, CBD, CBN, THCV и още стотици други. Интересно е да се разбере, кой сорт притежава най-много от ефективните срещу рак съставки, но вероятно се досещате, че никой бизнес няма интерес да изследва растение, което си расте свободно без патент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *