Много ефикасен балсам срещу болки в ставите, мускулите и гръбначния стълб

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Повечето хора са изпитвали болки в ставите, било то в коленете, раменете, лактите и т.н. Болките в мускулите, гърба и кръста също не са рядкост.

amazing-homemade-remedy-against-painful-joints-knees-elbows-shoulders

Смята се, че ставните болки обикновено се появяват като страничен ефект от стареенето, но какво да кажем, ако те се появят на по-ранна възраст, например, на 25-30 години? Можем само да кажем, че за болката няма възраст. Тялото сигнализира чрез нея за различни здравословни проблеми като травма, претоварване, фрактура, артрит, ревматизъм, киселинност на тялото, водеща до възпаление, списъкът е дълъг… да не говорим, че понякога болката може да се появи дори докато си почиваме.

Днес ви представяме невероятно ефикасна стара руска рецепта за лесно решаване на тези проблеми с помощта на няколко лечебни съставки, които вероятно имате в дома си и в момента.

Рецепта за домашно приготвен балсам за болезнени стави, мускули, гръбначен стълб

Ето как да приготвите спасяващия ви от болките балсам:

Съставки

  • Мед
  • Горчица (пикантно-лютива по възможност)
  • Морска сол
  • Сода за хляб

Смесете по една супена лъжица от всяка от съставките и разбъркайте добре докато получите хомогенна смес.

Сложете балсама в стъклено бурканче и приберете в хладилника.

mustard-honey-balm

Начин на употреба

Нанасете от мазилото върху болезненото място, покрийте с найлонова торбичка и след това увивийте с вълнен шал. Дръжте шала около 1.5-2 часа.

Можете да слагате компреса преди лягане, така че след като след 1.5-2 часа махнете шала, мехлемът да продължи да действа през цялата нощ. На сутринта отмийте балсама от засегнатото място с топла вода.

За най-добри резултати направете компреса в 4-5 последователни дни. Подобрението обаче ще почувствате още след първия път. След това повтаряйте при нужда. Горната смес ще ви стигне за няколко дни. Дръжте я в хладилника.

Няма да повярвате колко лековита е горчицата. Тази вкусна подправка се прави от семената на растението синап.

Още за синапа: Синапените семена и безбройните им ползи за здравето

Освен че се използва като лек за болезнени стави, горчицата може да се използва и за други цели, например, при изгаряне, нанесете дебел слой горчица и болката ще изчезне. Ако имате главоболие, втрийте мъничко горчица в челото и слепоочията си.

Ако настинете и гърлото започне да ви драска, глътнете една чаена лъжица от тази подправка.

Още за тази невероятно полезна подправка: Горчицата, синапеното семе, история и 7 изненадващи употреби

И за безкрайно полезните листа на растението: Синапените листа – благословия за здравето

 

Източници:

http://foodsandhealthylife.com/balm-for-pain-in-the-joints-muscles-and-spine/

http://www.healthandhealthyliving.com/homemade-cream-for-treating-joint-pain-highly-effective/

Снимки:   Bioathens; Healthy Viral 24 Magazine

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *