Компрес от този корен облекчава артритните болки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

     Джинджифилът най-вероятно е най-старата подправка. Той се използва както в готварските, така и в лечебните рецепти от хилядолетия.

ginger

     Джинджифилът спомага за почистването на дебелото черво, намалява спазмите  и подобрява циркулацията. Той е добър антиоксидант, като в същото време действа антимикробно. Джинджифилът облекчава възпалението. А това означава, че както току-що доказаха изследователи от Нова Зеландия, той може да се използва като ефикасно лекарство за артритни болки – дори и когато се използва под формата на компрес.

Тази здравна новина не е никаква изненада. В крайна сметка, изследователите определиха, че уникалните хранителни вещества в джинджифила спират производството на две вещества: простагландините и левкотриените. Както простагландините, така и левкотриените играят важна роля при болка и възпаление.
В новозеландското изследване учените изследват ефектите на компреса от джинджифил върху 10 възрастни пациенти. Всеки участник страдал от остеоартрит поне от година. Участниците си водят дневници и правят графики, описващи симптимите. Проследяващи интервюта и телефонни разговори се водят по време на цялото изследване.

Изследователите открояват седем теми от данните, които събират. Участниците в изследването съобщават, че джинджифилът спомага за постигането на:

–          подобно на медитация спокойствие и релаксация;

–          постоянна, проникваща топлина в цялото тяло;

–          положителна промяна в светогледа;

–          повишена енергия и интерес към света;

–          дълбоко успокоение, което прераства в постепенно изместване на болката и повишен интерес към другите;

–          повишена гъвкавост на тялото;

–          и по-конфортна, еластична мобилност на ставите.

Това е страхотен списък от ползи за здравето – и то без нежеланите странични ефекти на лекарствата по рецепта!

Излседователският екип заключи, че медицинските сестри би следвало да смятат терапията с компрес от джинджифил за част от холистичното лечение на хората със симптоми на остеоартрит.

от д-р Виктор Марконе

Източник: Doctors Health Press, A Compress from this Root Could Ease Arthritis Pain, May 2011

Снимка: article.wn.com

Прочетете още за джинджифила: Преборете алергията с джинджифил

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *