Хомеопатични лекарства за отслабване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

calcarea carbonica

Хомеопатичните лекарства могат да бъдат полезни за стимулиране на отслабването при някои хора. Хомеопатичните лекарства са разредени филтрати от дадена субстанция, която, когато се дава в пълната си сила, причинява симптими, подобни на симтомите, проявени при заболявания, открити при хора с наднормено тегло, като например дисфункция на щитовидната жлеза. Като се стимулира естествената реакция на човека към възпаление или към друг стимул, хомеопатичното лекарство позволява на тялото само да се лекува.

Възможно е лекуването на наднорменото тегло с хомеопатия да не излекува заболяването напълно. Консултирайте се с хомеопат за пълен лечебен план за сваляне на килограмите.

FUCUS VESICELOSUS

Лекарството Fucus vesicelosus, или кафявите морски водорасли, може да помогне в лечението на заболявания на щитовидната жлеза и да подсили отслабването, според списанието „Материя медика на хомеопатичните лекарства”. Водораслото фукус в естествената си форма е богато на йод. В хомеопатичен разтвор, съдържанието на йод е незначително; обаче, зареденото лекарство има способността да стимулира щитовидната жлеза да произвежда и стимулира повече щитовидни хормони. То въздейства върху щитовидната жлеза и засилва метаболизма, позволявайки отслабването.

Освен това, хомеопатичното лекарство може да подтисне щитовидната жлеза да не произвежда свръхколичества хормони, ако се прилага в по-силни разтвори и в достатъчно голяма доза. Кафявите водорасли фукус не трябва никога да се вземат по собствено предписание и за най-добри резултати трябва да се приемат под наблюдението на хомеопат.

IODUM

Iodum е друго хомеопатично лекарство, което може да е полезно за контролирането на теглото при някои хора със заболявания на щитовидната жлеза; и по-конкретно, при хипертироидизъм. Като разтвор на йода, лекарството може да е полезно в лечението на проблеми, предизвикани от свръхактивна щитовидна жлеза, включително повишен апетит, водещ до затлъстяване. В някои случаи хомеопатичното лекарство Iodum би могло да спомогне за регулирането на щитовидната жлеза. Лекарството е насочено към хора, които са много нервни, паникьосани и избухливи. Това лекарство също трябва да се използва единствено под надзора на хомеопат.

 ANTIMONIUM CRUDUM

Лекарството Antimonium crudum може да помогне за подобряването на метаболизма, храносмилането и отделянето, според сайта Holistic Online. Това лекарство се назначава за симптоми, произтичащи от мудно храносмилане и асимилиране на храната, подобно на това при много пациенти, страдащи от по-бавен метаболизъм. Хората, които се нуждаят от Antimonium crudum могат да страдат от пристъпи на лошо храносмилане с подуване, уригване и газове, придружени с бял, силно обложен език. Хомеопат трябва да бъде консултиран за правилното дозиране и за указания за лечението.

 CALCAREA CARBONICA

Лекарството Calcarea carbonica може да помогне на хората, които преяждат за да се успокоят и да си отпуснат нервите. Човек с наднормено тегло може да изпитва проблеми, свързани с лошо асимилиране на храната и с бавен процес на храносмилане, както и с дисбаланс на стомашните киселини, водещ до хиперхлорхидрия. Симптомите са лошо храносмилане, киселинен рефлукс, метеоризъм и подуване. Освен това пациентът може да има проблеми с щитовидната жлеза, включително гуша, което може да спомага за преяждането. Водещ индикатор за нуждата от това лекарство е силното желание за ядене на яйца, приготвени по всякакви начини. Консултирайте се с хомеопат за правилната сила и доза за отслабване.

 KALI CARBONICUM

Лекарството Kali Carbonicum може да помогне на хората с наднормено тегло, на които през цялото време им е студено и които страдат от хронични болки в гърба. Това е още едно хомеопатично лекарство, което може да действа добре за хората с муден метаболизъм. Човек може да изпитва хроничен запек, лошо храносмилане, уригвания и лош вкус в устата, пише хомеопатът Роджър Морисън в „Desktop Guide”. Пиенето на ледено студени напитки влошава състоянието на човек и може да предизвика гадене и повръщане. Човек може да страда от хронични инфекции като бронхит или синузит, които са водещи индикации за нуждата от това лекарство. Хомеопат ще може да определи от кое лекарство се нуждае човек за най-добри резултати за отслабване.

Жан Бардо

Източник: Livestrong.com, Homeopathic Remedies for Weight Loss, 8 September 2010

Снимка: www.quickiwiki.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако решите да използвате хомеопатични лекарства, непременно първо се посъветвайте с лицензиран хомеопат. След обстоен разговор с вас тези специалисти назначават най-доброто за вашия случай.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *