Ракът намери своя криптонит в… лайката

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chamomile

И съвсем в духа на днешния ден, представяме ви:

Удоволствието от чаша горещ чай в края на дълъг и напрегнат ден е уникално преживяване – а ако чаят е от лайка, вие не просто поглъщате отпускаща течност.

Вие се сдобивате с мощен съюзник в битката с рака.

Раковите клетки имат нещо, което се смята за суперсила, поне на клетъчно ниво: Те просто не умират като другите клетки. Те живеят много по-дълго, позволявайки на туморите да растат и на раковите образувания да се разпространяват.

Е, време е тази суперсила да срещне своя криптонит – естествена субстанция, наречена апигенин, съдържаща се в изобилие в лайката. В поредица експерименти с клетки от рак на гърдата апигенинът успя да отстрани дефекта, който дава на раковите клетки тяхното супер дълголетие.

След като бъдат ‘коригирани’, клетките умират като нормалните клетки според изследването, публикувано в Бюлетина на Националната академия на науките

Изложени на влиянията на реалния свят, раковите клетки, които живеят и умират като нормалните клетки, лесно биват победени. А в някои случаи те може да нямат шанса изобщо да формират тумор – поради което това откритие може да прокара пътя към естествено лечение, което да действа наред със сегашните терапии или дори самостоятелно да се бори със заболяването. 

И понеже до 80 процента от всички видове рак оцеляват и растат благодарение на тази същата ‘суперсила’, почти сигурно е, че ползите няма да бъдат ограничени до клетките на рака на гърдата, използвани в това ново изследване. 

Ще продължавам да ви информирам за развоя на изследването. Междувременно, може да си набавите всички ползи като просто пиете чай от лайка всеки ден.

Както пиша в книгата си The Natural Physician’s Healing Therapies, има две форми на лайка, използвани за лечебна цел, немска и римска. Предопочитам немската, защото е по-малко вероятно тя да бъде замърсена с пестициди и други химикали. 

Намирам че тя действа най-добре когато е прясно откъсната, но можете да намерите лайка и на капсули, тинктури, кремове за кожа и други. И освен че предпазва от рак, лайката се бори също с инфекциите, стреса, язвите и стомашни проблеми като дразнимите черва, крампите и метеоризма. 

Но ако вие търсите чисто и просто източник на борещото се с рака съединение апигенин, а лайката не е любимият ви чай, можете да го откриете също и в целината и магданоза.

Следващия път ще пиша за друг чай, зеления. Така че, очквайте статията!

Д-р Марк Стенглър

Източник: House Calls, Chamomile compound fights cancer, 21 June 2013

Снимка: basiceating.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

6 thoughts on “Ракът намери своя криптонит в… лайката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *