Истинските причини и лек за пациентите с диабет

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

diabetes-2-1

Представяме ви оригинален поглед и подход към болестта:

„Повечето хора свързват диабета с прекомерен прием на захар или с нездравословен начин на живот и мислят, че да си болен от диабет означава непрекъснато да си биеш инсулин. Всъщност, много не осъзнават, че в действителност съществуват различни видове диабет, които въздействат на хората по различни начини.

Макар че в някои от предубежденията около това заболяване има частица истина, съществуват повече факти, които оборват тези презумпции, отколкото ги подкрепят. При положение, че толкова много хора са засегнати от диабет, важно е да знаем как да отделяме истината от измислицата, особено днес”. – д-р Джей Шубрук

Според Уикипедия,

Инсулин (от латинската дума insula означаваща остров) е пептиден хормон, произвеждан от бета-клетките в панкреаса, както и от тялото на Брокън – ендокринен орган в някои костни риби. Той регулира метаболизма на въглехидратите и мазнините като стимулира усвояването на глюкозата от кръвта в скелетните мускули и мастните тъкани и като причинява по-скоро складирането на мазнините, а не използването им за енергия. Инсулинът също така спира производството на глюкоза от черния дроб.

Сега си представете какво може да се случи, ако панкреаса – произвеждащият инсулин орган е инфектиран с червеи или с каквито и да било агресивни паразити?

Правете редовно безкръвна операция на тялото си без скалпел – срещу всички заболявания!

Това наистина може да препятства нормалното производство на инсулин, нали?

Когато производството на инсулин е нарушено, правилния метаболизъм на въглехидратите и мазнините и усвояването на глюкозата за производство на енергия са отслабени. Впоследствие, когато енергията е снижена, другите органи няма да функционират както трябва и самата имунна система е отслабена, поддавайки се на още инфекции.

Между другото, когато нещо в тялото не е наред, цялата система на кръвообръщението реагира съобразно с това като повишава кръвното налягане с цел доставяне на така необходимите кислород и хранителни вещества, за да лекува засегнатото място, докато в същото време интерферонът, протичащ с кръвта унищожава инфекцията. Високото кръвно налягане, следователно е просто последица, а не заболяване само по себе.

Тези прости факти доказват, че дори и при само един засегнат орган, цялото тяло може да страда сериозно, което би следвало да ни накара да се зачудим защо тялото не се лекува като едно цяло от конвенционалната медицина?

Две храни помагат на панкреаса да побеждава диабета

Задаваме този прост въпрос защото същите тези червеи, които завземат панкреаса могат лесно да преминат в други органи в близост, например, в черния дроб, белите дробове, тънките черва. Очевидно между тези органи не са поставени табели с надпис „не влизай” или „движение само в една посока”.

Важно е също да разберем, че повечето, ако не и всички, паразити предпочитат силно киселинна среда, така че когато панкреасът вече не е способен да произвежда бикарбонати, освен инсулин, мястото става по-киселинно и паразитите ще го харесват дори още повече.

Най-добрият начин за контролиране на кръвната захар изисква всичко на всичко едно яйце

Редовните инсулинови инжекции наистина ли ще решат проблема?

Очевидно, инсулиновите инжекции не елиминират симбиотичната връзка между паразитите и киселинността вътре в панкреаса. Най-лесният и по-логичен начин за справяне със ситуацията е да се използват средства против киселини в стомаха.

Между другото, най-доброто средство без рецепта е содата бикарбонат, макар че някои алтернативни лекари предпочитат магнезиев бикарбонат, ето защо:

„Повечето традиционни лекари просто не могат да се насилят да приемат най-основната реалност за диабета. В есето си 5 мита и недоразумения за диабета – разбити д-р Шубрук дори не се доближава до обсъждането на основните положения за диабета, който по-често е причинен от киселинни състояния (недостици на бикарбонати—спомняте си, че една от основните функции на панкреаса е да създава бикарбонати). Освен това, разбира се магнезият е силно свързан с инсулина, неговите производство, форма и рецептивност на клетъчната стена.

Панкреасът е увреден, както са и всички органи, ако тялото стане твърде киселинно. Панкреасът е особено чувствителен към киселинни състояния. Без достатъчно бикарбонати, панкреасът бива бавно унищожен. Когато панкреасът загуби способността си да произвежда достатъчно бикарбонати, което е от основно значение за правилното функциониране на панкреатичните ензими, неразградените протеини проникват в кръвотока, причинявайки алергични реакции и възпаление”.

…Високите нива на магнезий снижават инсулиновата резистентност за диабетиците с диабет тип 2. Хората, страдащи от диабет губят повече магнезий поради повишеното уриниране и колебанието на захарите в кръвта, така че трябва непрестанно да си попълват запасите от магнезий.

Как да преодолеем недостига на магнезий в тялото си

Повечето хора и лекари не го знаят, но без инсулин магнезият не се пренася от кръвта в клетките, където той е най-необходим. Когато инсулинът стане проблематичен, магнезият се изхвърля с урината вместо да влиза в клетките, което означава, че губим магнезия, което непрестанно влошава диабета.

Ниско серумните и вътреклетъчни концентрации на магнезия водят до инсулинова резистентност, нарушена глюкозна поносимост и понижена инсулинова секреция, ето защо приемът на магнезий подобрява инсулиновата чувствителност и по този начин снижава инсулиновата резистентност.

Моята препоръка при диабет е да се използва магнезиева бикарбонатна вода като се пият по поне 4 чаши на ден, което едновременно ще предостави на тялото магнезий и бикарбонат. Освен това, както винаги, препоръчвам непрекъснато да се прилага трансдермална магнезиева терапия, която ще повиши нивата на магнезий повече отколкото, ако просто пиете вода с магнезиев бикарбонат или взимате само орални магнезиеви продукти.

Магнезий в действие, 4 рецепти

Наред с това да подсилвате алкалността на панкреаса, трябва да се справите и с паразитите.

„Нискочестотните импулсни магнитни полета могат да се използват като съпътстваща терапия за снижаване на невропатична болка както и за забавяне развитието на невропатията в кратък отрязък от време. Д-р Уилям Полук казва, „Магнитните полета защитават от увреждане на клетките като подобряват кръвообръщението, възстановяват процесите и енергията, и повишават специалните стресови протеини в клетките. Тези протеини се използват за предотвратяване разрушаването и износването на клетките, както и ускоряват възстановяването от травма. Магнитните полета балансират клетките, тъканите и телесните функции на много основни нива дори преди увреждането и проблемите да станат очевидни за вас. Една от най-основните функции на магнитните полета в тялото е да усилват кръвообръщението”. Освен това, д-р Полук казва, „Импулсните електромагнитни полета доказано снижават хроничното, увреждащо възпаление”.

Паразити в тялото, 10 признака и какво да правим

Импулсното електромагнитно поле е използването на импулси електрическа енергия за внасянето на истинско електричество вътре в проводимите тъкани, където са колониите на паразитите.

Ако сте объркани защо споменаваме горния цитат за оправдаване употребата на електромагнитно поле с ниско честотни импулси, трябва да вземем предвид факта, че не всички лекари са запознати с електричеството. Повечето дори не знаят как работи електрически трансформатор.

През повечето от времето те виждат само ефекта от електрическата процедура, т.е. „снижаване на невропатична болка, както и забавяне развитието на невропатията”.

Те няма да ви кажат, че причината за болката са червеите, движещи се от едно място на друго, особено, при въвеждане на конвенционално лечение, при което паразитите не са напълно неутрализирани, а само частично раздразнени.

Мощни съставки прочистват тялото от паразити и снижават натрупването на тлъстини

Те също така нямат достатъчно време да обясняват, че възпалението е естествен имунореагиращ механизъм за заливане на мястото на инфекцията с червени и бели кръвни клетки, и когато паразитите изчезнат напълно, не е необходимо имунната система на тялото да реагира с възпаление.

Зареждането на панкреаса с бикарбонати и изтребването на червеите и на всички други паразити с нискочестотно импулсно електромагнитно поле би следвало да освободи всеки решителен пациент с диабет от основните причини за заболяването.

Когато тези червеи и другите паразити бъдат обездвижени с електричество, болката изчезва. Обездвижените паразити след това попадат в кръвта и впоследствие са филтрирани и изхвърлени през черния дроб и бъбреците. В крайна сметка, тези токсини се изхвърлят от тялото.

Когато тялото се освободи от всички паразити и киселинността е напълно неутрализирана, то вече е готово да фокусира цялата си енергия и другите си налични ресурси върху собствения си естествен механизъм да лекува само себе си и да оздравее.

Когато се постигне пълно излекуване, високото ви кръвно също ще изчезне.

Още по темата:

Чудото, наречено магнезий

Защитете панкреаса си с този лесен план за детоксикация

Семена от папая срещу паразити

 

Източник:

http://myeclinik.com/the-real-causes-and-cure-for-diabetic-patients/

Снимка: Диабет WEB

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *