Обуздайте разпространяването на рака с тази достъпна мазнина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

omega-3-cancer

МНОГО се спори за „стената” през последните няколко години.

Но независимо какво е мнението ви по темата, обзалагам се, че има една барикада, за която ВСИЧКИ сме съгласни, че е добра идея. А това е изграждането на бариера срещу рака.

И учените току-що съобщиха (статията е от 22.10.2018), че достъпна мазнина може да е ключът към правенето именно на това.

Вълнуващо ново изследване с животни, публикувано в списанието Clinical & Experimental Metastasis, разкрива, че омега-3 мастните киселини могат да са силен съдружник в битката с рака.

Освен захарта и мазнините стимулират инсулиновата резистентност

ИСТИНАТА за омега-3 и омега-6 мазнините

Повечето хора мислят, че омега-3 мастните киселини са героите, а омега-6 са злодеите. Но това схващане не е съвсем точно.

Омега-3 мастните киселини са здравословните, полиненаситени мазнини, които си набавяме с храната. Те се борят с възпалението. И помагат като ни защитават от всякакви видове сериозни заболявания като Алцхаймер, атеросклероза, а, оказва се, и от рак.

Омега-6 мастните киселини, обаче, също не са лошите в тази история. Те също се съдържат в някои от здравословните храни, които ядем като ядки, семена и пилешко. И заедно двете омеги имат да вършат важни задачи като да помагат в поддържането на мозъка и костите ни здрави и като поддържат здравословен метаболизъм в тялото ни.

Но… и усещахте, че има но… обичайният начин на хранене днес има МНОГО нездравословно съотношение на омега-3 към омега-6 мазнините. Ние за жалост ядем твърде много омега-6 и твърде малко омега-3 мастни киселини.

А това е предпоставка за системно възпаление в цялото тяло. И насърчава хронични заболявания като артрит, деменция и рак.

6 хранителни вещества се борят с възпалението

Омега-3 мазнините спират растежа и разпространяването на рака

Което ни води до вълнуващото ново изследване, което вече споменах.

Изследователи от Медицинския център на Университета на Небраска казват, че добавянето на повече омега-3 мастни киселини в храната помага за спирането на растежа и разпространението на клетките на рака на гърдата.

За експеримента, една група мишки получавали растителни масла, богати на омега-6 мастни киселини, а мишките в другата взимали рибено масло, богато на омега-3 мастни киселини. И когато мишките били инжектирани със супер агресивна форма на клетки на рак на гърдата, нещо шокиращо се случило.

Някои от мишките, които получавали омега-3 НИКОГА не развили рак. А при онези, които развили рак, за туморите им било нужно далеч по-дълго време да растат.

Освен това, туморите при мишките, пили омега-3 били с около 50 процента по-малки от онези, формирани при мишките, пили омега-6.

Също толкова вълнуващо е че раковите клетки било далеч по-малко вероятно да се разпространят или да метастазират при мишките, пили омега-3. А според изследването, те имали повече от борещите рака бели кръвни телца, познати като Т-клетки (или клетки убийци) в тъканите им.

Взимайте омега-3 мазнини против болки, възпаление, астма, артрит, инфаркти…

Изградете бариера срещу рака с омега-3 мастни киселини

Изглежда омега-3 мастните киселини са формирали ефикасна бариера срещу раковите клетки. И в резултат на това мишките било вероятно да живеят значително по-дълго.

И изследователите мислят, че знаят защо. Всичко опира пак до възпалението, което обсъждам по-горе.

Знаем, че омега-3 мастните киселини потискат възпалението и че прекомерните омега-6 мастни киселини го насърчават. Ето защо, никой не се изненадва да открие, че мишките, пили омега-3 имали далеч по-малко възпаление.

А експертите мислят, че възпалението може да причини бързо развиване на тумори, както и да потисне отговора на Т-клетките.

За остър ум, добро настроение и младост в живот без рак и високо кръвно можете да разчитате на омега-3 мазнините

Повишете нивата си на омега-3 естествено

За да повишите нивата си на ейкозапантаенова (EPA) и докозахексаеновата (DHA) киселина, форми на омега-3, яжте повече от тези диво уловени, пресни, студеноводни риби…

  • сьомга
  • пъстърва
  • риба тон
  • скумрия
  • херинга
  • сардини

Ако не обичате риба, можете да взимате рибено масло. А за да повишим приема си на алфа-линоленова киселина (ALA), още една омега-3 мастна киселина, яжте повече растителни храни като смлени семена чиа, брюкселско зеле, орехи и смляно ленено семе.

Стремете се към яденето на една или две порции храни, богати на омега-3 мастни киселини всеки ден, за да поддържате нивата в тялото си. А и така ще се борите с възпалението и ще спомогнете за изграждането на стена срещу атеросклероза, Алцхаймер, рак и други заболявания.

Алис Джейкъб

Прочетете също:

Яжте ПОВЕЧЕ мазнини, за да предпазвате сърцето и мозъка си

Омега-7 – поредната перла сред омега киселините – ви пази от метаболитен синдром

Най-вредните съвети на диетолозите? 5-те топ претенденти…

Забранената храна, която парира рака

Източник:

https://healthiertalk.com/omega-3-curb-cancer-spread/

Снимка: Cooper Complete

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *