5 научни открития за канабиса, които би следвало да са топ новини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cannabis-5-benefits

Науката започва да доказва как канабисът помага и е от полза на човешкото здраве. Основно публикувани в научни списания, повечето направени научни открития са препятствани и не достигат до обществеността посредством традиционните новини и медии.

Ето 5 открития в научни изследвания, които могат незабавно да привлекат вниманието на обществото:

1. Канабисът е очаквана алтернатива на опиоидите.

Невероятният брой хора, умиращи ежедневно от свръхдоза опиоид нараства ден след ден. Изследванията доказват, че възрастните хора могат да използват канабис. Когато 2836 пациенти на средна възраст 74.5 години, били подложени на лечение с канабис, резултатите след 6 месеца били, че 93.7% от тях показали снижено ниво на болките и подобрение на здравето. Следователно, медицинската и лечебна употреба на канабиса на практика е безопасна и предоставя чудесен заместител на опиоидите.

Канабиноидите – най-важните естествени лекове на 21 век

2. Канабисът снижава риска от чернодробно заболяване сред потребителите на алкохол.

Всички знаят, че пиенето на твърде много алкохол влошава формата и състоянието на черния дроб. Група изследователи от Университета на Масачузетс определиха влиянието на канабиса върху 319000 души, прекаляващи с алкохола с чернодробно заболяване, като резултатът беше учудващ. Изследването разкри как допълнителната употреба на канабис снижава вероятност от развиването на алкохолна стеатоза (AS), стеатохепатит (AH), фиброза, цироза (AC) и хепатоклетъчен карцином (HCC). То също така разкри как при зависимите алкохолици има по-ниска вероятност, отколкото при независимите, от развиване на чернодробни проблеми след употребата на канабис.

Четири подкрепени от науката ползи за здравето от канабиса, които масовите медии пренебрегват

3. Канабисът помага в лечението на деменция.

Употребата на канабис спира ли или затруднява познавателните ни способности? Тя въздейства ли на мозъка? Скорошен анализ показва, че тетра-хидро-канабинолът (TCH) има полезно въздействие върху стареещия мозък. След изследване на способностите за учене, запазване на знанията и ориентация на ума, експериментът не показа никакво влошаване на извършването на уменията, свързани с паметта на лабораторни животни. Невроните в хипокампуса изграждали повече синаптични връзки за контакт, които са задължителни за комуникацията между невроните, които вместо да притъпяват познавателната способност, подобрявали и усъвършенствали лечението на деменцията.

Учени отриха че марихуаната помага за заздравяването на счупени кости & дори ги прави по-здрави

4. Канабисът има антитуморен потенциал.

Канабисът дава възможност за лечение и контрол на рака. Ето защо много изследователи се насочват към разгадаване действието на канабиса върху раковите клетки. Той наистина ли убива раковите клетки? Д-р Кристина Санчес от Университета Комплутенс в Мадрид казва, че TCH е убиец на рака в мозъка, след прилагането на TCH съединения върху клетъчни гроздове на рак на мозъка. Изследването разкри, че канабиноидните клетки се целят в раковите/туморни клетки без да са токсични. В сравнение с химиотерапията, това е благоприятна алтернатива.

Канабис: Унищожава рака, не само симптомите

5. Канабисът има неясно въздействие върху сърдечно-съдовото здраве.

Има известни спекулации за това дали канабисът снижава хипертонията. Група изследователи, след като оценяват 24 изследвания в тази област, оцениха връзките и откриха всички използващи канабис възрастни в тях. Те също така откриха връзка между васкуларните рискови фактори и употребата на канабис, които включват хипергликемия, диабет, дислипидемия и затлъстяване. Връзките между употребата на канабис и медицински събития като инсулт, инфаркт на миокарда, сърдечно-съдова смъртност и смъртност поради каквато и да било причина също били проучени. Резултатите разкриха, че въздействието на марихуаната върху тях е незначително. Следователно, по отношение на сърдечно-съдовото здраве, канабисът не е ефикасно лекарство.

Канабидиолът скоро ще се използва в спешните отделения да препятства увреждания от инсулт и инфаркт

Още за ползите от канабиса прочетете в категория Медицинска марихуана  в сайта https://zdravivsekiden.com/

Източник:

https://www.truthinsideofyou.org/5-cannabis-research-findings-front-page/

Снимка: abcdoabc.com.br

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *