Канабис: Унищожава рака, не само симптомите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cannabis-cancer

В момента доказателствата подкрепящи лечебните употреби на марихуаната са в ранните си етапи …

Това е така, защото от дълго време има бариери пред изучаването на лечебните свойства на марихуаната (като факта, че тя е незаконна в много страни). Това спира много учени изследователи наистина да проникнат в способностите на марихуаната.

Но днес (статията е от 20.07.2017 г.) след като все повече от щатите в САЩ одобряват употребата на медицинската марихуана, американските изследователи имат свободата да изследват това лечебно растение. Както и изследователите в чужбина. Заедно те разкриват интригуващи ползи… като факта, че марихуаната помага в битката с рака.

Може ли повече канабис да означава по-малко химиотерапия?

Не е тайна, че марихуаната е дар от бога за хората които се борят с рак. Тя облекчава гаденето, подобрява апетита и намалява болката, свързвана със заболяването и с лечението му.

Но какво ще кажете, ако тя можеше да направи повече от това да облекчава свързаните с рака симптоми и страничните ефекти? Какво ще кажете, ако тя може всъщност да помогне за лечението на това опустошително заболяване?

Е, на база на последното си изследване, учените от Университета Св. Джордж в Лондон смятат, че канабисът може след време да играе роля в лечението на рака. В изследването си те потвърдиха, че активните съединения в канабиса, познати като канабиноиди убиват раковите клетки при левкемия.

Масло от канабис излекува 3-годишно дете от левкемия след мизерен провал на фармацевтичните лекарства

По-конкретно те откриха, че когато лекуват раковите клетки при левкемия в лаборатория първо с химиотерапия, и след това с канабиноиди, канабиноидите унищожават тези клетки по-бързо, отколкото когато се използва само химиотерапия.

Изследователите се надяват противораковото действие на канабиноидите да може да направи скок от лабораторията до хората. Ако това стане, то може да сложи край на много страдания като снижи нуждата от химиотерапия.

Разбира се, това е далеч не първият път когато изследванията доказват противораковите способности на канабиноидите …

Поредната история на успеха: мъж се излекува от терминален рак с масло от канабис

Изследване от 2014 година, проведено от изследователи от същия университет, откри, че канабиноидите повишават ефикасността на лъчевата терапия при животни с рак на мозъка. А друго изследване от 2014 година, проведено от испански изследователи откри, че канабиноидите се борят с тумори при мишки с рак на гърдата.

Необходими са клинични изпитания с хора, за да се знае със сигурност дали борещите рака ползи на канабиса важат и при хората, но перспективата изглежда обещаваща.

Какво да вземем предвид когато става дума за канабиса

Преди да се втурнете да търсите телефоните на старите си доставчици на марихуана от университета, искам да ви предупредя за нещо….

Изследователите са използвали концентрирани екстракти на канабиноиди в изследването си, а те имат различно действие от пушенето на марихуана.

„Тези екстракти са силно концентрирани и пречистени, така че пушенето на марихуана няма да има същото действие. Но канабиноидите са много вълнуваща перспектива в онкологията, и изследвания като тези които споменахме, служат за установяването на най-добрите начини, по които да бъдат използвани за предоставянето на максимален терапевтичен ефект”, казва д-р Уай Лиу, ръководителят на изследването в Лондонския университет Св. Джордж.

Ако искате да се възползвате от тези противоракови канабиноиди за целите на превенцията, канабиноидните екстракти са налични в аптечните пунктове, предоставящи марихуана в щатите където марихуаната е легална за медицински и развлекателни цели. Можете дори да купите разновидности, които предоставят ползи за здравето без надрусване.

100 активни съставки в канабиса се борят с рака

Можете също да купите масло от коноп, съдържащо канабидиол (CBD) извличан от коноп онлайн в щатите, където марихуаната все още не е законна. Много хора възхваляват ползите, които получават от тези масла, особено що се отнася до борбата с възпалението. Така че без значение дали те отблъскват рака или не, вие така или иначе ще забележите как те подобряват здравето и общото състояние на тялото ви. А като черешка на тортата, те също така поддържат мозъка ви здрав с напредването на възрастта, за което е предстоящата ни статия.

Джени Смиековски

Още по темата:

Защо канабисът е бъдещето на медицината

Най-голямото откритие в медицината: Този човек излекува 5000 души с конопено масло

Източник:

https://easyhealthoptions.com/cannabis-clobbering-cancer-not-just-symptoms/

Снимка: Der Standard

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *